Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (259)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, určite lepšie ako WandaVision. No nakoniec mi tento seriál aj tak príde zbytočný a rovnako ako v prípade vyššie spomenutého seriálu, si myslím, že to bolo úplne zbytočné, aby s tohto príbehu, bol tak dlhý seriál. Samotný príbeh nebol zlý, aj Falcon a Bucky to utiahli v pohode aj bez Capa (aj keď to úplne nie je ono), no seriál ma niečo vyše 5tích hodín (čo sú dokopy dva diely kapitána) a to je dosť veľa na takýto pomalý príbeh s nevýraznými záporakmi. Poteší pekne prepojenie na filmy, návrat známych vedľajších postav, akcia tiež ujde, hudba, či efekty sú tiež fajn, ale určite by bolo lepšie, ak by to malo iba 2 hodiny a hlavne lepších zloduchov, ktorí v MCU nikdy neboli bohviečo, no zrazu sú čoraz slabší a nudnejší. 70% - 3* ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Dost zklamání. Seriál asi tak dvakrát delší, než by měl být (proč má každá epizoda skoro hodinu?). Všechny zajímavé scény a postavy jsou vyvážené nudným balastem a plochými charaktery. Je sice hezký, že chtěj ukázat běžnej život hrdinů, ale sledovat vždycky půl epizody, jak Falcon opravuje loď, to fakt ne (je dobrej důvod, proč se tohle jinak běžně přeskakuje). Falcon jako takovej mi už dost vadí, může za to hlavně jeho představitel, kterýho už od dob druhýho Kapitána považuju za miscast a kterej pohřbil i Altered Carbon. To poselství na konci mi tam přišlo naroubovaný vyloženě na sílu - nevadí mi, že tam je, ale ten způsob, jak ho tam dali. Jeho humor vážně není vtipnej a nějaká "chemie" mezi ním a Buckym se objeví až tak epizodu před koncem. Buckyho oproti Falconovi víc upozadili, klidně mu mohli dát prostoru víc, jako postava je určitě zajímavější. Vlastně kdyby tam nebyl, nic by se nezměnilo, což je dost smutný vzhledem k tomu, že je v názvu seriálu. Potěšil samozřejmě Zemo, i když jeho potenciál byl podobně jako u Buckyho zahozen. Škoda, že nebyl hlavní záporák, Flag Smashers byli dost bída a Karli je totálně nezajímavá, skoro až otravná. Za nejlepší postavu seriálu považuju Johna Walkera, ten měl fakt nejlíp napsanou dějovou linku a jeho ztvárnění bylo taky kvalitní. Rozhodně bych chtěla vidět film radši s ním než s Falconem jako Capem, který už ohlásili (ach jo). Potěšila i Praha, která sice suplovala Rigu, ale když jsem se při sledování nudila, tak jsem aspoň mohla chytat zapomenuté české nápisy. Akce, když už nějaká byla (což nebylo moc často), tak se na ni dobře koukalo a je jen dobře, že soundtrack pokračuje v tradici filmů s Kapitánem. Celkově zatím z těhle projektů pro Disney+ nejslabší seriál. 5/10 ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první epizodě jsem byl trochu zklamaný, jelikož Anthony Mackie mi nepřišel zrovna typ herce, který by utáhl celý seriál. Avšak pozdějšími epizodami si mě celkem získal, i když na Chrise Evanse se absolutně nechytá. Pomohlo, že ústřední postavy jsou dvě, a to ještě Bucky, který vyzařuje obrovské charisma a dle mého on je tím hlavním, kdo tento seriál táhne. Když se pak přidal ještě Daniel Bühl jako Kapitán Zemo, tak celý seriál stoupl o úroveň výše. WandaVision od Marvelu se mi sice líbila více, ale i tento seroš mě bavil, především po akční i příběhové lince. ()

