Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco první díl vyprávěl o Georgeovi a Kathleen Lutzových, kterým se v roce 1975 podařilo utéct z nebezpečného domu, druhý díl se vrací do roku 1974, kdy byla v amityvillském domě vyvražděna rodina Montelliových. Film zachycuje, co hrůzné noci předcházelo a odhaluje kořeny smrtící posedlosti, která zatemnila mysl chlapce zneužívaného temnými silami, ovládajícími dům postavený kdysi vůdcem sekdy vyznavačů ďábla... (ScreamJay)

(více)

Recenze (84)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V žiadnom prípade nečítajte obsah! Nehanebne, hneď v prvej vete, prezradí najdôležitejšiu časť filmu. Inak veliká pecka. Nebyť záverečnej tretiny, ktorá sa v pôsobivosti úplne nevyrovná predchádzajúcemu deju, dal by som 5*. Intenzívne psycho, doslova od prvej scény. Damiani mal točiť viacej hororov. Zo série som predtým videl iba originál a remake, a veľmi si ich už nepamätám, nemám ale pocit, že by sa vyrovnali tejto úrovni. Zvažujem kuknúť všetky časti. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Že se režie ujal maestro Damiani,který mi už předvedl že napětí ve svých filmech umí (vynikající politické thrillery v 70. letech) dostalo tenhle horror úplně někam jinam ,než je zbytek série (snad až na první film,kde alespoň nápad musím ocenit). Teda zhruba do 70 minuty. Pak nastoupí (už zase!) excorsista a film i s ním jdou do hajzlu. Tady by to chtělo pro scénaristy a producenty už nějaký kázeňský trest. Třeba přespat v tomhle veselém domku. A vono by je potom přešlo kazit dobrý filmy! ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikající horror o posedlosti a strašidelném domě, který dějově předchází slavné Hrůze v Amityville. Damiano Damiany je zručný řemeslník, který ví, jak diváka vystrašit a nebojí se jít až na samotnou hranici (incestní nádech). Bohužel, vymátačský dojezd mi přišel jako trochu zbytečná koule na noze, která táhne předchozí hodinu děje trochu ke dnu. Celkově nedosahuje dvojka decentní vytříběnosti jedničky, ale s přehledem strká do kapsy všechny další díly. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Komplexnejšie a určite lepšie ako predošlý film. Väčší rozpočet, viac masiek, efektov, pekná kamera a zaujímavý námet. No čo zo začiatku vyzerá ako trošku kreatívne upravený prequel končí ako za hlavu chytená šaškáreň. Nielenže sa postavy nevolajú tak, ako sa volali v skutočnosti, hlavný "hrdina" tak ani nevyzerá, no vrcholom je záverečná neokrôchaná vykrádačka Exorcistu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvému, resp. predchádzajúcemu dielu je to mnohonásobné zlepšenie. Kým vtedy sa vo filme prelievala zväčša nuda zľava doprava, tento film je mrazivá pecka s tak hustou a strašidelnou atmosférou, že by sa z nej dali nakrájať ďalšie 3 horory. Snímok, ktorý vo vás NAOZAJ VYVOLÁ STRACH. A takých je málo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Závěrečná scéna s explozí je skutečná. Vysoce výbušné chemikálie během natáčení údajně selhaly a v záběrech můžeme vidět hořící stranu domu. (Epistemolog)
  • Rodina Montelliobých v tomto filmu byly fiktivní postavy, ovšem volně založeny na skutečném životě rodiny Defea. (Epistemolog)
  • Otec Burta Younga zemřel během natáčení. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Reklama

Reklama