Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joseph D. Pistone je zvláštním agentem FBI, který je nasazen do mafiánského podsvětí pod krycím jménem Donnie Brasco. K mafii se dostane tak, že se vydává za odborníka na šperky. V jednom baru si ho všimne jistý Benjamin Ruggiero zvaný Lefty. Chce po Donniem, aby mu pomohl prodat jeden vzácný prsten. Donnie mu řekne, ať prsten dá raději své ženě, protože je falešný. Lefty Donniemu nevěří. Vezme ho s sebou za mužem, který mu prstem prodal. Donnie muže zmlátí a donutí ho, aby jako náhradu dal Leftymu své drahé auto. Lefty začíná Donnieho brát... Lefty je mafián, ne zrovna s vysokým postavením, ale s kontakty na ty nejvyšší bosse. Zpočátku je vůči Donniemu opatrný, ale netrvá moc dlouho a vezme ho do mafiánské společnosti a dokonce se za něj zaručí. To znamená, že kdyby Donnie někdy zradil nebo něco zkazil, schytá to i Lefty. V mafiánských špičkách to začíná vřít. K moci se dostává Sonny Black. Lefty je naštvaný, protože ho přeskočili. Myslí si, že svůj rajon měl dostat on, a ne mladší Sonny. Mezitím Donnie postupně shromažďuje důkazy proti mafiánskému podsvětí... Sonnymu kšefty moc nejdou, a tak se na Donnieho doporučení rozhodne omrknout Floridu, kde mafie není moc rozrostlá. Všechno jde výborně, po dohodě s místním mafiánským bossem si tam zřídí vlastní hernu. Donnie tím  splní úkol od FBI a zapojí ještě jednoho agenta z Floridy do akce… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (478)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená gangsterka, která perfektně zapadá do zlaté éry 90.tých let. Škoda, že se v té záplavě skvělých podobných snímků Donnie Brasco tak trošku ztratil a film nezkultovněl. Jako vždy skvělý Al Pacino a začínající Johnny Depp by si to bezpochyby zasloužili. Pro milovníky Scorseseho gangsterek povinnost, pro ostatní dobrá volba i dnes...80% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Osobně je pro mě Donnie Brasco jedním z vrcholů gagsterského žánru, proto mě poměrně nízké hodnocení zde dost překvapuje. Výborné výkony skvěle obsazených herců (Al Pacino v roli vysloužilého mafiána prostě nemůže zklamat i kdyby chtěl, stejně tak Johnny Depp taky neumí hrát špatně) a hlavně dokonalé prostředí servírující nám kontrast mezi rodinnou vřelostí a ctí tradiční mafie, čili těch zlých a strohou bezpohlavní odlidštěnosti CIA, jednající tvrdě v zájmu dobra. Jako sonda do zákonitostí života uvnitř uzavřeného kruhu mafiánů, malých ryb i bossů jde jednoznačně o pětihvězdičkovou záležitost….Nech to plavat! ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.7/10] | me: Výborne herecké obsadenie (skvelé typy a charaktery), zaujímavá dejová línia - hlavná ako aj vedľajšia (rodinný život Joea Pistona poznačený pracovným nasadením) v celkovo dobrej (ale nádychom netradičnej) gangsterke, ktorá stojí za to. Avšak Godfather, Scarface a Goodfellas ostávajú aj naďalej nedotknuteľnými klenotmi. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se tohoto snímku bál, jelikož poslední film, který měl základ ve skutečném příběhu, mě značně nudil. Donnie Brasco však vyvrátil veškeré mé obavy a po celou dobu jsem zaujatě sledoval obrazovku a pln napětí očekával, jak vše dopadne. Samotný děj je zajímavý, dobře ztvárněný a dekorovaný fenomenálním Al Pacinem, který si postupem času získaval mé sympatie víc a víc, přesvědčivým Johnnym Deppem a typickým Michaelem Madsenem, jemuž role bezcitných tvrďáků či gangsterů dokonale sedí. Posledních několik minut bylo poměrně dost emotivních (zejména pak poslední scéna s Leftym), na čemž se ve velké míře podepsala i podmanivá hudba. Příjemné překvapení. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Netradiční gangsterka s tradičně vynikajícím Al Pacinem,v níž máme možnost právě díky Al Pacinovi poznat drsného gangstera také z té druhé, mnohem lidštější, stránky, jako dobrého kamaráda, spolehlivého otce a vůbec jako citlivého člověka, který je i přes takřka celý život, jenž obětoval službě mafii, jen bezvýznamnou rybou bez peněz a trvalejšího respektu. V této roli bych si ho dříve nedovedl představit, ale nyní vím, že by nepřekonatelně stvárnil kohokoli, jakkoli by bylo třeba. Film se bohužel dělí na místa, která jsou prosvětlena Al Pacinovou přítomností a na ta, v nichž není, a která tak upadají do průměru. Nicméně velice silně působí srovnání rodinné atmosféry té nejspodnější vrstvy mafie a odosobněné, strojové a mechanicky aplikované oficiální spravedlnosti, což je velice trefně předvedeno nanejvýš trapným a nicneříkajícím závěrečným ceremoniálem údajného ocenění práce tajného agenta Donnieho Brasca. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (39)

  • V jedné ze závěrečných scén je Lefty (Al Pacino), jak ukládá do skříně své šperky poté, protože pro něj bylo „posláno“ a věděl, že bude zabit. Ve skutečnosti tohle udělal Sonny Black (Michael Madsen), který dal šperky svému oblíbenému barmanovi s vědomím, že bude zabit. (Dr Lizal)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Reklama

Reklama