LND 

všechny recenze uživatele

Série Kapitána Ameriky je podle mě to nejlepší, co Marvel vytvořil. Má silný příběh a zdaleka tam není tak přeefektováno a přebarvičkováno jako jinde. V tomto jejím seriálovém pokračování se potvrzuje, že to celé rozhodně nestojí jen na postavě Steva Rogerse. Falcon & Winter Soldier má kvalitní zápletku v zajímavém prostředí. Akčních scén sice není mnoho, ale o příležitost ukázat všechny své superhrdinské triky není nikdo ochuzen. Propracovanost záporných postav (které nejsou úplně záporné) také určitě zaslouží pochvalu. A za co ubírám hvězdu? Navzdory tomu, že je seriál nevídaně krátký, je tam až příliš mnoho omáčky. Postavám jako Isiah nebo Falconova sestra je zkrátka věnováno až moc prostoru. Nyní jen doufám, že Marvel naváže cestou pokračování, a ne deseti spin-offů. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec Bucky je za mě černým koněm MCU, jednou z nejkomplexnějších a vůbec nejzajímavějších postav, která si zaslouží jakýkoliv možný prostor ve filmech/seriálech, Sam na druhou stranu je takové dobrácké, ale malinko nezajímavé sluníčko, ale jejich vzájemné interakce stojí za to a je škoda, že jich nebylo zas tolik, protože se na tom dalo krásně stavět. Když se k těm dvěma přidá Zemo v podání skvělého Bruhla, nebo stará známa Emily VanCamp (jejíž finální vývoj se mi teda úplně nelíbí a hlavně mi k ní nesedí), a v neposlední řadě i nový nestabilní Cap, tak už je to celkem zajímavá partička. Seriál disponuje opravdu skvělou akcí a na seriál vynikající choreografií soubojů, na které je skutečně radost se dívat a příběh docela ujde, i když záporáci v podobě Flag Smashers nejsou úplně to pravé ořechové. Je škoda, že blýsknutí brutální syrovosti čtvrtého dílu bylo opravdu jen slabým zábleskem a ve skutečnosti šlo o zbytečně přeslazenou pohádku s takřka happyendem. Pokud si totiž nějaké MCU dílko zasloužilo drsnou verzi a Rkový rating, mohl to být právě Černej Falcon se Zimníkem. S Buckym a hlavně jeho psychickou stránkou se pracuje výborně, přesně to mě zajímá a chci víc, naopak ze Samuela se stává lehká, dokonale mravokárná osina (podobně jako býval Kapitán, kterému jsem to ale přeci musel prominout). Peníze jsou rozhodně vidět a na seriálové poměry jde o skutečně slušnou podívanou, ale udávaných 25 milionů dolarů na epizodu mi přece jen přijde nějak moc. Nechci ale znít nějak zklamaně či nespokojeně, to vůbec! Seriál si drží kvalitu a snad už jen kvůli tomu množství vynikající akce stojí za zhlédnutí, hlavně cením prostor, který je dán prohlubování zajímavých, ale pro filmy relativně vedlejších postav, což jim přidává na charakterové hloubce a uvěřitelnosti. Minimálně Buckyho a Zemu si poprosím naservírovat v nějakém dalším počinu, US Agent jakožto slabší kombinace Capa a Punishera má také určitý potenciál, pokud by šlo o Rko! Celková spokojenost a podobná overall kvalita jako u WandaVision, byť jde o diametrálně naprosto odlišné pojetí a zpracování. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (108)

  • V seriálu je jednou z hlavních postav Sam Wilson alias Falcon (Anthony Mackie). Vznik této postavy sahá do roku 1940, kdy se postava se jménem Falcon objevila ve dvou komiksech. První byl od Bill Everett s názvem „Human Torch Comics #2“ a druhý „Daring Mystery Comics #5“ od Maurice Gutwirth, který postavu Falcona vymyslel. Tento Falcon se však jmenoval Carl Burgess a neměl křídla. V září roku 1969 však došlo k reeditaci Falcona v „Captain America #117“ od Stan Lee a Gene Colan, kde se prvně objevil Sam Wilson, tak jak ho známe dnes. Dostal křídla a v komiksech (na rozdíl od filmů) byl mistrem v sokolnictví. Kromě titulu Falcona se stal po Bucky Burnes (Sebastian Stan) dalším Kapitánem Amerikou. Odkaz na tuto skutečnost jsme mohli vidět v Avengers: Endgame (2019). (3T)
  • Režisérka Kari Skogland chcela obsadiť do seriálu Bena Barnesa. Ben však úlohu odmietol vzhľadom na fakt, že už bol upísaný seriálu Světlo a stíny (2021), ktorý práve začínal produkciu. Podľa jeho slov on sám dodnes netuší, akú postavu by stvárňoval. (drake31)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama