Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (612)

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Málo kdy je remake lepší než originál... No tady se to povedlo. Edva rozjančenej mezi dvouma psychopatama. Navrch pár detailů odkazujících na předešlý filmy. Za mě spokojenost. ()

Ondis 

všechny recenze uživatele

Úžasnej thriller. Nechápu zdejší hodnocení, mě se to opravdu moc líbilo. Film neměl slabší chvilku, pořád se něco děje, vyšetřuje, pátrá...přijdou i nečekané zvraty. Samozřejmě bez Eda Nortona by to nebylo ono. Nemůžu se také vyhnout srovnání s klasikou, jako je Mlčení, ale přece jen děj v drakovi byl mnoho nápaditější. 95% ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Pro mě sice nejslabší díl z celé trilogie, ale pořád vysoce nadprůměrný thriller se stále démonicky skvělým Hopkinsem, kterému neméně zdatně sekunduje celá skvadra výborných herců. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Velmi neobvyklá (ale i silná) romantika mezi "zrůdou" a slepou dívkou. Celkově je to skvělý thriller, který by se ale bez Hannibala úplně obešel. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si období asi před čtyřmi lety, kdy jsem byl posedlej charismatickým Dr. Lecterem, přečetl jsem si všechny knížky od T. Harrise, koupil si origo DVD všech tří filmů, viděl je všechny asi stokrát, a dokonce jsem se jel podívat do Florencie. Už tehdy jsem však věděl, že Červený drak je z celé trilogie nejslabší; řekl bych, že proto, že Lecter tu nedostává tolik prostoru a hlavně E. Norton se pro roli Willa Grahama nehodí, ta postava působí tak nějak slabošsky, vycmrndle a oproti silným protivníkům nevyváženě. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Je to něco jiného než předchozí dva díly. I když bych to tak neměl ani nazývat. Je to prostě krimi thriller, kde vystupuje Anthony Hopkins v roli Dr. Hannibala Lectera. Jenže kvůli němu jsem se na to i díval. Ačkoliv to tedy tentokrát nebyl film takzvaně pod taktovkou právě Hannibala, musím přiznat, že výkony, především Ralpha Fiennese a v neposlední řadě i Edwarda Nortona, byly skvělé a já jsem byl z tohoto filmu velice příjemně překvapen. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Moc moc moc se mi to líbilo. Protože jsem to viděl v hodně velkém odstupu po Mlčení jehňátek, fakt jsem si to užil. Ono hodně hraje roli, s kým se na to koukáte, a to mě sedlo hodně dobře. Skvělé herecké výkony a příběh povedený. Je pravda, že ten případ a celkové řešení nemělo k Mlčení fakt moc daleko. Ale tak kniha je kniha. Film jsem si užil a fakt moc dobré... ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Spracovaním návrat k originálu. Červený drak nás ponorí do udalostí, aké predchádzali zatknutiu Hannibala a zvyšok už poznáme. Edward Norton čoby predobraz Judie Foster je kráľom detailu a okrem toho, že si niektoré pointy vycucá z ničoho, nevadí mi. Démonický Fiennes zvyšuje senzory vnímania, predsa len nepredstavuje typického zloducha a do poslednej chvíle neviete ako jeho postava skončí. Jeho nemotorný románik s nevidiacou slečnou patrí k tomu najlepšiemu čo Drak ponúka. Mnoho nového tu ale nie je. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Akurát som sa vrátil z kníhkupectva, kde som zháňal Harrisovu knihu. No nemali. Čo iné mi ostávalo ako si pustiť film??? Červený drak ma oveľa viac oslovil svojim príbehom ako Mlčanie Jahniat. Len nechápem prečo sa tá postuponosť vývoja tejto trilógie vydala takým kostrbatým rozložením. Už úvod s Hopkinsom a Nortonom ma nadchol. Nedávno som sledoval s Mikkelsenom seriál a tento začiatok som nikde nevidel. Až potom mi došlo, že červený drak je vlastne predchodca Jahniat. Je možné, že moje vysoké hodnotenie bolo silne ovplyvnené práve seriálom. Často sa tu používajú hlášky, ktoré som práve z tade poznal. Nortom ako Will Graham bol perfektný. Hopkins ľadovo drsný. Ale aj tak pre mňa naprosto kraľoval Ralph Fiennes a jeho rozpoľná osobnosť. A hlavne tá brutál kérka. Už som myslel, aký na chuja koniec to malo, ale to finálne vyvrcholenie bolo naprosto neočakávané a prekrásne. ()

Macik 

všechny recenze uživatele

Film který měl ambice stát se předchůdcem Mlčení Jehňátek..O námětu snad ani netřeba mluvit protože k tomu nemám výhrady..Hlavní problém je plytký scénář,který působí zmateně, několikrát to vypadá na konec,pak to zase vyzní nastavovaně..Já prostě nevím..Ale scény s Hopkinsnem jsou parádní..Úplně mě běhal mráz po zádech a tak jsem si v duchu přál ať je v každém záběru..Ovšem nebyl..:( Místo toho tam běhal schizofrenní Ralph který mě do tohohle filmu naprosto nepasoval.. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

příjemné překvapení, velmi zručně natočený thriller, který má jedinou "chybu", byl natočen až po Mlčení (jehňátek, samozřejmě), jinak mi připadá naprosto srovnatelný.... ()

1945 

všechny recenze uživatele

Vynikající výkon Edwarda Nortona - ostatně jako vždy ;-) jen škoda, že nebylo k vidění více scén s Dr. Lecterem... ale jinak to byla slušná detektivka, která rozhodně nezklame ()

dehlie 

všechny recenze uživatele

keby som nikdy nevidel mlčanie jahniat a dokonca aj pokračovanie hannibal určite by som sa na film pozeral inou optikou. lectorova postava je už značne prevarená a je dobre, že v červenom drakovi hrá viac menej podružnú úlohu. tiahne ho najmä ralph fiennes, ktorý si po amonovi v schindlerovom zozname opäť vystrihol šialenú rolu. "zubouna" stvárnil veľmi minimalisticky a presvedčivo, že sa mi zdal lector v tomto pokračovaní ako celkom milý strejda. nielen za to, ale aj za výbornú hudbu musím dať 4*. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Zajímavý detektivní příběh, okořeněný o postavu Dr. Lectera, trošku inspirovaný slavným filmem Mlčení Jehňátek, přesto dostatečně originální a dějově inovativní. Hanibal se zde, oproti Mlčení Jehńátek, snaží ovlivňovat vyšetřování případu v neprospěch policie a dochází zde k jistému druhu komunikace, mezi hlavním záporákem a Dr. Lecterem. Herecky obstojné, zejména oceňuji Ralpha Fiennese, který se na podobný typ rolí velice hodí a pana Hopkinse, který se podle mého názoru do role Dr. Lectera již úplně vžil a z toho důvodu, je jeho postava velice přesvědčivá. Takže výsledek je více než dobrý a dovedu si představit další film s Hanibalskou tématikou. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Dr. Lecter tu je tak trochu "odsunut" do pozadí... neb se na scéně objevuje jiný deviant, Fiennes. Těžko říct, jestli mě teď nebude pronásledovat "obrázek" jeho narušeného psychopata v jiných snímcích... jelikož výkon byl slušně přesvědčivý. No ale 4* dávám za Nortona, opět mě přesvědčil. ()

Delaney 

všechny recenze uživatele

Horší 4*, ale 3*si podle mě určitě nezaslouží... Skvělý Norton a jako pomocník zpátky úžasný Hanibal, když se dvojka nevyplatila... 75% ()

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama