Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

bourec 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že tak, jak mě bolí hlava z celýho komiksovýho universa, začíná mě praskat v makovici i z tohodle univerza, točícího se kolem Wana. A přesto mě tenhle film úplně nenasral. Vlastně to beru jako mysteriózní hororovou krimošku se spoustou dynamickejch scén. Jinak toho čistě hororovýho v tom filmu moc není. Ale vlastně jsem to odkoukal dost pozdě. I přesto na jeden zátah, a bez usínání. 50%. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Tu mi celkom nevadí, že je tam vkuse nejaká mníška a deti. No a čo? Deti mi všeobecne lezú na nervy, ale tu nie. Vraj Diabol - niečo medzi capkom a retardovaným turom domácim, sa najprv lenivo prechádzal po podkroví, a potom extrémne nadšene bežal po schodoch. Ale bol cool, cool. Pripísala by som ho aj na bruselský zoznam zvierat, ktoré môžeme vlastniť. Samozrejme ho, ako to už v hororoch býva, zastavila drevená palica. A klasická Marilyn Manson mníška - v stene, z časopisov, na obraze, pod plachtou a kade-tade vycierajúca zuby, ma tiež potešila. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

už jednička nebyla žádné terno a s vypětím všech sil se vystrašila k průměru. Dvojka je na tom ještě hůř. Po technické stránce jí sice není moc co vytknout a zasazení do Francie padesátých let je fajn, nicméně to je všechno a zbytek prakticky vůbec nefunguje. Lekačkám chybí byť jen náznak invence a nápadu a ty které by mohly fungovat se samozřejmě propálily v traileru. To samé by se pak dalo říct o příběhu. Ten je naprosto sterilní, ohraný, plný nejzákladnějších klišé a nemá vůbec nic čím by překvapil. Conjuring universe mám rád, ale jestli hodlá pokračovat stylem druhé Sestry, nebo pátého Insidious tak to ať raději v rámci téhle série nevzniká nic...40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Absolútny priemer. V podstate som nemyslel, že ešte niekedy uvidím nový horor, v ktorom sa postavy v tme opýtajú „Je tam niekto?“. Ale stalo sa. Napokon to nebolo nič zlé. Klišé? Dozaista. Strašiace scény rutinné? Škrtám si. Ale proste ma celkom baví univerzum, aké James Wan okolo seba buduje, mníška je sama osebe zaujímavá hororová postava a logicky sa pohybuje v tomu odpovedajúcich priestoroch (temné kláštory, ponuré podzemia, starodávne cintoríny), čo má na hororovú atmosféru taktiež blahodarný účinok. Potešia fajn Taissa Farmiga a najmä sympaťáčka Storm Reid alias „druhá Zendaya“. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jednička se mi už téměř úplně vykouřila z hlavy, pamatoval jsem si jen hezkou a milou mladší Farmigu v roli řádové sestry. Ale podle mého komentáře mě bavila, prý "přímočará akční duchařina s naturalistickým démoničnem", nebo tak nějak. No, tak dvojku bych si pak tedy dovolil charakterizovat jako chaotickou a zdlouhavou slátaninu s roztříštěným scénářem a s přepálenou stopáží, jejíž horrorovost spočívá především v častém hysterickém ženském ječení. Za celý film jsem se nedostal pořádně do děje, jehož zápletku jsem začal jakž takž chápat až někdy ve druhé polovině. Pokud na tom tedy nechcete být jako já, radím si nejdřív zopakovat první díl. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu můžeme vidět obraz, na kterém je vyobrazen Valak. Stejný obraz již byl ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (Kejf.)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno