Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco první díl vyprávěl o Georgeovi a Kathleen Lutzových, kterým se v roce 1975 podařilo utéct z nebezpečného domu, druhý díl se vrací do roku 1974, kdy byla v amityvillském domě vyvražděna rodina Montelliových. Film zachycuje, co hrůzné noci předcházelo a odhaluje kořeny smrtící posedlosti, která zatemnila mysl chlapce zneužívaného temnými silami, ovládajícími dům postavený kdysi vůdcem sekdy vyznavačů ďábla... (ScreamJay)

(více)

Recenze (82)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Komplexnejšie a určite lepšie ako predošlý film. Väčší rozpočet, viac masiek, efektov, pekná kamera a zaujímavý námet. No čo zo začiatku vyzerá ako trošku kreatívne upravený prequel končí ako za hlavu chytená šaškáreň. Nielenže sa postavy nevolajú tak, ako sa volali v skutočnosti, hlavný "hrdina" tak ani nevyzerá, no vrcholom je záverečná neokrôchaná vykrádačka Exorcistu. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší z dílů o prokletým domě v Amityville. Hororový scény jsou docela vydařený a celkově je děj zajímavější než u předchozího dílu, kterej se mi líbil ještě míň jak remake 3:15. Pro tento film existují dvě dabingový verze, z nichž ta první je herecky líp obsazená (např. postavu faráře dabuje Pavel Trávníček), ale hlas ducha je velmi odbyt (nemutuje), v druhý verzi pro Novu je tomu právě naopak. 70% ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pokračování výborného původního strašení v Amityville má přesně ty neduhy, kterým se první díl dokázal vyhnout- mrazivá atmosféra musela ustoupit méně či více povedeným trikům a hlavně- přehrávající herce, hlavně posedlý synáček malinko tlačil na pilu. Přesto je i The Possession kvalitním členem rodiny filmů o posedlém baráku (btw ten v Amityville je vskutku vymazlený, především ty podkrovní okna, jež evokují hrozící oči), s pro mě překvapivým dějem- noční vyhlazovací rodinné inferno přišlo dřív než jsem čekal :-) a s především výbornou kamerou- když se herci dívají někam za kameru, vypadá to, jakoby vám koukali za záda a vy tak máte pocit mrazení zaručen :-) Slabší 4* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvému, resp. predchádzajúcemu dielu je to mnohonásobné zlepšenie. Kým vtedy sa vo filme prelievala zväčša nuda zľava doprava, tento film je mrazivá pecka s tak hustou a strašidelnou atmosférou, že by sa z nej dali nakrájať ďalšie 3 horory. Snímok, ktorý vo vás NAOZAJ VYVOLÁ STRACH. A takých je málo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Amityville 2: Posedlost“ je jiný film než první díl, a to je strašně dobře, protože je to film dobrý. Děs se zde stupňuje plynule, až graduje v různých formách a vy si skutečně nejste jisti, jak to s postavou Sonnyho opravdu je. Tohle je hodně dobré a na diváka to správně působí. Navíc je scénář dobrý, má tah a nenudí až do samotného konce. Od druhého dílu, přiznám se, jsem tohle nečekal. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Adresa Amityville domu ve filmu je 112 Ocean Avenue, Amityville. (Epistemolog)
  • Plakát z filmu Rocky (1976) visí na zdi Sonnyho (Jack Magner). Burt Young, který hraje Sonnyho otce ve filmu Rocky (1976), hrál jednu z hlavních rolí. (Epistemolog)
  • Ve stejném roce 1982 byl propuštěn scenárista Tommy Lee Wallace, který v té době psal a režíroval neslavně proslulý Halloween III: Hon na čarodějnice. Oba filmy byly pokračováním snímku 
    Horor v Amityville (1979). (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Reklama

Reklama