Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco první díl vyprávěl o Georgeovi a Kathleen Lutzových, kterým se v roce 1975 podařilo utéct z nebezpečného domu, druhý díl se vrací do roku 1974, kdy byla v amityvillském domě vyvražděna rodina Montelliových. Film zachycuje, co hrůzné noci předcházelo a odhaluje kořeny smrtící posedlosti, která zatemnila mysl chlapce zneužívaného temnými silami, ovládajícími dům postavený kdysi vůdcem sekdy vyznavačů ďábla... (ScreamJay)

(více)

Recenze (84)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Amityville 2: Posedlost“ je jiný film než první díl, a to je strašně dobře, protože je to film dobrý. Děs se zde stupňuje plynule, až graduje v různých formách a vy si skutečně nejste jisti, jak to s postavou Sonnyho opravdu je. Tohle je hodně dobré a na diváka to správně působí. Navíc je scénář dobrý, má tah a nenudí až do samotného konce. Od druhého dílu, přiznám se, jsem tohle nečekal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že horory z 80 rokov na mňa veľký dojem nerobia, o tomto môžem povedať, že je jedným z mála čo dokázal vôbec zaujať. Obrazne povedané, "3.15 zomrieš 2" rozpráva opäť príbeh o dome, kde sa nasťahuje mnohopočetná rodinka. Do jedného s členov vstúpi diabol, ktorý ho prinúti vyvraždiť celú rodinu. Boj rodinného kňaza s diablom prevteleným do mladého chlapca môže začať. Pokiaľ niekto čaká vyvražďovačky na úrovni talianskych zombie hororov 80 rokov či lakačky ala Paranormal Activity, tak klope na nesprávne dvere. V tomto horore režisér vsadil na atmosféru, ktorá hororom z dnešnej doby tak veľmi chýba. Napriek nie najlepším efektom, jedna z posledných scén skutočne excelentná. Záver síce predpokladaný, ale keď sa strojom času presuniem do doby kedy tento horor vznikol - musela to byť pecka na pohľadanie. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Po celkem obyčejné jedničce dvojku uchopil do spárů Dino de Laurentis a naverboval klasika italského krimi thrilleru Damiana Damianiho (a Dardana Sacchettiho na vylepšení scénáře) a vyšla z toho úchvatná hororová pecka, ze které přímo prýští zlo. Na začátku přijíždí šestičlenná rodinka zbožné matky a burana se čtyřmi dětmi, která vůbec nemá tušení, co jí potká a divák zcela jistě taky netuší, na co si ostřílení Italové po mírumilovné jedničce troufnou a to je silná deviza filmu. Dobrá kamera, zvukový design a vizuální nápady vytváří specifickou psycho atmosféru a tísnivé očekávání dalšího vývoje. Milovníci speciálních efektů a masek jistě rádi objeví další osmdesátkovou perlu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Amityville 2 je uz v rukach ineho rezisera - pokial jednicku reziroval Stuart Rosenberg, dvojku uz tocil Damiano Damiani /serial Chobotnice/. A ono kupodivu dvojka sa kludne vyrovna jednicke - vidno, ze Damiani sa vyhral s reziou a dal si pekne zalezat na rezii. Sice mi tu chyba Rod Steiger ako v Amityville 1, ale to az tak nevadi, lebo bu bu bu barak vzbudzuje sam o sebe hrozu a duchovia a nadprirodzene temne sily tiez ...... pozerane hned po jednicke poobede pri plnom zijucom rusnom meste a susedia boli v zahradkach - co budem hovorit, bal som sa rovnako ako u jednicky. Na nocnu projekciu sam v dome by som sa neopovazil, a to ani v roku 2014. 88 % ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že film je rozdělen na pomyslné 2 příběhy, přičemž první je podobný jako první díl Amityville s tím, že je daleko lepší úplně po všech stránkách a prakticky dovedený k dokonalosti a kdyby film skončil zhruba po 70 minutách, možná by se dalo trochu uvažovat i o plném hodnocení. A druhý příběh by byla taková variace na Vymítače d'ábla, né vůbec špatná, ale rozhodně nedosahuje kvalit první půle. Prapodivně rozvrhlý horor plný strašidelných událostí a krutostí, úžasně zvládnutý film. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo ve stejném domě jako v původním Horor v Amityville (1979). Dům ve filmu doopravdy není skutečný, jeho replika se nachází v New Yersey. (Epistemolog)
  • Rodina Montelliobých v tomto filmu byly fiktivní postavy, ovšem volně založeny na skutečném životě rodiny Defea. (Epistemolog)
  • Závěrečná scéna s explozí je skutečná. Vysoce výbušné chemikálie během natáčení údajně selhaly a v záběrech můžeme vidět hořící stranu domu. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Reklama

Reklama