Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze (1 576)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem si velmi rychle zamilovala, ty "černohumorné" hlášky Dr. House prostě nemají chybu. Jsem moc ráda, že Hugh Laurie konečně dostal roli, v níž naplno uplatní svůj talent i charisma. Navíc několik dílů režíroval producent seriálu Bryan Singer a je to na nich znát, v tom dobrém slova smyslu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak přesně tomuhle se říká "role psána přímo na tělo"!!! Hugh Laurie alias Gregory House má tak drtivé charisma, že by vedle něho zblednul závistí i Dr. Štrosmajer :o) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vzít "klasický, optimistický" seriál o chytrých, mladých, hezkých, perspektivních, vtipných a neúnavných mladých doktorech z jedné pěkné, světlé moderní nemocnice a vhodit mezi ně jednoho kulhajícího, neoholeného, sarkastického, zdánlivě nezúčastněného a hlavně černohumorného doktora se ukázalo jako výborný tah. Seriál má v postavě doktora House obrovskou sílu, on je prostě živel ve všech slova smyslech. Výsledek tím vybočuje z řady jemu podobných děl. Navíc diagnostické oddělení, na kterém House pracuje, skýtá velký prostor pro zajímavé a neokoukané zápletky. Tohohle upřímného, věčně hláškujícího nelidu, který se tváří, že myslí zejména sám na sebe (ale ve skutečnosti je jenom upřímný až to bolí) si musí většina lidí zamilovat.___ Po čase jsem se rozhodla zvednout hodnocení na maximum. Protože House, přestože každý jeho díl sleduje stále stejné schéma, mě neuvěřitelně baví a stala se z něj závislost skoro jako třeba Lost. Ten chlap je prostě vtipnej a přestože vím, že v každém druhém díle bude mít jeho pacient nějakou naprosto exotickou chorobu a on na to přijde až na poslední chvíli a urazí aspoň tři lidi, je to prostě pořád ohromně zábavné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak co tu máme? Jeden případ lékařského seriálu, který si jde tak trochu (ale vážně jen trochu) svou vlastní cestou - stojí na jedné ústřední postavě a jejím přístupu k medicíně, za který by ji Hippokrates musel (občas) utřískat holí i s hadem a mezi těmihle momenty možná jen občas lísknout stetoskopem přes nějakou měkkou tkáň. A pak tu je to hlavní, na co ovšem přijdete až po několika dílech - tohle není o medicíně ani o Housovi. Tedy, je, ale není to jen o tom. Je to především o lidech. Takže nedochází k tomu, že, jak jsem se původně mylně domníval (hm, jako bych kopíroval stavbu seriálové epizody:)), nebýt hlášek Hugha Laurieho, máme tu jen jakousi další Pohotovost nebo také niečo, pouze s poněkud exotičtějšími případy...a koho by bavilo sledovat každý týden skupinku doktorů jak tři čtvrtě dílu zírá na tabuli a ptá se "co by to jen mohlo..." Nenene, takhle jednoduché to s Housem není. Ani s osobou, ani se seriálem. 80% PS: Lisa Edelstein...oh my...více takových lékařek v našich ordinacích;) Ale ne v těch v růžové zahradě:P ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tvůrci House zvolili podobný přístup jako tvůrci Kriminálky Las Vegas – tedy co díl, to jeden řešený případ, akorát nejde o vraždy nýbrž o neobvyklé nemoci. A na ty je dr. House expert, ne už tak na vztahy k pacientům, potažmo k lidem obecně. Léčení případů typu „mám empétrojku v konečníku“ považuje za urážku svých schopností, k pacientům přistupuje jako k výrobkům, ze kterých je nutné odstranit závadu a příliš úcty nechová ani ke svým spolupracovníkům. Jeho těžce ironický náhled na život dodává seriálu potřebnou šťávu a právě díky němu jen těžko sklouzne k nezáživné rutině. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Variace na Holmese, univerzální charakter, ze kterého si každý může vybrat něco (a divák ho může nenávidět a milovat zároveň), doktorské případy ani osudy ze soukromí postav se neomrzí, protože jsou tak rozmanité! Asi fakt jeden z nejlepších seriálů dosavadní historie, kterému musí být přičteno k dobru, že skončil v nejlepším. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tragikomický životní cynismus a suchý sarkasmus se potkali v jedné osobě geniálně pragmatického doktora, který sice možná na první pohled své pacienty vidí hlavně jako objekty zábavného zkoumání, jenže pod vší tou černohumornou slupkou se ukrývá citově pochroumané, ale v nejniternější podstatě dobrácké srdce. Hugh Laurie se svým charismatickým zjevem neoholeného a pajdavého doktora zaslouženě sbírá všechny pocty a uznání, ale bylo by nefér opomenout zbytek jeho (spolu/proti)hráčů, z nichž nejvíce zaujme Lisa Edelstein, jako ředitelka nemocnice, dr. Lisa už zase se musím za toho šílence oficiálně omlouvat Cuddyová. Koncept dílů bez vzájemnější provázanosti příliš nevadí, ani překvapivě nenudí. Ač jsou některé kvalitativně níž, než je v celkovém průměru zvykem, nelze si tento seriál nezamilovat. Už jenom za tu úžasnou životní filozofii, že „všichni lžou!“. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hned vedle Dextera je Dr. House nejvýraznější postava amerických filmových dějin posledních pár let, což je vcelku paradox jelikož herec Hugh Laurie je oficiálně Angličan a do role se opravdu nevšedně vžil a když jsem se při pohledu na jeho filmové role všimnul jedné hlavní roličky v geniálním seriálu Černá zmije bylo mi jasné, kde podobných grimas a gagů nastřádal a v tomto seriálu je dokonale uplácal v podobě geniálně bláznivého doktora, který si z ničeho nedělá problémy a všechno řeší tou zdánlivě nejjednodušší cestou a tím pádem dělá z lidí děsné idioty. Přiberme k tomu, že dostává ty nejroztodivnější případy a je ihned o zábavu postaráno. (9/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

__House: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $37,122,654 //počet predaných kusov 1,042,511 ║ __House: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $30,551,244 //počet predaných kusov 907,895 ║ __House: 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $11,711,351 //počet predaných kusov 354,997 ║ __House: 5.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $12,208,402 //počet predaných kusov 383,496 ║ __House: kompletná 6.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $15,371,235 //počet predaných kusov 465,702║ ___Dnešná seriálova tvorba ide absolútne okolo môjho vkusu, ja ostávam verní starej dobrej Pohotovosti, toto my už nič nepovie a to odľahčenie a dôvtipnosť, fakt nič pre mňa, všetko my to pripadá na jedno kopyto. A keď pozerám na herca Hugha Laurie to ako keby som tam videl hrať teda aspoň výzorom producenta tohto seriálu Jerry Bruckheimera, sakra skoro som myslel že zle vidím keď som po skončení úvodných titulok pozeral do tváre Laurie, už som myslel že sa Bruckheimer dal na hereckú dráhu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hugh Laurie mě dostal na celé čáře. Jeho humor odlehčuje a skvěle baví i v těžkých situacích. Jeden z nejpodařenějších seriálů poslední doby. Černý humor v poddání Dr. House nachází nových rozměrů a zaskočí svou upřímností. Humoru a vtipu tleskám stejně jako kvalitním hercům (a podle mě zdařilému dabingu...). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: David Shore .. Zajímavý nemocniční seriál. Pajdavý doktor Gregory House mě vždy dokáže pobavit, je to je excelentní hláškař, který zvládne setřít kde koho .. a to nemá chybu! :o) ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Co bych to byl za kreténa, kdybych viděl všech 9 řad, resp. 133 hodin materiálu a nakonec tomu dal dvě hvězdy? ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý a zábavný americký seriál z nemocničního prostředí, kde téměř vše stojí pouze na třech základových kamenech - na cynickém přístupu titulní postavy Dr. Gregory House ke světu, svému povolání, pracovišti, k spolupracovníkům, k pacientům a vlastně i k sobě samému a na jeho zvláštním druhu humoru. Jde o humor lakonický, černý, místy až krutý, který nezná tabu a je nosným pilířem celého seriálu. Tenhle entertainmentový televizní produkt je také překvapivě divácky velmi náročný, a to nejenom na přehršel nesrozumitelného odborného názvosloví, místy komplikované vazby a motivace hrdinů, ale především díky všeobecně náročnému pohledu na svět. Ne nadarmo se jedna z epizod jmenuje Occamova břitva (kdo nemá alespoň mírné povědomí o západní filozofii, ujíždí mu vlak už v názvu...). S tím souvisí třetí pilíř - osvícenský ideál čisté racionality, člověka posuzující svět jen dle zásad logiky, kombinace Sherlocka Holmese a inspektora Columba. Prostě sympatický hrdina a jeho příslovečné sarkastické promluvy, dobré herecké výkony, sice trochu monotónní zápletky (vystavěné vždy podle totožného schématu), ale vždy pečlivě gradované a dobře filmařsky zabalené... Navíc seriál uvozený znělkou od Massive Attack, co víc si jako divák mohu přát... (aby to neuváděla televize Nova, ale tahle překážka se dá naštěstí objet přes zdejší komunikační dálnici...) Série 1 - 3 100%, série 4 70%, série 5 80% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Variace na CSI v nemocničním hávu s americkým Štrosmajerem. Celý seriál stojí a padá na partičce lékařských outsiderů a jejich řešení nestandardních infekčních i jiných onemocnění. Ohromným kladem a vlastně jediný pořádný důvod ke sledování představuje famózní kreace Hugha Laurieho v hlavní úloze. Neskutečně cynický, sarkasmem překypující, manipulativní a neasertivní lékař Gregory House řídící se za všech okolností heslem "všichni lžou". Právě on je ta pátá (a vlastně i čtvrtá) hvězdička v hodnocení. Základní dějové schéma je naopak, stejně jako u CSI, hlavním nedostatkem, jelikož se stále dokola opakuje stejný průběh "vyšetřování" nemocí. Přesto nadprůměrný i napínavý seriál v každém ohledu a je vidět, že producent Bryan Singer si kvalitní úroveň seriálu stále dobře hlídá i v pozdějších sériích, jelikož to má dokonce vzestupnou tendenci (v pokročilých sériích dokonce dost strmou). To se zase tak často nevidí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený a chvílemi dost nechutný seriál, který vás ze začátku dravě nepohltí, jako bomby typu Prison Break. Spíš jen tak pomalu plyne a po nakoukání více dílů zjistíte, že se bez Houseova stírání všech okolo prostě neobejdete. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::: Skvelě sarkastický Hugh Laurie !! Takový seriál z nemocničního prostředí tady chyběl ! :::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: NBC Universal Television, Universal Media Studios (UMS) // Dr. House a jeho arogancia, cynickosť, sarkazmus, originalita a optimizmus tvorí osobu ako žiadnu inú a to, ako ho Hugh Laurie hrá je jednoducho úžasné. Svojho žánru je Dr.House nekompromisne na 1 mieste. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Nemôžem ho vyhodiť. Ten zmrd je môj najlepší lekár.“ Krívajúci, excentrický, extravagantný, (možno) geniálny, mierne namyslený a tak troška hulvát, ktorému pri pohľade na svoju šéfku ako prvé napadne dojčenie. Svojou rozporuplnou povahou núti kolegov k šialeným nápadom, ktoré občas pripomínajú až sci-fi (fakt). Strhujúce dialógy, kultové hlášky ("Všetci klamú."), výborná práca s postavami a nenapodobiteľne suchý Brit Hugh Laurie vo svojej (zrejme) životnej úlohe. Okrem toho celkovo výborný kasting. Možno to trvalo o nejakú jednu dve série dlhšie, než malo, ale myslím si, že sa tomuto seriálu napriek tomu podarilo udržať si vysoký nadštandard a vôbec by mi nevadilo, ak by sa raz vrátil (koniec je síce uzavretý, ale napriek tomu nie je problém po ňom normálne pokračovať). Niektoré diely boli samozrejme slabšie a trademarky boli miestami až úsmevné (neustále záchrany v poslednej chvíli alebo Dr. House je v koncoch, zrazu sa ocitne v situácii, ktorá s prípadom nijako nesúvisí, osvieti ho a prípad za pár sekúnd vyrieši). ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama