Reklama

Reklama

Soukromé pasti

(seriál)
Česko, (2008–2011)

Hrají:

Zdena Studenková, Jan Budař, Martha Issová, Josef Polášek, Marek Daniel, Miroslav Etzler, Klára Issová, Roman Zach, Vilma Cibulková, Aňa Geislerová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ty nejhorší pasti si na sebe stražíme sami. Někdy s pomocí našich blízkých. A těm zase pomáháme my. Soukromé věci jsou složité a nikde se to neučí. Navíc býváme zmatení. Nemluvě o tom, že doba je rychlejší než my a všechno se mění – než si s něčím poradíme, je to jinak. (TV Nova)

Recenze (280)

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen Něžného vetřelce (vtipný název: diverzní organismus v břiše) a stačilo. Dvě a půl hvězdičky. Příručková modeláž dilematické situace, na přebalu uvedená slovy "mateřství je krásné, ale svoboda taky". Jakže? Volí snad hrdinka, jak strávit dovolenou? Nehledě k tomu, že jsem neobjevil, v čem má být ta svoboda. Ve "vysněné práci" spočívající v obětování všeho v zájmu prodeje nějakého lhostejného zboží? Samotná modeláž není špatná: solidně napsaná hlavní postava, T. Vilhelmovou skvěle a charakterně zahraná. Také je dobré si uvědomit, že nesledujeme jakoukoli ženu v této situaci, ale právě jen ženu, pro niž je to dilema. Překvapivě působivý závěr - opět díky Vilhelmové. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

V rámci současné seriálové produkce nesporně výjimečný cyklus, odhalující stále ještě nevyužitý scénáristický potenciál jednotlivých tvůrců. Kaleidoskop osobních monodramat, přinášejících očekávatelnou diskusi ve vnímání současné české společnosti, je především vynikající studnicí lidských charakterů. Jen minimálně lze v českých seriálech vnímat blízkou sounáležitost rozehrané situace a nebanální uchopení postav, s nimiž je divák chtě nechtě konfrontován. Svého vrcholu tu dosahují bezezbytku také mnohé herecké výkony, ať už v ženských (Brodská, Balzerová, Žilková, Studénková, Kostková, Vilhelmová, Geislerová, Vášáryová, Cibulková, Chýlková, Issová a další) či mužských (Vaculík, Bartoška, Dlouhý, Langmajer, Hádek, Daniel, Budař, Etzler, Kratina, Navrátil a další) partech. Soukromé pasti jsou mimo své výrazné kvality jakýmsi vykoupením z hříchů nekonečných seriálových šuntů, pro něž je TV Nova společným jmenovatelem. Zdá se, že i mezi hnojem existuje malá šance na úspěch. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Skvělé zpracování, výborné herecké výkony. To vše zdobí tento počin z našich krajin, který celkově za všechny díly hodnotím 85%. Jen lehce rozeberu jednotlivé epizody a přidám k nim hodnocení. Díl Tatínkova holčička, hodnotím 75%. Etzler hrál dobře až nechutně:) Díl Malý terorista, hodnotím 90%. Líbilo se mi zvolené téma a herecké výkony, zvláště "malého teroristy":) Díl Fajn brigáda, hodnotím 90%. Překvapil mě hlavně herecký výkon Sandry. Tuto herečku nemám moc v lásce, ale zde se mi líbila. Působila "popelkovsky". A celý ten příběh měl "hlavu a patu":) Díl DNA jako důkaz, hodnotím 70%. Zamotaný příběh a překrásná Voříšková s charismatickým Hanákem. Opět díl, který nezklamal. Díl Nezabiješ, hodnotím 90%. Výborný výkon zejména Langoše:) a trochu překvapivé zakončení příběhu bylo nápadité. Jen scénáristé nějak přepískli výběr herečky (jak hrála dceru, tak na konci vypadala na 30 let a to měla hrát 16ti letou holku:) Díl Manželství nebo život, hodnotím 65%. Podle mého názoru zatím nejslabší díl. Ale rád jsem po dlouhé době viděl Vaculíka:) Díl Útěk, hodnotím 40%. Slabý příběh a ještě slabší herecké výkony. Díl V síti, hodnotím 95%. Zatím nejlepší díl s překvapivým koncem a výborným hereckým výkonem v podání Kryštofa Hádka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál rieši silné spoločenské témy: Potrat, prostitúcia, teplá lobby, dna testy, eutanázia, pedofília, alkoholizmus, vraždy... No to spracovanie v celkovom náhľade dosť lavíruje, isté časti sú veľmi silné, potom to následne spadne do šedivého priemeru až podpriemeru. Neprofesionálnym v rámci spracovania bolo opakovanie myšlienok hercami hovoriacich do kamery, to ma iritovalo. Inak na naše pomery dobrý projekt, ktorý by sa pri opakovanom pokuse mohol značne vylepšiť. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

I. řada: ***. Tatínkova holčička: ***** (tam jsou výkony vážně hodné ocenění!). Něžný vetřelec, Fajn brigáda a Tři do páru: ****. Malý terorista: ** (jediný podprůměrný díl). Zbytek je průměr (***). Celkově tedy průměr, rozhodně ale příslib lepších časů na českých televizích. II. řada: *****. Útěk: *****. Nezabiješ, V síti a Manželství nebo život: ****. Tvůrci sice (téměř) ustoupili od netradičních témat, ale zapracovali na scenářích. Celkově spokojenost. ()

Galerie (250)

Zajímavosti (14)

  • V epizodě "Manželství, nebo život", která se odehrává v zimě, slavili svátek Ivanové, ve skutečnosti však Ivan jmeniny slaví v červenci. (Lindush)
  • Ve filmu si zahráli rozvodové právníky v té době nejprestižnější čeští právníci Josef Lžičař a Tomáš Sokol. (sator)

Související novinky

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Reklama

Reklama