Reklama

Reklama

Blue Beetle

  • USA Blue Beetle (více)
Trailer 1

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Když si Skarabeus vybere Jaimeho za svého symbiotického hostitele, je obdařen neuvěřitelným brněním schopným mimořádných a nepředvídatelných schopností, které navždy změní jeho osud, když se stane superhrdinou Blue Beetlem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (254)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Blue Beetle aneb když si hispánská rodinka buranů z Palmera City vyšlápne na elitní ozbrojené komando. Právě téma rodiny, které staví režisér Angel Manuel Soto ve svém snímku na piedestal, jej tolik odlišuje od všech ostatních superhrdinských snímků. Láska k vlastní rodině je hlavním hnacím motorem Blue Beetla a diváka provází takřka po celou jeho stopáž. Scénář ani akční scény nepřináší na poli superhrdinských filmů nic převratného ani objevného. Příběh samotný je dost sterilní, přímočarý, nenadchne, neurazí, a to je na současnou kinematografii málo. Vyjma rodinného přesahu Blue Beetle nenabízí nic, proč by si jej měl divák opětovně pustit, což je ohromná škoda. Výsledný produkt je daleko za ambicemi tohoto mimozemského skaraba. Na pomezí dvou, tří hvězd. S ohledem na nekonvenční a vlastně originální rodinný přesah, v porovnání s žánrově obdobnými snímky, se přikláním k třetí hvězdě. 🙂 (17.08.2023) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Extrémně generický, předvídatelný snímek, který mě ovšem nijak nenudil a k celé té bláznivé hispánské rodině jsem si udělal po dobu sledování celkem vřelý vztah. Zbytek tvořil superhrdinský patos, tentokrát cílící až na příliš uřvané transformace, či na dnešní dobu příšerné vizuální efekty. Kdybych to neviděl, absolutně o nic bych se nepřipravil. DC jde zkrátka taky trochu do kelu, asi jedou s Marvelem na podobné vlně. ()

Reklama

blackkocour odpad!

všechny recenze uživatele

Stejně jako u spajdr-gaye, připravil jsem si na modrou ploštici repelent a deratizátora, vole. Mexičani mají horší věci než je jejich kuchyně, ale že z útrap veřejných kanalizací vyserou modrý hovno, pokryté tasemnicí, které dokážou snadno zaútočit na lidské trávicí ústrojí, a krom toho ještě do zad vyvolat nepříjemné křeče, že si budete připadat jako létající robotická vážka, nebo mexickej pípající topinkovač, na kterým by si cikorky z Chánova zgustli, protože by železo prodali do fricu. Fakt nechápu, proč má DC zapotřebí (ne)dělat nic kreativního, co se nesnaží neboze konkurovat umírajícímu Mrdvelu, a napodobit šarm těm buzíkům s pláštěm, a černou kápií, na těžkou nesympatičnost Tchořovi, pavoučkovi, mravenečníkovi a urně Tonyho downouka jr. To už si ty wepřové hlavy můžou jen šukat do kaďáku. Tohle silně kopíruje mého Ferdu Ant-Mravenco-Mena který mi ze všech supergeyů přijde troše sympatický, k tomu zlokorporáckou padouchyňí starý Replayový, co chce všem načipovat stejný žluklý zlo do páteře, jako nejmenovaný kokotvid. Herecké výkony jak z latinské telenovely, nemusíme se zavděčit každému trhu na světě, protože pokud vznikne i černá tlama, jako zachránce cikánské menšiny, co nevidět bude všem zapisovat formuláře na sociální dávky. Společně se Shitzamem - druhej odpaďák v tom roce, so far, uvidíme se na silvestra Aquamane! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přestože to dle hodnocení nevypadá je Blue Beetle nejkoukatelnější DC komiks, tak za posledních 10 let a překonává i některé novější Marcelovky. Blue Beetle působí jak komiksovka z 90. let, která nesází na přepálenou akci ale na postavy. Její přízemnost je hlavním kladem a zároveň i negativem celého filmu, protože jak je příjemný a pohodový, tak zároveň nenabízí nic čím by strhnul. Akce je fajn ale ve výsledku jsou zde 3 menší akční scény, což je na dvě hodiny málo. Naštěstí postavy jsou fajn a raději si dám film o podivné rodině jak ze sitcomu, než vyblitej digifest nové doby. ()

Mysa 

všechny recenze uživatele

Fajn, prostě fajn. Film je příjemnou a jednoduchou jízdou, která má solidní tempo a tak vás film nudit  rozhodně nebude. Tomu napomáhají vcelku důstojně provedené postavy a hlavně sympatický hlavní hrdina. Akce je taky poměrně solidní a CGI vám aspoň každých 5 minut nepřipomíná, že jste opět v éře her z Playstationu 2. Příběh je vážně jednoduchý a vcelku předvídatelný, některé vtipy mě pobavily a některé naopak moc ne. Záporáci jsou absolutně generičtí, ano opět zde máme dalšího, který má identické schopnosti jako hlavní hrdina, jen je zlý a silnější, teda alespoň v prvních dvou aktech. Definitivně váš mozek zašlápne vzpomínku na tyto záporáky jako brouka, hned druhý den ráno.  Všechno tyto ingredience tvoří vcelku povedený superhrdinský koktejl, který si určitě užijete, ale po jeho dopití už si ho pravděpodobně nikdy znovu nedáte. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (27)

  • Xolo Maridueña bol Sotovou prvou voľbou, aby stvárnil Reyesa, pričom Soto vysvetlil, že ho uchvátil jeho výkon v Cobra Kai (od r. 2018). A tiež, že by mu mohli pomôcť jeho skúsenosti s bojovými umeniami v tomto seriáli. (Arsenal83)
  • Keď Nana (Adriana Barraza) listuje kanálmi, televízia nakrátko ukáže scénu z hororu Stroj času (1993). Tento film obsahuje mechanické zariadenie proti hmyzu, ktoré sa spája s jeho používateľom, podobne ako skarab Khaji-Da v tomto filme. (Arsenal83)
  • Honorář mladého a (v podstatě) neznámého Xola Maridueña (Jaime / Blue Beetle) měl údajně činit něco mezi osmi a devíti miliony amerických dolarů. Tuto informaci sdělila veřejnosti Sharon Stone – ta měla dostat za roli ve filmu „pouze“ půl milionu. Z tohoto důvodu také svou účast nakonec zrušila. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Reklama

Reklama