Reklama

Reklama

Dr. House

(seriál)
Drama / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 129 h 31 min (Minutáž: 42–90 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Hugh Laurie, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer, Lisa Edelstein, Jennifer Morrison, Peter Jacobson, Olivia Wilde, Kal Penn, Odette Annable (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(176)

Obsahy(1)

Dr. Greg House s týmem specializovaných mediků léčí pacienty se zvlášť komplikovaným virovým onemocněním. Jeho diagnostické metody jsou jedinečné a když jde o život, je on a jeho tým schopen porušit jakákoliv pravidla. (TV Nova)

Recenze uživatele topi80 k tomuto seriálu (37)

Dr. House (2004) 

Výborný seriál. Dr. House trousí jednu hlášku za druhou, celé osazenstvo se baví nekorektním čmucháním ve vlastním soukromí, problémech a komplexech, a po celou dobu zaznívají kruté obecné pravdy vyplývající z nejen medicínských, ale též značně sarkastických a ironických pokusů na nebohých pacientech. Scénář každého dílu je v podstatě stejný, ale překvapivě to ani trochu nevadí. ()

Nežádoucí účinky (2008) (S05E03) 

Pan malíř trpěl podobným syndromem, jako chasník na tancovačce po několika pivech, i když tam by House odhalil příčinu trochu rychleji. Pobavení přináší soukromý detektiv, který je asi jednou postavou napříč celým seriálem, která se s Housem baví normálně a House se baví normálně s ním. ()

Ať jedí koláče (2008) (S05E10) 

Díl, který obsahuje dvě vybočení. To první je odlehčující linie, kdy Kutner s drzostí a samozřejmostí sobě vlastní provozuje on-line lékařskou provozovnu Dr. House, to druhé jsou mrazivé flahsbacky s matkou Třináctky. ()

Týmová práce (2009) (S06E07) 

Asi nejsem dost sofistikovaný na to, abych pochopil, proč všichni nakonec přilezli. ()

Blažená nevědomost (2009) (S06E08) 

Jak tak stárnu a cítím, že hloupnu, zjišťuji, že nebýt chytrý je docela fajn. Takže souzním s pacientem, ač má mé IQ blíž k šimpanzovi než k němu. ()

Wilson (2009) (S06E09) 

Ta pošahaná přátelství (Wilson to už v několika dílech tedy nazval "absurdní přátelství") se nám tady poněkud větví. ()

Hluboko skryté tajemství (2010) (S06E10) 

Díl, kterým se vedle až kriminálního napětí prolínají i dva fóry, z nichž jeden korunuje fenomenálním způsobem Wilson. ()

Tah na branku (2010) (S06E12) 

"Vy jste nám zbělel!" "Co to znamená?" "Že nemusíte hrát fotbal, abyste dostal lepší práci." ()

Od pěti do devíti (2010) (S06E13) 

Zajímavá odbočka. Jeden vypjatý pracovní den s doktorkou Cuddyovou, kde zjistíme, že prudičství Dr. House je jen relativně snesitelným a svým způsobem zpestřujícím zlomkem všeho, co může mít šéfka nemocnice k řešení. ()

Černá díra (2010) (S06E15) 

Wilson má pravdu, co by se člověk pachtil po obchodech a vybíral kus nábytku, když si může dovolit, aby to někdo vymyslel za něj. A člověk už si pak v pohodě zvykne, když už je to zařízené. ()

Uzavření (2010) (S06E16) 

Mně tyto odbočky v seriálu obvykle nevadí, ale tuto jsem také nějak nepochopil. Dva idioti v archivku, dva ještě větší idioti hrají hru na pravdu a k tomu snad již definitivní návrat ke vztahu Chase a Cameronové, který mi přišel pro seriál nevěrohodný vždy. ()

Otevřít a zavřít (2010) (S06E18) 

Na určité pošahanosti mnohých postav je celý seriál založen, ale nevím, zda se zde u manželství Tauba nezašlo příliš daleko. Každopádně Housovy naschvály byly zábavné. ()

Série 7 (2010) (S07) 

Tramtadadá, seznamte se s jediným seriálem v historii, kdy navázání vztahu hlavního hrdiny s další postavou nevedlo k absolutní odpadovosti. ()

Sobectví (2010) (S07E02) 

Povedené závěrečné dilema, kdy nemůže mít pravdu nikdo. ()

Nepsaná dohoda (2010) (S07E03) 

House jeví neobvyklý zájem o pacientku. Důvodem kupodivu není vliv doktorky Cuddyové či snaha ukázat před ní lidskou tvář, nýbrž jeho záliba v knihách pro pubertální dívky, jejichž autorkou je právě ona pacientka. Motivace je tedy zcela upřímná, byť hlavním zájmem na uzdravení není ani tak osud pacientky, jako nedokončený osud hrdiny jejích knížek. ()

Neplánované rodičovství (2010) (S07E05) 

V sedmé řadě jsme se konečně dočkali epizody, kdy se House pořádně snaží, aby neměl průšvih :-) A Taub opět prokázal, že jako jediný ty Housovy hry nikdy nebude moc umět hrát. ()

Politická objednávka (2010) (S07E06) 

Nový ženský exemplář v týmu. Asi nám půjde trochu na nervy, ale rozhodně nabízí do budoucna spoustu bezvadných situací. Už tady se hláškovalo ostošest. "Ale vždyť on lže!" "Ano, říká se tomu mít projev." ()

Drobné oběti (2010) (S07E08) 

Další Housových četných soupeření s bohem. A opět vyhraje. ()

Cukr nebo bič (2011) (S07E10) 

Zábavné Chaseovo pátrání a ještě zábavnější příprava hloupého dítěte na přijímačky do výběrové školky v podání House. ()

Rodinná praxe (2011) (S07E11) 

Tento díl mě nějak nezaujal. Tento seriál je sice postavený na šílenostech, ale tady se to vyvrátilo z veškeré kontroly. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Academia film Olomouc 2009

Academia film Olomouc 2009

13.03.2009

Od 14. do 19. dubna 2009 budete opět moci „vidět a vědět“. Tak jako každý rok, i letos proběhne v hanácké metropoli festival populárně-vědecké a dokumentární kinematografie. O tom, že AFO není úzce… (více)

Reklama

Reklama