Reklama

Reklama

Snílek

  • Slovensko Snílek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ben Crane (Kurt Russell) kdysi býval skvělý žokej. Dnes však svůj talent marní trénováním jiných. Soñador – zvaný Sonya - byl skvělý kůň, jehož slibnou kariéru na závodní dráze zastavila zlomená noha. Pro svého majitele se rázem stává úplně přebytečný, a tak ho jako odchodné dostává Ben, který byl shodou okolností zaměstnancem stejného muže. Teď bude záležet na nezměrné trpělivosti a odhodlání Benovy dcerky Cale (Dakota Fanning – Šarlotina pavučinka), jestli se podaří tyhle dvě zlomené duše dát dohromady při honbě za zdánlivě neuskutečnitelným cílem: vyhrát dostih Breeders Cup Classic. Pomoc nemocnému koni se tak ve skutečnosti stává pokusem o uzdravení vlastní rodiny. Podaří se takový obrovský zázrak uskutečnit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa človek na film pozerá ako na rodinný a neočakáva ťažkú, hlbokomyselnú drámu, tak rozhodne zaujme. Ide o také milé, príjemné pohladenie na duši. Dialógy síce mohli byť menej klišoidné a trochu viac inteligentnejšie, ale emočná stránka našťastie aj tak prevyšuje. Občas poteší vidieť, že sa niekomu niečo podarí a že sa všetko na dobré obráti. Je tu veľa pozitívnej energie, a tej nie je nikdy dosť. 70/100 ()

anaon 

všechny recenze uživatele

Takový roztomilý, pohodový a pozitivní rodinný film. Možná hodnotím až moc vysoko, ale v kategorii "nezávadných" filmů určených pro všechny věkové kategorie je určitě z těch lepších. Je to film pro příjemně strávené odpoledne v rodinném kruhu, ale kvalit jiných "koňských" filmů, jako je třeba Seabiscuit zdaleka nedosahuje. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom slusny snimok, aj ked chvilkami bol aj nudny. Od Dakoty Fanning som cakal pri zraneni kona trosku väcsi herecky koncert, ako som bol na nu zvyknuty vo filmoch MUZ V OHNI alebo vo VOJNE SVETOV, ale potom to uz zvladla celkom fajn. Film, ktory by sa dal prijemne zhliadnut v nedelu popoludni.......21.03.2008 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další z řady dětských/rodinných filmů na nedělní dopoledne/odpoledne, kdy si chcete zpříjemnit čas nějakým hořko sladkým příběhem, který je protkán strastmi hlavních hrdinů, ale který nakonec vyvrcholí v očekávaný happyend. Kurt Russell si pro změnu zkouší dramatickou roli otce malé Cale, která se zamiluje do zchromlého koně. Určitě snímku přidává fakt, že je film podle skutečných událostí, tedy můžete v závěru klidně pustit stavidla a vybulet se jako malé dítě, protože tento není výplodem choromyslných scénáristů. Vhodný pro malé slečny, které tíhnou k osedlaným snům a maminky, které potřebují ono dítko zabavit a k tomu jako bonus příjemnou kulisu k žehlení. Mužům spíše nedoporučuji. 50% ()

Helmík27 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film, kde sice od začátku víme, jak to dopadne, ale stejně se vydržíme dívat se zatajeným dechem až do konce. Dobrá atmosféra i herecké výkony, především parádní Kurt. Jediné co mi velice vadilo (čistě subjektivní názor) byla Dakota F. Ta holka je mi od chvilky, co jsem viděl War of the Worlds, neskutečným způsobem nesympatická a film dost staví na vidění světa z perspektivy její postavy (což je další věc, kterou bych Dreamerovi trochu vytknul). Budu asi tajně doufat, že už jí tolik neuvidíme (šance rovná nule) nebo že z toho vyroste (což už se částečně děje). 70% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Role Cale Crane byla původně napsaná pro chlapce, ale nakonec jí změnili pro Dakotu Fanning. (Taninaca)
  • Snímek byl volně inspirován příběhem klisny Mariah Storm, která si zlomila nohu, ale dokázala se vrátit a vyhrát několik závodů. (Taninaca)

Reklama

Reklama