Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 002)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Den po třech králích jsem se rozhodl napsat první komentář roku 2022. A to o pokud to dobře počítám 27. film MCU (Marvel Cinematic Universe), z nich jsem neviděl všechny a některé později. Takže třeba Toma Hollanda jako Spider-mana zaregistroval v částečně prospané Občanské válce a Avengers Infinity War a Endgame. Předchozí film Spider-man: Daleko od domova kde Prahu hrál Liberec jsem neviděl, když jsem usedal v doprovodu synovců 27.12. 2021 do sedadla kina Cinemacity Chodov. Na druhou stranu spidermanní filmy s Andrewu Garfieldem jsem neviděl vůbec. Spider-mana mám spojeného s Tobey Maguirem (s ním jsem viděl všechny tři filmy).  Musím přiznat, že film mě příjemně překvapil a to využitím předchozích filmových sérii. Nebýt možná trochu pomalého rozjezdu, tak by to bylo 5 hvězd, Takto jsou to velmi silné hvězdy. Možná časem zkouknu ostatní spider-manní filmy i Andrewu Garfieldem (fascinuje mne, že má příjmení stejné jako jméno tlustý zrzavý komiksový kocour). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi uplne nechapu to nadseni z filmu. Jako nostalgicky setkani po letech to funguje vyborne, spousta sympatickejch hercu, spousta dojemnejch scen, skvely fory a clovek se vetsinu stopaze musi pousmivat. Jenze to je tak vsechno, dej to poradne zadnej nema, akce je nezajimava/neoriginalni a jedinej aspon trochu zajimavej souboj je jen diky Strangeovi. K tomu tu mame naprosto prepalenou stopaz, kdy jsem si uz nekdy po hodine zacal rikat, jestli se teda neco zacne konecne dit a dost otresny triky. Sice porad lepsi nez Hollanduv prvni dil, ale jinak zklamani. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Perfektný fan service, ktorý najviac čerpá z návratu starých známych, ich spoločných dialógov a akcie. Bez nich by však nebol ničím viac než priemernou komiksovkou. Skôr ma však mrzí, že náprava záporákov nedávala z logického pohľadu zmysel a mohla spôsobiť oveľa viac škody, ako úžitku. S vypnutím mozgu však nový Spidey funguje parádne. Úplne rozumiem všetkým skalným nadšencom, ktorý filmu napálili plný počet. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu pořádná porce zábavy, obzvlášť pro fanoušky Spider-Mana. Marvel úpěnlivě zatajoval, že film je vlastně velkým crossoverem s dalšími Spider-Many, což je něco, co je sice v komiksu běžná věc, jenže v komiksu si nikdy nemůžete vychutnat jiné herce a celkově je to u superhrdinských megafilmů, které mají někdy docela komplikovanou minulost, přeci jen něco trochu jiného. Film se pak nakonec ani nestydí pomrkávat na znalého diváka a být docela meta - jsou zde narážky na staré filmy a hranice, mezi kterými vnímáme herce a jejich postavy, je někdy velice tenká (Garfield je trochu lůzr po dvou filmech, Maguire je náš starý zkušený miláček...). Potěší i návrat padouchů, z nichž Molina a Dafoe si zahrají řádný herecký koncert. V tomhle filmu Spidey řeší problémy s odhalenou identitou, s čímž mu má pomoct Dr. Strange. Nakonec tu máme různé akční eskapády, v nichž se Spidey i Strange chovají někdy dost ujetě a hlavně Spidey dělá až moc chyb... Můžeme si říct, že je to proto, že je tak mladý a nerozvážný, ale je to spíš kvůli tomu, aby jim ten jejich crossover nějak scenáristicky vyšel. A vyjde jim to fakt pěkně, aspoň co se zábavnosti a pěkných scén týče, takže nad tím můžu mávnout rukou. Spider-Man: No Way Home je totiž především nadupaný superhrdinský