Reklama

Reklama

Být Erikou

(seriál)
  • Kanada Being Erica
Kanada, (2009–2011), 34 h 15 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Jana Sinyor

Hudba:

Trevor Yuile

Hrají:

Erin Karpluk, Reagan Pasternak, Michael Riley, Tyron Leitso, Joanna Douglas, Daniel DeSanto, John Boylan, Morgan Kelly, Vinessa Antoine, Paula Brancati (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Erika Strangeová se setkává se záhadným terapeutem, který ji pošle zpět v čase, kde Erika prožije znovu jedno velké zklamání ze střední školy. Vtipný a zároveň dojemný seriál o tom, co nám stojí v cestě za uskutečněním našich snů. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Runespell 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka se ocitla na pokraji svých sil a má pocit, že se jí v životě nic nedaří. Bez dalšího vysvětlování jí do života vstoupí terapeut, který jí dá možnost si a) uvědomit, kde ve skutečnosti chyby udělala a kde ne, b) přenést se přes pocity viny a c) posunout se díky tomu dopředu. Dalo by se to prakticky nazvat regresní terapie a tady spolu s hrdinkou procházíme každým krokem cesty. Tento seriál není intelektuální veledílo ani si nehraje na komplikované dějové linie. Druhá série po několika dílech dost upadla, případně budu ještě updatovat.. OK, update - druhá řada již prakticky nesledovatelná a snižuji hodnocení. ()

adel2 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení. Seriál mě chytnul už od prvního dílu, viděla jsem všechny tři série. Občas je sice nějaký díl slabší, ale rozhodně si nemyslím, že by druhá nebo třetí série by byla horší než první. Erin Karpluk sice není u nás moc známá, ale myslím si, že nemohli vybrat do role Eriky lepší herečku. Také doktor Tom a Julianne jsou skvělí. I když Being Erica pojednává o cestování v čase, neznám ani jeden seriál, který by byl tak ze života a zároveň by byl vtipný, romantický a dojemný. ()

Reklama

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Sice trochu moc měkký, ale rozhodně nemůžu ignorovat fakt, že se tu řeší věci, který jinde prostě nepotkáte a přitom se s nimi člověk setkává dennodenně. Dokázat tohle podat poutavou formou, to je umění. Určitou výtku bych měl k tomu, že hlavní hrdince je umožněno opravovat chyby v minulosti (tj. ve skutečnosti je neakceptovat), což jde dost proti zbytku filozofie seriálu. (UPDATE 2013: Ovšem na druhou stranu se často ukáže, že o ty "chyby" vlastně vůbec nešlo.) ()

Achab 

všechny recenze uživatele

Nevím jak přistoupit k seriálové řade a hodnotit ji poté co člověk uviděl pouze první díl, každopádně mě tento krok do neznáma velmi mile překvapil. Jak je pravděpodobné že žijete v kanadském největším městě, nic se vám nedaří, je vám dvaatřicet a jedinou bytostí na kterou se můžete spolehnout, že s vámi stráví večer, je vaše kočka - doposud velmi pravděpodobné, ale že jsou vaši rodiče židovského původu ( to už asi méně...) a navíc po jedné nemilé příhodě s alergickou reakcí na oříšky vás v nemocnici navštíví tajemný muž dr.Tom(ďábel, nadpřirozená bytost, alter ego,instalatér, psychoterapeut, iluzionista,snový přelud,či prodejce rychlého občerstvení?) který prohlásí, že vám pomůže změnit váš dosavadní život smolařky - stačí jen přistoupit na tu hru a rázem se dějí věci......tak tedy uvidíme... Erico Strange ()

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. Tím se tady řídilo a vzniklo to, co vzniklo. Nenásilnej kanadskej seriál o "Erice", slečně, kerá má šanci napravit svoje chyby tak, že se vrátí do minulosti a pokusí se jí (ale hodně opatrně) změnit. Hudební stránka je udělaná výborně a jemnej humor tomu taky nechybí. Těším se na další díly.. ()

Galerie (351)

Reklama

Reklama