Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (292)

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Tak jo, zkusim svoje pocity sepsat bez spoilerů. Je to konec jedné éry, ale ne podle představ diváků. Hlavní problém v tomhle filmu (což se odráží i zde v hodnocení) je fakt, že diváci hodnotí film podle toho co není, místo podle toho, co opravdu je. Osobně bych řekl, že to byl dobrej film (a dokonce i líp natočenej než 2018 nebo Kills), ale už tolik nefunguje jako  uspokojivej závěr Halloweenský série. Tenhle film totiž není typickej slasher horor, ale spíš se jedná o psychologický drama. Ano, takhle to zní na papíře fakt hrozně, ale chápal jsem záměr tvůrců. Když už máte 13 Halloweenskejch filmů a většina z nich je pořád o nezničitelnym Myersovi jak v Haddonfieldu vraždí lidi jak na běžícím páse, tak musíte tvůrcům odpustit, že chtěli zkusit něco novýho... i když hodně riskovali, že tím rozeštvou fanoušky. A podle recenzí se tak stalo. Halloween Ends je rozhodně nejslabší z celý tý nový trilogie, ale zas na druhou stranu to nemá ty trapný vtipy jako v Halloween 2018 nebo zbytečnou vatu jako rozběsněnej dav nahánějící falešnýho Myerse v Halloween Kills. Postava Laurie (a vlastně i Michaela) tu byla odsunuta na vedlejší kolej a hlavní otěže přebírá Allyson a a nová postava Corey Cunningham, se kterym se celej svět (nebo aspoň Haddonfield) moc nepáře. Laurie tu funguje víc lidsky a vyměnila roli drsný přeživší za drsnou babičku, která bydlí se svojí vnučkou. Tahle její stránka se mi líbila a jsem rád, že jsem se od ní nedočkal žádnejch otřepanejch frází typu: „Evil Dies Tonight“ nebo „I’m the One Who Must Kill Him“. Děkuju. Finále bylo docela dobrý a napínavý, ale nebudu lhát, mohlo bejt klidně trochu delší. Koneckonců fight „Laurie vs Michael“ z 2018 byl celkově nejlepší z celý Halloweenský ságy a těžko by se to asi překonávalo. Tenhle konec je ale definitivní. Hudba mi taky nepřišla tak výrazná jak v předchozích filmech. Za mě byl soundtrack hodně slabej a nedosahoval těch démonickejch kvalit z Halloween Kills. Kolem a kolem jsem nebyl z filmu tak zhnusený jako ostatní diváci, ale to možná bude tím, že jsem už tak trochu po těch prvních reakcí věděl do čeho jdu. Vidět tohle úplně naslepo v kině, tak bych byl taky docela rozjařenej, protože trailery vám prezentují úplně něco jinýho než to, co vám představí samotnej film. Takže bacha na to. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doufám, že Halloween nekončí, jelikož Michael je postava, kterou by i přese všechny dosavadní filmy bylo škoda opustit. Jednu hvězdu za to, že zařvali všichni, co si to zasloužili. Druhou za mordy, kterých zas tak málo nebylo - ubodání, podřezání, připíchnutí ke zdi (připomínka minulosti), rozsekání, autogen, rozšlapání... třetí za několik svižných scén včetně konce a za hudbu - Carpenter je pořád dokonalý, Boy Harsher, The Cramps, Blue Öyster Cult, Sebadoh a především a hlavně - Dead Kennedys - Halloween, páč to pustit na večírku nemělo chybu. A samozřejmě znám mnoho a mnoho daleko horších filmů. Laurie i Michael jsou zkrátka nesmrtelní, a tak to má být. Když se ohlédnu, tak být kratší stopáž, hodnotil bych i výše. A ruku na srdce - filmy s Michaelem málokdy dávaly smysl, což ale neznalci nemůžou vědět.... Nu, a pak sem plesknou odpad. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý twist na začátku, který je bohužel poslán do kopru nezáživnou režijní slasherovou rutinou, kdy násílí ve vás nevyvolává diskomfort svou surovostí jako v prvním díle této trilogie. Přidejme k tomu velmi zkratkovité a naprosto nelogické jednání některých postav (zdravím vnučku Laurie) a "konec", který ve vás nevyvolá žádnou emoci a máme tu Halloween Ends ... škoda. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zhruba hodinu fajn, miestami aj cez 3*. Prvý fail príde hádkou Coreyho s matkou, druhý hádkou Jamie Lee Curtis s vnučkou. Vzťahy medzi nimi sú najmenej uveriteľnou zložkou celého filmu. David Gordon Green nezvláda emočne vypäté okamžiky. Nevie ich vygradovať, nevie ich ani vytvoriť. A záver je smiešny. Ale na úroveň predošlej - najhoršej časti celého univerza (a to počítam aj s Halloween trojkou a video-pokračovaniami z 90.tych rokov), na tú neklesne ani raz. Slabá dráma, ale žiadne Scary Movie. V rámci hororového žánru (a série) mi to tentokrát na 3* stačilo. No a ak máme už OPÄŤ koniec, poďme si aktualizovať rebríček (zoradené od najlepšieho dolu): H7 (H20), H1, H2, H11 (David Gordon Green’s reboot), H5, H9 (Rob Zombie’s reboot), H4, H13 (DGG reboot III.),  H10 (RZ reboot II.), H3, H8, H6, H12 (DGG reboot II.). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Verejnosťou neakceptovaný koncept záverečnej časti novej trilógie mi príliš nevadil, skôr spôsob jeho spracovania. Ends má odlišnú atmosféru ako predchádzajúce Greenove časti a v tomto smere akosi nezapadá ani do nekonečnej série ako celku. Pred samotným finále sa dej vlečie, občas film pôsobí ako televízny, sem tam sa Greenovi látka rozpadá pod rukami. Je to škoda, pretože záverečné desiatky minút rozpačitý dojem napravujú, ale pachuť neustále zostáva. Pokiaľ Halloween nerdovsky neprežívate, tak si film môžete užiť ako slušný, priemerný slasher. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Michael Myers se objeví až po 38 minutách filmu. (Takeshi666)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama