Reklama

Reklama

Advokát

(seriál)
  • USA The Lincoln Lawyer
Trailer
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2022–2024), 24 h 45 min (Minutáž: 43–56 min)

Předloha:

Michael Connelly (kniha)

Hudba:

David Buckley

Hrají:

Manuel Garcia-Rulfo, Neve Campbell, Christopher Gorham, Becki Newton, Angus Sampson, Kim Hawthorne, Chris Browning, Reggie Lee, Lamont Thompson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Idealistický právník úřaduje ze zadního sedadla svého Lincolnu a nabourává přitom zavedené pořádky. (Netflix)

Recenze uživatele Ivo k tomuto seriálu (2)

Advokát (2022) 

Ze začátku to vypadalo celkem nadějně, ale pak se postupně zvrtlo do typického lehce přiblblého ťuťu emerického okravatovaného kocourkova, kde všechno beze zbytku řídí moudré úřady, razítka, oddaní státní zaměstnanci, mcdonald a zejména posvátní a poněkud nevyváženě načernalí "your honor". Prokládáno brilantními hamletovsko / démosthenovskými proslovy soudruhů žalobců i advokátů spolu s neodmyslitelnými a dojemnými (ex)rodinnými školními a fotbalovými hodnotami - tlačítko FFWD bylo chudák čím dál zatíženější. JUDr. Lincoln by se však nyní měl neprodleně zabývat dvěma naléhavými případy: 1) proč tohle mělo 10 dílů, když 90 min. celovečerák by nad hlavu stačil - žádám o okamžité prošetření 2) nešťastnou náhodou jsem na začátku pár dílů zaslechl defaultní český dabing - za tenhle dementní paskvíl by jeho protagonisté měli být odsouzeni k desetidennímu pobytu v žumpě ... your honor. Zamítnuto. Odůvodnění: dělá se to narychlo pro občany, kteří neumějí ani anglicky, ani číst (české titulky). Však také Helena Vondráčková běžně dabuje Madonnu, Eva a Vašek Abbu apod. ()

Série 2 (2023) (S02) 

Další celkem roztomilá (a samozřejmě velmi nereálná) emerická úřední čvachtárna s tradičně neomylným kancelářským týmem, kde sípající motorkář vše na poslední chvíli tiše vypátrá, patnáctá bývalá manželka dá během přesčasů spolehlivě dohromady metráky papírů (a co nová svatba - bude? nebude? bude? nebude?) a snědá lincoln taxikářka (ta pro změnu zase se svou zrádnou duhovou nevěstou) se úspěšně rozjíždí všemi směry (nejen autem). Micky mezitím brilantně řeší deset případů za hodinu a oslnivě řečnicky soutěží s velmi talentovanou a vždy luxusně molově oděnou (black) Miss prokuratura, to vše za odborného dohledu nekompromisní "your honor" (povoluje se! zamítnuto! odročeno!). Občas se mistr ve volných chvílích projede na koni se svou všemi směry přerostlou dcerkou a poslechne si i cenné odborné rady moudrého seniora. Jen s tou ústřední bábou z restaurace někde ztratil oči?? Ta byla hnusná jak (cituji kamaráda verbala) "cigánské hračky" :) Režie a produkce celkem brilantní a opět to (tradičně) zkrátilo nekonečný přesun mezi kontinenty... Aneb úspěšně použitý mustr č.45 (hromadně aplikovaný též na Bosche, Reachera, Kravaťáky a spol .. :) ()

Související novinky

Stranger Things znovu trhají rekordy

Stranger Things znovu trhají rekordy

01.06.2022

Po dlouhé pauze, zapříčiněné mimo jiné také pandemií covidu, se seriálový hit Stranger Things vrátil na Netflix. A to rovnou ve velkém stylu. Čtvrtá série, která byla rozdělena na dvě části, přičemž… (více)

Reklama

Reklama