Reklama

Reklama

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Recenze (611)

Anduril 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé pokračovanie jednotky. Triky a efekty boli omnoho zaujímavejšie ako v prvom dieli, vyzerali lepšie.. Aj charaktery sa mi viacej páčili, aj keď Sienna to mohla odohrať o kúsok lepšie. Zaujímavá zombi oddychovka. Som zvedavý na trojku. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Asi nejméně vydařený díl z dosavadní pentalogie. Jinak dost matoucí je zařazení těchto snímků k hororovému žánru - spousta diváků (soudě i dle zdejších komentářů) pak dostane na talíř úplně jiné jídlo, než si objednala. Zařazení "Akční sci-fi" by bohatě stačilo, jelikož škatulku "béčko" nebo "adaptace PC hry" na ČSFD samosebou nenajdeme:-) 20% ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Tak přecijen trochu života do toho umírání, ale s Paulem W.S. Andersonem už jen za psacím strojem. Režisérské kormidlo přebírá Alexander Witt a hned se začínají dít věci. No, abych předčasně nejitřil zarputilé fans, nad průměr jsme se nepřehoupli, ale už je to aspoň zábava a i ta Milla Jovovich je stravitelná, když se hýbe dostatečně rychle. Witt přišlápl pedál zejména na poli akce, kde je to místy odvázaná řežba a i sestříhané je to dynamitoidně. Estetický dojem navíc vylepšuje úple oděna Sienna Guilory a index zábavy nakopne i pár povedených jokeů (zombie hookers). Béčková story a zopár WTF okamžiků + nepovedený vzhled Nemesis sice drží hlavu druhého Residentu pod 60% hladinou, přesto... it was fun. 59% ()

cuish 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to takový vývar. Nic tomu filmu nechybí, ale nepřidává ani nic navíc. Béčko s mutací ačka. Trochu mě mrzí, že ten děj víc nerozvinuli. Do půlky filmu to působí hrozně videoklipně. Jakoby se rychle musel vysvětlit celý děj a ten potenciál je tam hrozně nevyužitý. Prodloužit to na 3 hodinový film, vůbec bych se nezlobil. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kdo zná videoherní předlohu, ví o co se jedná, takže musí uznat, že něco takového převést na filmové plátno není žádná brnkačka. Hra je jen o akci a tak podle toho vypadá i film. Děj se tak jeví jako podřadný. Druhý snímek začíná tam, kde předchozí první skončil. Pro jistotu se však připomene probuzení Alice v nemocnici v Raccoon City, aby následně poznala stav věci. Danou oblast zaplavili zombie, ze které se musí dostat dříve, než do ní vletí jaderná bomba. Musí se však prostřílet a že to nebude jednoduché nám právě ukazuje následující dění, ve kterém samozřejmě nezůstane sama. Po rekapitulaci probuzení Alice je tedy v následujících minutách na první pohled jasné, že je toto pokračování od předchozího snímku zcela odlišné. Akce, akce a zase jen akce. Ano, jako v té videohře. Jenomže něco takového ve filmu prostě vyznívá jinak. Pokud si někdo z diváků myslí, že se jedná o naprosto zbytečné pokračování, ve svém smyslu uhodil hřebíček na hlavičku. Tohle by stačilo pro seriálovou epizodu, kde čtyřicet minut stopáže postačí. Takhle se to zdá být zbytečně natahované, čímž se monotónnost všeho dění stane z diváckého pohledu hodně rychle únavné. Snaha o dramatizaci akce sice znatelná je, ale ten děj s nějakými odkazy a myšlenkami prostě chybí. Zkrátka a dobře, je to jako celek jednoduché až moc. Z akčního hlediska dejme tomu, ale jinak opravdu bída z nouzí. A nepomohla tomu ani prodloužená verze. ()

Empire 

všechny recenze uživatele

Akce je (hlavně na konci) přehršle i efekty jsou docela dobré, ale příběh a odvíjení postav už je narozdíl od jedničky výrazne slabší. ()

plagjoklas 

všechny recenze uživatele

Tak ja som sa nahodou celko bavil. A veľmi som sa tešil keďže som fanúšik videohry, síce to nie je to čo som očakával a záverečná bitka s nemesisom je dosť o ničom ale akčné scény sú celkom v pohode. len škoda že to nie je to čo som si predstavoval. Tajumnú prechádzku po meste počas ktorej stretávate zopár preživších a popritom strielate po zombiách, taká bola hra no film je len to strielanie a pár bezvýznamných postavičie, ktoré zahynú skôr nech si stihnete uvedomiť ktorá je ktorá. A škoda že postava Jill Valentine nedostala viac priestoru, veď je to ona kto je hlavnou hrdinkou dielu kde vystupuje Nemesis. ()

kohut odpad!

všechny recenze uživatele

tento film je zly aj v ramci svojho zanru. po hodine nepretrzitej bezmyslienkovitej akcie bez naznaku deja alebo nejakeho charakteru postav som to vypol a pozrel Shaun of the dead. Ak ale niekto ma rad pocitacove hry stylu 'drz gombik vpred a mackaj lave mysidlo' pripadne mu chyba druha signalna sustava, tak si tento film mozno aj zamiluje. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky nám nastínily, co se dělo v jedničce (samozřejmě je lepší jí vidět) a pak je to jen akce, akce a akce, které oproti prvnímu dílu značně přibylo. Už ne nějaký úl v zemi, ale celé město je infikováno a mi se můžeme opět přesvědčit, jací jsou týpci z Umbrelly parchanti. Michelle Rodriguez vystřídala po boku Milly Jovovich Sienna Guillory, která ze začátku vypadá ještě víc drsně než Milla, ale ta jí nakonec stejně převálcuje. Co se mi nelíbilo, tak to je určitě zběsilý střih při akčních scénách, takže jsem z nich neměl asi takový požitek, jak bych mít měl a taky lehce děravý scénář. Opět otevřený konec, takže nezbývá než čekat, co přinese trojka.... 7/10 ()

LANSA 

všechny recenze uživatele

Panebože co jsem to zase viděl za bestiální sračku??? Na dnešní večer jsem si fakt měl najít lepší zábavu,nějaký to učeníčko či třeba křížovku,ale rozhodně ne tohle.Toto opravdu nemělo spatřit světlo světa. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

PROČ?! Tak toto pojetí je opravdu nešťastné ... já tedy už jedničku nepovažoval za nic převratného a extra, ale o tomto filmu musím říci, že jedničce dělá bez ostychu ostudu...škoda takto zbytečného pokračování ... celý příběh se mohl rozvíjet úplně jinak - lépe! ()

Grimlok 

všechny recenze uživatele

Dvojka je stejná jako jednička. Sice je teda nepochopitelný, že malá holka dokáže přežít ve městě zombíků, ale budiž. Tři hvězdy za Nemesise a jeho stylové vykosení členů S.T.A.R.S. ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

V jedničce byla aspoň trochu zajímavá zápletka, tohle je jeden velký masakr od začátku až do konce. Přesto se mi akční scény zdály povedené, má to spád a nenudí to. Oproti jedničce neméně skvělá akční jízda, ale celkově slabší film. ()

Tryman 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se bavil. K filmu jsem si sednul s takřka žádným očekáváním, maximálně jsem se chtěl bavit pohledem na krásnou Millu Jovovich. Ale byl jsem více než překvapen, Apokalypsa je myslím ještě lepší než první díl a rozhodně jsem se nenudil. Ano, je tu spousta věcí, které tomu divák může vyčítat, ale musí? Vždyť tomuhle filmu nejde o to, poskytnout nezapomenutelný zážitek plný emocí, stačí jen pobavit. A mě určitě pobavil! Mimochodem, soundtrack nemá chybu, stejně jako stehna Milly. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Zase stejný, docela to šlo, ale žádná sláva. On taky ten režisér od tý doby nic nevytvořil. Takže byl asi k ničemu. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Prvy diel nebol nijako svetoborny ale aspon sa na to dalo pozerat. Toto je ubohucka sracka. Zhorsenie vo vsetkych smeroch. Z kamery ma pri 80 tich percentach rychlejsich scen nenormalne boleli oci. Ta jedna je len za Jovovic len skoda len ze je taka vychudnuta. A to hlavne monstrum preeeboha. Ked nikde inde aspon nejake prachy mohli vrazit do maskerov a trochu specialnych efektov. Sak to vyzeralo podobne ako Lynchov Elephant Man spred 20 tich rokov. A uplny doklep. 2 polovice toho mozgu ci co to bolo spojene zosivackou :D :D ()

bif 

všechny recenze uživatele

Nyní jsem to viděl už asi popáté a musím říct, že už mi to nepřijde ani zdaleka tak špatné jako dříve, kdyby nevznikl slabší druhý díl, nemohl by vzniknout skvělý třetí díl. Co mě však zamrzelo, byl fakt, že 2ka je hlavně o lidech a téměř vůbec o zombiích, které já tak zbožňuji..škoda :) 60%. ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Řádná demence, jak by řekl jeden známý. Nejenže režisér przní herní předlohu, jak jen může, on dokonce zavádí věci jako chápavý Nemesis nebo nový Terminátor, Milla Jovovich. Pravděpodobně T-infinity. Skáče tři metry do vzduchu, hezky ručně si podává Nemesis a uhýbá každé kulce jako Schwarzenegger v Komandu. Možná nová Ripley, to by se sem hodilo víc. Ale ve Vetřelcovi to aspoň dávalo hlavu a patu, tady se to matlá jedno za druhým. Díky skvělé práci kameramana, kdy jsem ho chtěl uvařit ve vlastní šťávě, se mi chtělo z akčních scén brečet. Příběh je pro změnu plytký a nesourodý, logika je sprosté slovo a Jill Valentine je hustodémon, který se s nikým nemazlí. Ještě udělají z Redfielda nějakýho pošuka, a třetí díl může začít... Kam jsme se to dostali. Dvě hvězdy. První setkání Nemesis versus odstřelovač byla zapamatování hodná situace a příjemné překvapení v podobě Mikea Eppse. Sice nedostal moc prostoru, ale vždy to stálo za to. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

Wopat 

všechny recenze uživatele

O něco zajímavější a akčnější než první film. Milla Jovovich méně hraje, ale o to více řádí za využití nového osobního tuningu. Dobře jsem se zasmál při hlášce "Zůstaň!". Už méně mě ale nadchlo destruktivní monstrum. A nejvíce jsem rostl z těch elitních týpků, kteří měli zbraní a munice na dvě světové války, ale zombíky stříleli zásadně dávkou a od boku, a to i když na zbraních měli optické zaměřovače, pomocí kterých by jim nepřátelé padali jak hrušky. To byla opravdu neúnosná hrůza. Avšak zajímavá a jedinečná zabití naštěstí převažovala. Škoda jen, že zombíci už nebudili takový strach a nebyli tak promakaní, jako například týpek chodící po zlomené noze, tahajíce přitom sekyru, z jedničky. To byla krása. ()

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama