Reklama

Reklama

Snílek

  • Slovensko Snílek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ben Crane (Kurt Russell) kdysi býval skvělý žokej. Dnes však svůj talent marní trénováním jiných. Soñador – zvaný Sonya - byl skvělý kůň, jehož slibnou kariéru na závodní dráze zastavila zlomená noha. Pro svého majitele se rázem stává úplně přebytečný, a tak ho jako odchodné dostává Ben, který byl shodou okolností zaměstnancem stejného muže. Teď bude záležet na nezměrné trpělivosti a odhodlání Benovy dcerky Cale (Dakota Fanning – Šarlotina pavučinka), jestli se podaří tyhle dvě zlomené duše dát dohromady při honbě za zdánlivě neuskutečnitelným cílem: vyhrát dostih Breeders Cup Classic. Pomoc nemocnému koni se tak ve skutečnosti stává pokusem o uzdravení vlastní rodiny. Podaří se takový obrovský zázrak uskutečnit? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Damiel 

všechny recenze uživatele

78 % - Ano, klasický příběh o cestě outsidera přes všechny překážky za neuvěřitelným cílem. Ale taky metafora snů, kterými děti na rozdíl dospělých dokážou žít a při prvním stínu pochybností všechno hned nevzdávají. Tahle dětská snivost ve většině dospěláků vyhasla a třeba právě takovýhle film ji může trochu rozdmýchat. A nemusí to být sen o vítězství na dostihu, jde o drobnosti, na které člověk rezignoval a přestal se o ně snažit... Co? Že ne? To je právě ono... :-) Přiznávám, že tenhle film mi v noci z 2. na 3. února 2007 sedl přesně do nálady :-) Dakota Fanning byla skvělá, nijak mi nevadilo, že měla moc dospělácké názory, podala to naprosto přesvědčivě a emocionálně. Týhle holce věštím skvělou budoucnost. Kurtu Russellovi taky podobné role sedí víc, než snaha vycucat ze sebe zašlého akčního hrdinu a snažit se uprchnout z obráceného Poseidonu :-) ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh o jednoduchých věcech ( chápat jako kompliment ). O jednom koni, jedné holčičce a jednom slavném vítězství. Začátky Dakoty Fanning v celé její dětské kráse, která společně s Russellem a Kristoffersonem vytvořili milý příběh pro celou rodinu, který nemůže snad nikoho urazit. Není to žádné velké dílo o tom žádná, ale má to své kvality ( vezmeme-li v potaz že je to film i pro děti ) a jasně definovanou myšlenku, kterou musí cítit každý kdo není slepý a hluchý. 4* za 75% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +skvělá Dakota Fanning, je to pěkný rodinný film, má příjemný příběh, dobrou hudbu i obsazení, dojemné finále -pomalejší rozběh, český dabing mi k herům moc nepasuje/// Další film z koňského prostředí. Tentokrát víc rodinný, než dramatický. Na to jsem si však zhruba po třetině snímku zvykl a ve finále si ho náramně užil. Film stojí za to vidět už jen kvůli hercům ale i bez nich by toho snímek hodně nabídl. Takto je to však jasná volba./// Celkem 80%/// ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $32,751,093Tržby Celosvetovo $38,741,732Tržby za predaj DVD v USA $28,018,612 //počet predaných kusov 1,602,512║ Klasický rodinný film s množstvom známych tvári a na prekvapenie ani jedna sa v tomto počine nestráca a v rámci možností funguje pre dej a povyšuje ho do radov tých konzumnejších. Najlepšie chvíle nám ponúka záverečný dostih, ten mohol byť kľudne o pár minút dlhší, lebo to čo nám režisér John Gatins ponúkne je zvládnuté strhujúco a priam cítime ten dupot koní na vlastnej koži, len škoda že ten dostih prebehne rýchlejšie než sa z neho stihneme poriadne nabažiť. "Slušný priemer čo neunudí a poslúži ako kľudná oddychovka." /60%/ ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Naprosto naivní dívčí drama. Už jen začátek filmu a slova Kurta Russella typu "jsou to lidi a mají jména!".. což byla reakce na Větu Davida Morse "Odvezte si ty Mexičany". Nejsou to pochopitelně přesné citace, ale někdy jsem jako divák až styděla jak strašně moc sladké, růžové a cukrové to je. Brrr.. potřebuji si dát něco pořádného. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl volně inspirován příběhem klisny Mariah Storm, která si zlomila nohu, ale dokázala se vrátit a vyhrát několik závodů. (Taninaca)
  • Film bol najprv premietaný mnohým hudobným umelcom, ktorí boli následne požiadaní, aby pomohli vybrať hlavnú soundtrackovú pieseň. Nakoniec bola zo všetkých príspevkov vybraná "Dreamer" od Bethany Dillon. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno