Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emma Woodhouseová (Anya Taylor-Joy) je hezká, chytrá, bohatá a na svou dobu notně emancipovaná. Navíc disponuje velmi zvláštním talentem, schopností svádět dohromady jedince opačného pohlaví a dopravovat je až před oltář. Tedy alespoň si to o sobě začne myslet, když několika mistrovskými tahy provdá svou vychovatelku za bohatého vdovce. Jejím dalším projektem se stane plánované spojení mladičké a naivní Harriet s místním farářem. Přestože Emmin otec (Bill Nighy) ji varuje, aby si nezahrávala, a její přítel z dětství George Knightley se jí snaží vysvětlit, že lásce se poručit nedá, dohazovačka Emma tlačí Harriet do sňatku s knězem silou umanutého Amora. Vše bohužel skončí nezdarem, katastrofou a spoustou prolitých slz, citovým uragánem, v jehož epicentru se ocitne právě Emma, které nezdar rozmetá všechny životní jistoty. Až potom pochopí, že toho pravého si každý musí najít sám a že to hledání paradoxně nemusí být až tak těžké, protože někdy ho můžete mít celý život přímo před očima. Jen nesmíte být slepí. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (133)

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Potěšbůh! Na Romolu Garai (Emma,2009) jsem si musela dlouho zvykat, ale zvykla, a nejen to - lepší Emmu si od té doby nedovedu představit a to platí i o všech dalších postavách toho seriálu, který je nejen vtipný a barvitý, ale zachovává si i klasickou nenásilnou romantiku...Zato tahle přemodernizovaná anglo-americká produkce je další zpotvořeninou, patřící do škatulky "úpadková americká romantická komedie" (= průmyslový brak/zboží, zaplavující dnes téměř celý svět) a zneuctívající klasickou anglickou předviktoriánskou literaturu. Úděsné herecké obsazení v čele s hlavní představitelkou, připomínající mongoloida kříženého s králíkem , rafinovaná, ale přitom průhledně strojená a vlastně laciná výprava, místy uhozený scénář, neatraktivně zpracovaný děj/námět atd. Zatímco Emmu (2009) jsem si doslova zamilovala a omílám ji minimálně 1x týdně, tohle veledílo z US-kino-septiku mi už nesmí na oči! ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem bohužel nečetla a původní snímek z roku 1996 jsem neviděla, takže nemám možnost srovnání. Podle mého názoru je největší devízou této filmové adaptace kromě kvalitních hereckých výkonů naprosto úchvatná výprava, zejména pak historické kostýmy zcela v duchu dobových střihů nemají chybu. To všemožné čachrování kolem námluv mi však připadá poněkud zdlouhavé. Možná by nebylo od věci zkrátit stopáž o půl hodiny. (60%) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nová Emma. u mě za starší Emmou silně zaostala. Zatímco původní hlavní hrdinka dokázala působit přes svou sebestřednost a bezohlednost i mile, ta nová mi byla po celou dobu dost protivná. Největším zklamáním pro mě ale bylo obsazení; jediným přínosem byl Bill Nighy (který měl hanebně málo prostoru), Anya Taylor- Joy byla pro mě neutrální, ale všichni ostatní mi prostě nesedli. Největším šokem bylo asi obsazení Mii Goth do role Harriet Smith, když ji srovnám s Toni Collette... Taky by mě zajímalo, proč se pan Elton neustále tvářil jako upír, který je už jen kousek od krční tepny své oběti- Drákula hadr. Pro srovnání s filmem z roku 1996 to bylo dobré, ale reprízu si dám asi těžko. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Co se týče adaptací knížek Jane Austenové, jedná se většinou o kostýmní romantická dramata s působivou výpravou a velmi slušnými výkony od spolehlivých hereckých es. Tvůrci "Emmy.", zejména asi její scenáristka, se vydali trochu odlišnou cestou. Nečetla jsem sice knižní předlohu, ani jsem neviděla některé ze starších provedení, ale skoro bych dala ruku do ohně za to, že nejsou tak komediálně laděné jako právě tento film. Hodně tomu napomáhá herecký projev všech zúčastněných, protože třeba takový Bill Nighy jako Emmin tatínek může hrát klidně jenom očima a vy byste se skoro váleli smíchy po podlaze. Scény s ním, i když jich není mnoho, patří k těm nejkomičtějším v celém filmu. Pochválit musím stejně jako u jiných austenovek také krásné kostýmy a výpravu. Měla jsem ale trochu problém s představiteli zásadnějších mužských rolí čili Emminých nápadníků, určitě bych zvolila někoho výraznějšího a charismatičtějšího. V každém případě jsem výsledkem mile překvapena. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S Gwyneth Paltrow to bolo natočené pred takmer štvrťstoročím a už vtedy mi to liezlo na nervy. Ale na Gwyneth sa ako tak dalo aj pozrieť. Ale keď Emmu hrá herečka Anya Taylor-Joy, tak tá definícia "hezká, chytrá, bohatá" mi nejak nesedí najmä v prvom slove. Ale Angličanom to zrejme stačí. Mega nuda bez vtipu, kde dokonca lesbická Yara Greyjoy z GOT je považovaná za krásavicu. No to mi ho podrž. Alebo radšej nie. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Hartfield, dům, ve kterém žije Emma (Anya Taylor-Joy) se svým otcem panem Woodhousem (Bill Nighy), je ve skutečnosti Firle Place v oblasti národního parku South Downs v anglickém Sussexu. (J.F.B.)
  • Všechna zpívaná vystoupení ve filmu jsou skutečná a účinkujícími byli opravdu herci. (TaNya_)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy od Jane Austen. (SONY_)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

Reklama

Reklama