Reklama

Reklama

Insidious: Červené dveře

  • USA Insidious: The Red Door (více)
Trailer 1

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) a vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, a čelit temné minulosti své rodiny a zároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (211)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Recyklát ze světa Insidous je bez nápadu a v mizerné režii nijak výrazného herce, který by měl zůstat jen u herectví. V neúměrně dlouhé expozici se řeší vztahy postav, až se jeden zalekne, jestli nešel na jiný film. O jakéms takéms hororu se dá mluvit až od první lekačky ve výtvarném kurzu. A ač lekačky jsou doménou série, tak zde kromě nich nic jiného není. Žádné napětí, žádná temná atmosféra. A momenty, jako je vzbouřené prostěradlo, vzbuzují spíše úsměv, než strach. Lekačky samozřejmě doprovázejí výstřely z děla a třeskot činelů, takže občas máte pocit, že vyletíte z křesla až nad budovu kina - strach v tom ale opět není. Pomíjím hrátky s astrálem, což by bylo nadlouho, ale jinak jsem spíš čekal Freddyho. A démon opět a znovu připomněl Star Wars. Kruciš, to fakt nemají autoři více fantazie? Nic převratného jsem nečekal, ovšem tohle byla opravdu mizérie. Potěšila Lin Shaye, z které už je doslova ikona současného hororu, byť moc prostoru nedostala. A pak mě ještě lehce drtily titulky - i s mou chatrnou angličtinou jsem leccos vnímal jako nevhodně přeložené, navíc došlo i na gramatické chyby - citoslovce húú se nepíše s kroužkovaným u. Film doporučuji jen skalním příznivcům série a masochistům, jinak ztráta času. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tahle série se vyčerpala  už druhým dílem tam to taky pokud se nepletu zapíchla i nejlepší postava série Lin Shaye (zde má tak 2 minuty)  a pak už dostávala jen mini role. Z třetího dílu si nepamatuji nic a z čtvrtého jen záblesky a i na tohle brzo zapomenu.  Dalton z jedničky a dvojky (byl to ten co byl v kómatu pro ty co to neviděly) nastupuje na výšku rodiče se mu rozvádějí a jeho babička zemřela do toho má problémy s otcem jelikož si nerozumí a jak on tak otec něco vidí a nemůžou si vzpomenout na co. Lekačky jsou nudné a nemají čím zaujmout navíc Daltonův otec je idiot jelikož nemá hned dvakrát žádné prostorové vidění je zde i jedna zvracející scéna co zde nedává ani smysl a je spíše k smíchu. Daltonova linka je zajímavá jeho otce je naopak nudná chtěl jsem vidět horor ne starosti otce s  synem. Konec to opět zachraňuje , ale tu nudu nevyváží a potitulkovka vyloženě nasere. 40 procent ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejubožejší díl této slušné hororové série, který nemá absolutně co nabídnout.  Od předchozího dílu uteklo dlouhých 5 let a pokud jste stejně jako já viděli předchozí díl v době vydání, tak vám mohu garantovat, že se v ději stejně jako já ztratíte. Proč by se totiž měli tvůrci ohlížet na diváky, brát ohledy na jejich chatrnou paměť a vymyslet po 5 letech zcela nový příběh, když se dá zrecyklovat obsah starého dílu a zabalit to celé do nesnesitelně chaotického kabátu, kde se každý spolehlivě ztratí. Vznikla tak naprostá píčovina s krajně nesympatickým hlavním hrdinou, ze kterého vyrostl vydatně odpudivý kokot. Mám pocit, že zde na plné čáře selhala režie a absence zkušeností je u Patricka Wilsona znát snad v každém záběru. Tento paskvil nemá nejmenší potenciál si vás zaháčkovat a vtáhnout do děje. Je to jen nepovedený recyklát, místy skoro až nějaká surrealistická chaotická píčovina s naprosto ubohým příběhem. Vůbec mi nesedl