biják. (9/10) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Najlepší zo všetkých Spider-manov ? Určite. Každý diel s Hollandom mi príde vždy o kúsok lepší a zavŕšenie trilógie, nemohlo byť lepšie. Chvíľku som váhal, či dať s odretými ušami aj tu piatu, ale ktorému Spider-manov dať najvyššie hodnotenie, ak nie tomuto. Trošku je škoda, že nám ukážky prezradili veľa, ale zážitok je to stále ohromný. Odložím chválu bokom a nechám si ju na neskôr. Páčilo, že No Way Home pokračuje presne tam, kde skončila po-titulková scéna s dvojky. Príbeh nebol zlý, ale nestrhol ma a ani nevyrazil dych. A ak si odmyslíte všetky tie známe postavy, je to len priemerná Marvelovka, kde najlepšie časti, sú tie z iných sérii. Tiež mi príde trošku diskutabilne aký bezradný je Doctor Strange. No ak nad tým moc nepremýšľate a necháte sa unášať postavami, ktoré všetci (alebo väčšina) dobre poznáme je to super. Tretí Spider-Man (alebo ôsmy) ponuka neuveriteľne veľké množstvo fan servisu a samozrejme hromadu odkazov na všetky možné filmové, ale aj nefilmové série. Kto nevidel, ďalej len na vlastné riziko, nasledujú spoileri. Zo série Avegers nechýba Wong a Doctor Strange, ktorý tu hra výraznú rolu. S trilógie Spider-Man od Sama Raimiho sa dostaví Green Goblin (Dafoe), Doctor Octopus (Molina), Sandman (Church) a samozrejme aj Spider-Man (Maguire), či novinár J.Johan James (Simmons) ako nám už záver dvojky naznačil. Zo série Amazing Spider-Man sa vracia Electro (Foxxx), Lizard (Ifans) a samozrejme ďalší Spider-Man (Garfield). No as nefilmovej série ako som spomínal vyššie, sa dostaví právnik Matt Murdock alias Daredevila (Cox). Je skutočne obdivuhodne, že sa zišla takáto zostava s pôvodnými hercami a myslím si, že každý plne chápe, prečo niekto pri tom prežíval orgazmus. Mňa osobne to potešilo, na Raimiho Spider-manovi som vyrastal a metal pavučiny po dome a tak návrat starych známych tvári, som veľmi rád privítal. Režisér Jon Watts ponuka svoj štandard, takže vizuálne aj akčne je znova na čo pozerať a taktiež sa je aj na čom zasmiať. Priznám sa, že pre plne hodnotenie som sa nerozhodol na základe comebacku starých známych, ale upútal ma záver filmu, ktorý neskončil tak úplne happy endom. No potešili ma samozrejme aj postavy a Willem Dafoe znova predvádza, že je najlepší Spider-manov záporák. Veľké plus je znova výborná hudba. Michael Giacchino ponuka podobné tony ako v predošlých dieloch, no tu je jeho hudba obohatené o choráli a to dáva scénam trošku bombastickejší rozmer. Zhrnuté a podčiarknuté. Príbehom nie až tak strhujúce, ale návrat starých postav upúta až do konca a nie jedného fanúšika zahrajú pri srdci. P.S.: za titulkami je jedna scéna a jeden trailer (na pokračovanie). Obľúbený soundtrack:  Exit Through the Lobby, Forget Me Knots, Peter Parker Picked a Perilously Precarious Profession, Arachnoverture. 90% - 5* ()

Galerie (77)

Zajímavosti (159)

  • V úvodní scéně, kdy Peter (Tom Holland) uniká s MJ (Zendaya), si můžeme všimnout reklamy na auto Hyundai IONIQ 5. Před vydáním filmu se objevili v reklamě na tento vůz Tom Holland a Jacob Batalon. (Kubaaa97)
  • V průběhu finální bitvy zazní zvuky Sandmana a Lizarda z původních filmů a jsou zde použity také jejich archivní záběry, konkrétně pro Sandmana z filmu Spider-Man 3 (2007) a pro Lizarda z filmu The Amazing Spider-Man (2012). (Mikahu)
  • V anglickém originále se slovo „okay“ vyskytuje celkem 128krát. (xgolt01)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama