Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Percy Jackson se vydává na nebezpečnou výpravu. Na své cestě napříč Amerikou musí přemoct netvory a přechytračit bohy, aby přinesl zpět Diův blesk a zabránil vypuknutí války. Když přijde Percy o matku, najde azyl v táboře Dvojí krev, v útočišti pro dětské polobohy. Jakmile zjistí, že je také polobůh, musí se vyrovnat se svým původem a osvědčit svoje kvality a vydá se na riskantní pouť do spárů nepřátel a do podsvětí. S pomocí svých druhů Annabeth a Grovera se Percy během svého putování přiblíží odpovědím na palčivé otázky: jak zapadnout do světa, kde se cítí nesvůj, jestli ještě někdy uvidí svou matku a jestli někdy zjistí, kým je mu souzeno se stát. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele Marcos22 k tomuto seriálu (6)

Omylem vaporizuju svou učitelku matematiky (2023) (S01E01) 

Zdařilý seriálový návrat do devadesátých let. Feeling, který zažívá divák při sledování prvního dílu Percyho Jacksona jej v mžiku katapultuje zpátky do doby, kdy Herkules či Xena zažívali ten největší televizní boom. Když k těmto ikonickým seriálům přimícháte velmi povedenou CGI a propracovanější scénář, dostanete právě Percyho Jacksona. Úvodní díl, seznamovačka s hlavním protagonistou, Walkerem Scobellem a obeznámení diváka s motivací hlavního hrdiny na jedničku. Poctivé čtyři hvězdy. 👍 (02.01.2024) Top moment dílu: ❗SPOILER "Po cestě domů se zastavím u D´Angelo´s a vyzvednu sendviče na zápas, ale jestli mi to znepříjemníš, pojedu, ať chceš nebo ne, a sním si při radiovém přenosu ze zápasu oba sendviče sama." 🙂❗ ()

Stanu se nejvyšším vládcem toalet (2023) (S01E02) 

Ve druhém díle se divák seznamuje s další várkou postav, Charlie Bushnellem v roli Luka, Leah Jeffriesovou v roli Annabeth a Dior Goodjohnovou v roli Clarisse. Výběr herců se dvojici Denise Chamian - Jordana Sapiurka povedl naprosto prvotřídně, co také očekávat od dvojice, která má za sebou úspěšné casty na tituly jako Top Gun: Maverick, Já, Simon či seriál Muž z Vysokého zámku. Druhý díl rozkrývá řadu nových schopností Percyho. Opět poctivé čtyři hvězdy. 👍 (02.01.2024) Top momenty dílu: ❗SPOILER "Synu...Než se pořádně seznámíme, musíš pro mě udělat něco moc důležitého, ano? V kuchyňce je flaška Chateau Haut-Brion z roku 1985. Skočíš mi pro ni?" / "Až nadejde čas, bude připravený. Vím to." - Percy mezitím tančí floss, čůrá a hladká ještěrky. 🙂❗ ()

Navštívíme říši zahradních trpaslíků (2023) (S01E03) 

Po prvních dvou dílech pod taktovkou Jamese Bobina, dostáváme třetí díl do skládačky, tentokrát od zkušeného finského režiséra, Anderse Engströma. Stejně jako tomu bylo například u filmové série Harryho Pottera, i zde je znát rukopis jiného režiséra. V porovnání s prvníma dvěma díly je třetí epizoda dospělejší, chladnější a ústřední postavy zde dostávají více prostoru, aby si s nimi divák vytvořil silnější a hlubší pouto. To se mu daří, stejně tak se mu daří i akční scény, kterých je zde v porovnání s prvními dvěma epizodami víc a vyžadují větší kooperaci všech zúčastněných. I třetí díl si tak udržel nastavenou laťku mezi třemi a čtyřmi hvězdami. 👍 (02.01.2024) Top moment dílu: ❗SPOILER "Nechci být rozhodčí. Mám lepší nápad. A jéje! Nějak to neklape, páč mí kamarádi se pořád hádají. A jéje! Když náš tým takhle bručí. Musíme to vyřešit zpíváním téhle písničky." 🙂❗ ()

Můj smrtelný pád (2024) (S01E04) 

Úvodní pětiminutovka čtvrtého dílu je tím nejsilnějším, co dosud seriál Percy Jackson a Olympané divákovi nabídl. Prohloubení vztahu postavy Annabeth s divákem přichází v pravý moment. Velká škoda, že si nastavenou laťku neudržela epizoda delší dobu, protože pětihvězda visela ve vzduchu. Ve zbylé části dílu jsme dostali pro Percyho již klasickou zápletku s charakteristickým soubojovým prvkem, který nám odkryje novou Percyho schopnost. Čtyři hvězdy. 👍 (03.01.2024) ❗SPOILER "Nějakou dobu se ke mně choval jako k daru, záleželo mu na mně. Měl mě rád, věděla jsem to. Pak potkal jednu ženu, měli spolu děti a pro ni jsem dar nebyla. Byla jsem problém, tak jsem odešla. Bylo mi sedm."❗ ()

Jeden bůh nám koupí cheeseburgery (2024) (S01E05) 

Výpravnost pátého dílu v podání Jeta Wilkinsona mi okamžitě evokovala nedávné sledování seriálu The Last of Us. V pátém díle se nám poodkrývá důležitá charakterová vlastnost dvou ústředních postav, Percyho Jacksona a Annabeth Chase, která prohlubuje vztah s divákem. Poctivé čtyři hvězdy. 👍 (10.01.2024) Top moment dílu: ❗SPOILER "Jeden druhému vlkem. Moc a sláva, na ničem jiném nezáleží. Arés je takový, Zeus je takový, má matka je taková. Ale on ne. On je lepší. Možná jsem kdysi taky byla taková, ale už nechci. Nebudu jako vy všichni, prostě ne."❗ ()

Svezeme zebru do Las Vegas (2024) (S01E06) 

Ačkoli z hlediska děje šestá epizoda příběh příliš neposouvá, vše vynahrazuje prohlubováním přátelství mezi Percym, Annabeth a Groverem a otevřením tématu sdílení zážitků. Čtyři hvězdy. 👍 (17.01.2024) Top moment dílu: ❗SPOILER "Je divný, že jsem toho zapomněl mnohem víc než vy. Zajímalo by mě proč?" - Grover. "Nebyli jsme sami. Je snadné zapomenout, na čem záleží, když jsi sám." - Annabeth❗ ()

Související novinky

Seriálový Percy Jackson našel představitele

Seriálový Percy Jackson našel představitele

12.04.2022

Streamovací služba Disney+ našla svého Percyho Jacksona. V chystané seriálové adaptace populární knižní young adult série tak hlavní roli ztvární herec Walker Scobell, jenž má za sebou čerstvě… (více)

Reklama

Reklama