směr, kterým se tento film rozhodl vydat. S každou další minutou je snímek větší a větší utrpení. Závěr je poté vyloženě směšný. [25 %] ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Jak tvrdím, že trojka a čtyřka jsou vlastně zbytečné filmy (byť celkem ucházející), tak pětka už vážně vůbec vzniknout nemusela. A to to vůbec do zhruba poloviny nevypadá špatně, první lekačku bych dokonce ocenil jako luxusní. Jenomže od astrální návštěvy kappa tau se snímek začne úplně sypat kvůli naprosto nahodilému chování postav a slabým dialogům. Je tu strašně moc situací, u kterých si člověk říká "proč? Co to má znamenat?" Pak se teda snímek odbelhá do totálně pitomýho finále, ve kterým se skoro nic nestane. Šroubování na jedničku a dvojku bylo strašně na sílu a zbytečné. A kvůli jinému režisérovi (i když je to i herec) má film jinou náladu (a především pravidla cestování) než ostatní. Camea Elize a lovců duchů mi dala "no my potřebujeme natočit ten film tenhleten týden, takže jestli nemůžete přijít tak budete jenom na YouTube." Maminka asi nechtěla být ve filmu vůbec, tak ji zabili. A jak moc definitivní pětka je? No, vzhledem k tomu, že uzavřená už byla i dvojka, nevidím důvod, proč by neměl Blumhouse za pár let franšízu zase vyšťavit, když tohle nebude úplný propadák. Potitulková scéna to naznačuje dost okatě. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, když nastavuješ už nastavenou kaši. Nemá cenu si nic namlouvat, faktem je, že série Insidious má nezadržitelně sestupnou tendenci, což Červené dveře jen potvrzují a další pokračování si myslím, že už není opravdu žádoucí, aby to totiž nakonec neskončilo někde u Odpadových hodnot, k nimž se tedy zas až tak zatím toto pokračování úplně nepřibližuje, ale prostě už to nelze vnímat ani zdaleka tak pozitivně jako první díly, a opakuji, toto pokračování nabízí skutečně už jen takovou převařenou vodu, dějově přešlapující více než hodinu na místě, a spíše než rozvíjení světa za Červenými dveřmi se tu tvůrci věnují rodinnému dramatu o rozvrácené famílii, a i když se to pak po přemístění do světa za ,,dvěřmi´´ přeci jen alespoň trochu rozjede, tak pořád je to spíš nuda, kde se toho příliš nestane, no a co se týče závěrečného vyústění, tak tam můžeme hovořit o definitivně posledním pomyslném hřebíčku do rakve této série, jelikož se jedná o doslova směšní a trapný happyend se vším všudy, kde se všichni obejmou, protože je zlo poraženo a jsme zas šťastná rodinka, až navěky ámen. Ke všem těmto negativům lze jinak určitě připočíst i ztrátu působivé atmosféry, kterou předchozí díly oplývaly, chybí tu ale i napětí, co je ovšem nejhorší, tak tu nejsou k dispozici již ale ani žádně hororové prvky, minimum bubáků, minimum lekaček, o krvi ani nemluvě, i když na ní to pravda nebylo postavené ani v předchozích filmech, ale prostě po této stránce se tu toho objevuje skutečně jen úplné minimum, a i to minimum je navíc nefunkční. Insidious: Červené dveře tak zkrátka není povedená podívaná, a to z toho nejjednoduššího důvodu, že nedisponuje ani jedním jediným pozitivem. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie sa uskutočnilo v auguste 2022 v miestach Morris County a Madison v okolí New Jersey City. (Arsenal83)
  • Toto je prvý film Insidious od čias originálu, ktorý bol natočený vo vyššom pomere strán 1,85:1, na rozdiel od posledných troch dielov, ktoré boli natočené v širokouhlom pomere 2,39:1. (Arsenal83)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)

Související novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno