Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 6
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (976)

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to je hrozivy! Parodie parodujici parodii. A tak jsem se tesil, ale Wajkiki ztratil veskery nadhled, ktery do svy tvorby daval a vykouzlil pestrobareny hovno, u kteryho jsem jen kroutil hlavou od zacatku do konce. Jakoze blbejsiho zaporaka jsem snad nevidel, pritom Bale je jeden z nejlepsich hercu na svete… Vlastne se divim, ze nespachal seppuku, kdyz sam sebe videl. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Humor na mňa na rozdiel od Ragnarok veľmi nefungoval, ale Christian Bale je úplne fenomenálny a jeho záporák Gorr je taký parádny, že mu človek fandí. Okrem toho je tu solídna dávka eye candy záberov (najmä v čiernobielom svete), Guns N Roses (i keď mohol Taika prepašovať viac piesní ako najväčšie hity), Dio počas záverečných titulkov, prvotriedny casting (Natalie Portman!) a hlavne záver to u mňa zlomil, a tak dávam s čistým svedomím štyri hviezdy, ale zároveň dodávam, že scenár je pekný bordel plný MacGuffinov a samoúčelných zvratov. James Gunn je, zdá sa, len jeden. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„VŠICHNI BOHOVÉ ZEMŘOU…!“   Tak to byla píčovina! Cha! Ty vole – já jim to žral! Prostě vyserte se na nějakou paranoiu z Marvelovskýho vesmíru a pojďte se bavit! Že do toho nesedí ten parádní Baleův padouch? No tak dobře – střídá to dějový pasáže jak Agáta chlapy. No a co! Nikdy si nejsu jistej, kdy to myslej vážně a kdy si dělaj prdel (no trochu kecám, jsou tady okamžiky, kdy je celkem jasný, která bije  - a vtipný nejsou!). Parádně do toho zapadaj Guns and Roses i Russel Crow… a vlastně se mi líbí, jak to Waititi pojal. Že něco moc nedává smysl – respektive, že se chovaj divně? Je to kurva píčovina, která má pobavit a jakž takž držet dějově pohromadě. A jakž takž drží! Thor parodující Thora – určitě lepší než Loki šukající sám sebe! On totiž není jako ostatní bohové… Ale to snad kurva všichni víte! Nebo jste u sledování Monthy Python taky řešili píčoviny? Pravda, Ragnarok to není…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím, že jsem největší Bůh na světě. (Thor? – debile…)  2.) Jsem feministka, Umírám na rakovinu. Přišel jsem o dítě. Věřím v Boha. Nevěřím v Boha. Někoho miluju. Miluju sám sebe. Chci bejt táta. Jsem Bůh...                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ***  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Komedie o lásce a otcovství. Bavil jsem se, i když má tenhle Thor vyloženě parametry pokračování Prince a pruďase. Možná to bylo díky těm vřeštícím kozám, ale ve chvíli, kdy se o slovo přihlásil Zeus, se mi dost zasteklo po vážnější notě, na kterou hrál Kenneth Branagh. Thor by si po těch dvou Taikových ústřelech zasloužil zase nějaký ten uctivější pohled. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

U Ragnaroku jsem si posteskával, že z kin začaly mizet klasické komedie a laciný humor se přesunul do blockbusterů. Takový druhý Doctor Strange můžu potvrdit, že to ne vždy funguje. Waititiho pokráčka už jsem samozřejmě více tušil do čeho půjdu. Výsledek mě ale konsternoval takovým způsobem, že mě to úplně otrávilo. Čtyři hvězdičky samozřejmě platí za výbornou režii a vesměs je tu všecko správně, jen ten styl mi zkrátka vůbec nesedí, nezasmál jsem se snad ani u jednoho vtipu a povzdychával jsem si nad časy prvního Thora, kdy to Hemsworth bral ještě vážně a jak jsem ještě před covidem bezostyšně žral každou marvelovku. Alespoň, že mě to nenudilo tak jako Doctor Strange. Ale když si to tak shrnu, návrat Natalie Portman mě nijak zvlášť nepotěšil, vše již bylo vyspoilerováno ve dvou hlavních trailerech, co jsem viděl; Jaimie Alexander tu má pouze cameo a Christian Bale nedostal echo, že v marvelovkách se nehraje takovým tím jeho způsobem sobě vlastním a občas působí jako parodie a až konečně ve finále došlo k uvolnění humoru a nějaké té dramatičnosti a osudovovsti, což jsem si užil zdaleka nejvíce z toho filmu. Podtrženo a sečteno, Hemsworth říká, že se může jednat o jeho poslední Marvel film, závěrečné titulky a potitulkovky říkají opak, ovšem já tedy doufám, že další Thor už nebude. Stále tu totiž máme stylově podobné (vykradené) Guardians, kde s tímhle stylem počítám a věřím, že si trojku užiju mnohem více. Ale v létě bude nabídka chudá, tak jděte spíše na to než na Jurskej svět. PS : role Russella Crowea je tu vyloženě nedůstojná. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (92)

  • Thor (Chris Hemsworth) považuje svoje kozy dobré na jedenie. V severskej mytológii Thor často zabíjal svoje kozy, jedol ich mäso a potom ich vzkriesil svojou mocou. (Pat.Ko)
  • V komiksoch sú sily Gorra God Butchera (Christian Bale) zdieľané so symbiontnými bytosťami (Venom, Carnage, atď.) vďaka Gorrovej zbrani, Necroswordu, ktorú vytvoril Knull, temný boh symbiontov. Vo filme sa o symbiontoch nehovorí, keďže momentálne filmy spojené so symbiontmi sú produkované Columbia Pictures. (Pat.Ko)
  • Axl (Kieron L. Dyer) má na sobě v Novém Asgardu tričko skupiny Guns N‘ Roses k albu „Use Your Illusion“. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama