Reklama

Reklama

Pravděpodobně nejvydařenější adaptace slavného románu Lva Nikolajeviče Tolstého, který pojednává o morálce a postavení ženy v carském Rusku 19. století. Anna Karenina je krásná a inteligentní žena žijící ve spokojeném manželství. Její muž je bohatý, takže Anna netrpí materiálním nedostatkem – přesto se však začíná nudit. Při návštěvě rodiny svého bratra poznává mladého, ale lehkomyslného hraběte Vronského. Ten má sice známost s dívkou Kitty, ale elegantní Anna ho zcela okouzlí. Situace se vyhrotí, když Anna s Vronským otěhotní – teď už se o všem dozvídá i její muž a chce se s ní dát rozvést. Rozvodem by ale Anna přišla o syna Sergeje, kterého neskonale miluje, a proto odmítá. Po porodu však manžela i syna opouští a odjíždí s Vronským. Štěstí ale nedosáhne – časem se s milencem odcizují a Anně se navíc silně stýská po synovi. Lidé v jejím okolí ji vesměs odsuzují a Anna se cítí čím dál tím více osamělá. Duševně zcela vyčerpaná a zlomená žena nakonec vidí jediné východisko ve smrti a vrhá se pod vlak... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

PaRi 

všechny recenze uživatele

Absolutní ukázka, jak se má ve filmové adaptaci zacházet s literární předlohou! Cestou do pekel je, když si režisér myslí, že je lepší než autor. Alexandr Zarchy měl k dílu očividně velkou pokoru. ()

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

Karenina nejde natočit, je to rozsáhlý román, vždy to budou jen odlesky složitosti děje i postav...Tady alespoň se postavy podobají popsaným charakterům, i když Anna má knírek. Vronskij je uhrančivý. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Bohužel každá Karenina, ať už filmová nebo literární, je pro mě strašně nudná. Tady to platilo taky, inu jsem barbar. ()

lenka26 

všechny recenze uživatele

Hodně povedená adaptace. Vasilij Lanovoj by uhranul asi každou ženu. Těžko mu odolat. Nejvěryhodnější Vronsky ze všech. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Jestli se vůbec tak rozsáhlé dílo stavící na popisu vnitřního světa postav dá věrně převést na plátno, tak v téhle klasické adaptaci pro to udělali maximum. Prostě vystříhané hlavní scény, tak jak jsou - ale smysluplně převedené, slušně zahrané, s pořádnou výpravou, dobrým doprovodem. Není tam všechno, ale to by ten film musel být tak 5x delší. Já jsem spokojený. ()

Reklama

Reklama