Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 2
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

Tvůrci:

Jac Schaeffer

Režie:

Matt Shakman

Kamera:

Jess Hall

Hrají:

Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kat Dennings, Teyonah Parris, Randall Park, Kathryn Hahn, Fred Melamed, Debra Jo Rupp, Jolene Purdy, David Lengel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (351)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ač na jednu stranu hodně cením tu odvahu zkoušet hodně netradiční přístup, navíc v druhé nejpopulárnější značce celé popkultury, jsem jeden z těch, kterému sitcomové epizody vůbec nesedly. A popravdě mě překvapilo, kolik lidí tady u nás to hodně bavilo. Považuji se za ortodoxního marveláka, minimálně filmy z první a druhé fáze jsem viděl třeba 10x a první seriál z tohoto univerza byla zkrátka povinnost a na postavu mé oblíbené Elizabeth Olsen jsem se vskutku docela těšil, ač jsem po prvním traileru čekal, že ten rozjezd bude hodně pomalý. A v kombinaci s tím, že jsme to konzumovali od ledna až do března mě to týdenní čekání na další díl docela obtěžovalo, ačkoliv mě samozřejmě baví nejrůznější teorie po každém díle, nicméně mě asi nic extra nepřekvapilo, jelikož se o všech hercích předem mluvilo, jaké budou hrát postavy (jen s Evanem Petersem to bylo malinko složitější). Jo holt Disney+ chybí obsah, tak to musí roztáhnout na dva placený měsíce. Osobně nemám rád ani netflixovský standard binch watchingu, ideální by pro mě byl kompromis 2-3 dílů týdně. Nicméně opět k seriálu samotnému. Mé výsledné dojmy dle očekávání citelně zachraňovala druhá polovina a ač jsme se nakonec nedočkali ke konci spekulovaných hodinových dílů, vlastně jsem se na každý díl zvlášť těšil a příjemně mi utekl (i když jsem sem tam zapomněl, že je zase pátek). Co se týče slibované velkoleposti srovnatelné s filmovými kino velkobijáky, tak bych tady malinko brzdil, skutečně akční díly byly jen poslední dva díly, výprava bylo jedno městečko a provizorní základna jedné toužebně očekávané organizace, ve které se ovšem několik dílů nedělo lautr nic zajímavého krom návratu dvou mých nepříliš oblíbených postav. Takže vše zůstalo na bedrech hlavní dvojice a k mému překvapení i Kathryn Hahn, kterou rád uvidím i v budoucnu. Vpravdě je WandaVision obětí této zlé doby, kdy byl původně zamýšlen jako druhý seriálový počin a ten první by měl být poněkud tradičnější, ale snad se ta plánovaná chronologie v geniální mysli Kevina Feigeho nemusí kvapem měnit...70% s odřenýma ušima. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Skvěle rozjeté, zhruba do šestého dílu celkově opravdu dobré, ale v sedmé epizodě to uhne směrem, který mi prostě nevyhovoval a k předešlému pojetí nepasoval. A k čemu ve výsledku vlastně byl ten opravdu nezvyklý (a mnohé slibující) zvrat v páté epizodě mi v tuhle chvíli taky nejde na rozum. Nakonec tedy bohužel převažuje zklamání, protože nápaditou výchozí zápletku se nepovedlo adekvátně rozvést a završit. Na Falcona s Winter Soldierem se ale stále těším. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pretože čo je smútok, ak nie trvalá láska?“ Originálne neznamená lepšie. Niekedy to proste znamená iba originálne. Nápad, že jedna z najmocnejších (svojím spôsobom...) bytostí marveláckeho univerza sa po sérii extrémne vyhrotených situácii zblázni a vytvorí si vlastnú realitu s absurdnými pravidlami, odtrhnutú do okolitého sveta, je geniálny. Bohužiaľ, s týmto sa scenáristi plne uspokojili a nikam ďalej tému neposunuli. Prvé (sitkomové) epizódy sú ako z nočnej mory. Závidím každému, koho rozosmiali (ale zároveň tomu úprimne nechápem). U nás v domácnosti pri ich pozeraní panovalo hrobové ticho ako pri pozeraní mrazivého psychotrileru; manželka sa decentne zasmiala v priemere raz za epizódu, ja som sa raz za epizódu jemne pousmial. Najlepšie na týchto častiach sú (pár sekúnd trvajúce) zlovestné momenty, kedy cez pomyslenú harmonickú dokonalosť Wandiho sveta začnú preblikávať indície naznačujúce, že niečo nie je v poriadku. Zlomový je štvrtý diel, kedy sa ukáže skutočná pravda (ktorú však samozrejme tušil každý správny fanúšik marveloviek). Nanešťastie, následne seriál opäť upadá do letargie a nezaujímavosti, len občas oživenej scénami z reálneho sveta. Ani tie však nie sú vinou priemerných postáv úžasné. Najviac ma potešili detaily súvisiace s filmovými marvelovkami, ale bolo ich málo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nápadité a hravé. V prvých epizódach funguje humor a v tých ďalších zase tá akčnejšia línia. Prechody medzi nimi sú plynulé a bez viditeľnejších prešľapov. Posledný diel pekne graduje a zároveň tam fungujú aj emócie( čo je u Marvelu skôr raritou ako pravidlo). Pripisujem to herectvu Elizabeth Olsen a Paula Bettanyho. Vo svojich postavách sú veľmi prirodzení a majú množstvo naozaj prvotriednych momentov. Koniec uspokojivý do tej miery, že sa to niekde posúva. A funguje to pre mňa ako taký predĺžený film. To, že je tam množstvo rôznorodých klišé ( ďalší zlý... šak viete) je už také nutné zlo. A niektoré vykrádačky sú tu trošku ako päsť na oko( King, Superman). V konečnom dôsledku ale lepšie ako väčšina samostatných filmov. Takže v zásade spokojnosť. Po čase znižujem na tri. Hoci sa určite jedná o originálny prístup k látke, podobne ako zvyšné seriály od Marvelu, tomu začne dochádzať ku koncu dych. Protagonista vždy potrebuje poriadneho antagonistu. A ten v seriáloch od Marvelu trestuhodne chýba. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Prvé dva diely sú skoro ako zlý retro vtip, ale fakt zlý. Vôbec to nemá žiadnu pôdu pod nohami, len krútite hlavou o čo tam vlastne ide, tretím dielom príde na to o čo tam ide. Koncept je jasný ale tento melodramat týchto utopistických superhrdinov vôbec neberie. Už ani v kino filmoch ma tieto dve postavy Vision a Vanda moc nebrali a seriál to len viac priklincoval, strata času. Marvel stagnuje? A riadne!!! /40%/ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • V jedné scéně si můžeme všimnout, že se děj odehrává 23. srpna, což odkazuje na sešit „Avengers #238“, ve kterém byl Vision oživen po hibernaci. (Kubaaa97)
  • Název epizody odkazuje na frázi, která se používala na začátku sitcomů, aby diváci byli informovaní, že se jedná o skutečný a nikoliv o předehraný smích. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama