Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 005)

Revolver 

všechny recenze uživatele

Průměrná zombárna, která vedle dnešních Residentů přiliš nevyčnívá a vedle Romerových klasik se jen smutně krčí. Tolik chválený Snyderův talent mi zatím uniká...... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Snyder a spol geniálně převzali z originálu to nej a doladili ho do dokonalosti. Zombie jsou fakt bestie, ze kterých jde strach. Naštěstí je zde i více postav, tudíž je se o koho bát a i tací jasní na první sežrání, jsou plnohodnotné postavy (třeba ten zmrd co každýho sere má charisma). Akční scény jsou oropracované, máme tu i akorát brutality a humoru. A konec je rozhodně povedenej. Sečteno, potrženo máme tady další ***** zombie horor. ()

zbysik 

všechny recenze uživatele

Super film a pro me asi nejlepsi zombie film vubec. Pri sledovani sem se fakt nekolikrat nachytal pri predstave, ze bych v tom obchodaku mohl bejt zavrenej s něma a nic prijemnyho to fakt nebylo. Uzasna atmosfera a taky dobrej smysl pro cernej humor(strelba snajperou ze strechy obchodaku :)) Tenhle film mam na dvd, videl sem ho jednou pred dvema lety a stale cekam az se mi dostane z pameti, abych si ho mohl pustit znovu, ale bojim se, ze se toho snad nikdy nedockam :) ()

Peiper2 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší moderní horor, jaký jsem viděl. Úvod je hodně děsivý (a skvěle natočený), ale ani zbytek nezůstává pozadu. Hodně dobře je zvolená hudba, herci i prostředí. Hodně se mi líbilo zpracování úvodních i závěrečných titulků, se kterými si tvůrci hodně vyhráli. Spokojenost a silné 4*! ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Film kterej se s ničím moc nesere, to je dobře. Po skvělým úvodu ale film trochu zpomalí a až do konce bohužel závratné tempo z úvodu nenabere. Škoda, ale i tak je to lahůdka. ()

arexam 

všechny recenze uživatele

Týpek stojí samotinkej s prázdnýma rukama, abrakadabra a v příštím záběru má v ruce bouchačku a prásk! ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Pro mě lepší jak Starý Romeuv úsvit. Snyder se stim jako se svým prvním filmem popral na velice slušnou známku. Hlavně tempo jaké je hned od začátku filmu naservírováno. Žádné zbytečnosti a haldy krve a zombie všude kolem. Až na nějaký scény a chování hlavních hrdinů v některých situacích mam tenhle film fakt rád. Pro všechny milovníky tohodle žánru povinost a pěkná podívaná zároveň...=) ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Už od úvodních scén ještě před počátečními titulky paradní. Poté jak by pravila Robin Sparkles(SPOILER pro ty co sledují HIMYM)" let´s go to the mall before zombies go on". A hned nato užasně strhující a rozmanité (když dostal Burta Reynoldse tak jsem se i zasmál). A až nebude v supermarketu místo, mrtví budou bloudit okolo něj. Zack Snyder úspěšným majstrštykem (lahůdkovou režií skvělého hororu) rozjíždí svoji slibně se rozvíjející kariéru. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád zombie filmy, ovšem, které mají trochu hlavu a patu, tak by tohle určitě měl vidět. Budete se bát, budete hlavním hrdinům fandit, budete se ptát, jak je to možné a celkově se budete bavit, jak se na horor sluší, protože tohle je možná vůbec nejlepší zombie horor, který byl dosud natočen. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný horor, kde se neuvěřitelně zábavně střídají klasické oldschool scény se zombákama a scény až fraškálně srandovní. Žádný logický úvod, nic, ráno se probudíte a už to jede. Klasické kliše chyby hrdinů z oldschool hororů ve skvělém hávu. Velmi mě potešil závěr střihaných sekvencí mezi titulky, který vzal iluzi šťastné záchrany. :-) ()

Mathew55 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak je to možné, jestli jsem snad tak hloupý, ale zombie žánr patří k mým nejoblíbenějším. A Dawn of the dead je to nejlepší, co tenhle žánr nabízí. Není to jeho originalitou, na příběhu ostatně nic originálního není, spíše naopak. Ale jeho provedením. Filmaři vsadili spíše na akci, než na horor, narozdíl od ostatních zombáren a možná proto je Dawn of the dead unikátní. Atmosféra a napětí filmu jde ruku v ruce s dobře vybranými herci. A ani konec není dojebaný, což se u tohohle žánru jen tak nevidí. Po 4. shlédnutí měním hodnocení na 5*, minimálně do doby, než vznikne lepší zombárna... Get up, come on get down with the sickness! ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Tak to byl fakt cool film, konečně někdo natočil pořádný zombie horor, od Resident Evilu jsem byl k tomuto žánru skeptický, ale teď jsem se "nádherně" bavil. Opravdu, na to, že ho natočili debutanti, to byla parádní jízda a pořádná akce. ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Byla to dlouhá doba,od té chvíle,co vznikl původní Usvit mrtvých z roku 1978 a všichni čekali,který další horor bude tak dobrý...Našlo se jich pár,např.:Noční Můra z Elm Street nebo Pátek třináctého,ale jenom první díly....tyto filmy jsou prostě klasika a do této skupiny můžem směle zařadit i tento film,který otevřel skvěle zombíkům cestu do 21.století a tak si ode mně zaslouží pět hvězdiček..ale pozor,nepřemýšlejte nad logikou tohoto filmu... ()

pjotr76 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem žánru, nějak extra Romerovu klasiku nemusím, a horrory nevyhledávám zejména kvůli mé labilnější nervové soustavě...přesto, nebo možná právě proto si to někdy ze studijních důvodů dám. Jméno mladého režiséra Zacka Snydera bylo až do tohoto filmu celkem neznámé a pro všechny fanoušky této, řekněme kultovní série, musel být opravdu milým překvapením způsob jakým se daného tématu chopil. Především lze říci, že Snyder se zachoval jako starý ostřílený rutinér a udělal tenhle film na vysoké profesionální úrovni - téma (IMHO) je třída "b" a provedení je v kategorii "a". Velikým plus tohoto filmu je, že se v něm málo kecá, a hodně dělá a to ve velmi slušném dějovém spádu. U filmů tohoto typu totiž platí pravidlo, že kvalita stoupá s klesajícím počtem dialogů přímo úměrně. Takže před sledováním vypněte mozek, pohodlně se usaďte, a dál se jen dobře bavte. ()

Bouřňák 

všechny recenze uživatele

Ano ano, přidávám se ke zklamaným divákům. Chtěl jsem vidět horor, leč bohužel je z toho jen jakýsi mix všeho možného. Pár scén a nápadů bylo sice fajn,ale bohužel je pohltil celkově celkem hodně fádní a nudný děj. Zbytečný remake!!! ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama