Reklama

Reklama

Když Saře a Brianovi onemocněla leukémií dcerka Kate, život celé rodiny se změnil. A protože ani oni, ani jejich starší syn nejsou vhodnými dárci, rozhodnou se rodiče zachránit život Kate tím, že si „pořídí“ další dítě, které by dceři darovalo kostní dřeň či jiné orgány. A tak se narodila Anna, dítě ze zkumavky. Rodiče ji sice milují, ale už od narození slouží jako dodavatel genetického materiálu pro svou starší sestru, pupečníkovou krví počínaje, kostní dření konče. Když je Kate patnáct let, její stav se radikálně zhorší. Zákeřná nemoc znovu udeřila, navíc jí selhaly ledviny. Rodiče trvají na tom, že Anna musí darovat Kate svou ledvinu. I přestože spolu mají sestry velmi silný vztah, Kate se vzepře, najme si právníka a s jeho pomocí se chce soudit se svými rodiči o právo na své vlastní tělo. (TV Nova)

(více)

Recenze (713)

Luczynkaaa 

všechny recenze uživatele

Po celý film jsem brečela, ale myslím, že u tohoto filmu se snad ani jinak nedá. Hodně povedené a působivé drama, při kterém jsem se hodně zamyslela nad tím, jak je život krátký a jak bychom si ho měli užívat. Protože někteří takové štěstí bohužel nemají. ()

UniqueNett 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem podvědomě tušila, že mi nějaká ta slza ukápne. Ale že probrečím skoro celý film, to jsem tedy nečekala. Velmi silný příběh, příjemné herecké obsazení. 95% ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Určite minimálne zaujímavá téma a ešte zaujímavejší nápad, na ktorom stavia celý film svoje základy. Jeho samotné spracovanie mi až toľko radosti neprinieslo, pretože sa nemôžem zbaviť pocitu, že mi na tom filme tak trochu niečo vadilo a zatiaľ neviem presne identifikovať, že čo... Zatiaľ silné 3* ()

the_bitch 

všechny recenze uživatele

Emotívny príbeh o rodine, o chorej dcére o rodinnej "spolupatričnosti" a na druhej strane 11 ročná Anna ktorú rodičia v podstate využívajú aby udržali život Kate. Inými slovami, tento film je poriadnym útokom na divákove city, a najdôležitejšie je že sa na nič nehrá. Je presne tým, prečo bol stvorený - rozplakať, dojať diváka, prinajmenšom porozmýšľať o svojom živote resp. o rodine. 75% ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Naprosto uchvacující film, smutný, pravdivý, k pláči se často uchylujícím lidem to určitě nahrne slzy do očí, příběh je zajímavý, nepříliš otřepaný, zpracování taky, herecké výkony obdivuji asi nejvíc. Tento film musí každý vidět :) 5* ()

denisavary 

všechny recenze uživatele

Tak takhle emotivní film jsem dlouho neviděla....né jen že jsem u každé scény plakala, ale vzalo mě to silně za srdce... ()

parabellum 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný a smutný příběh jedné rodiny, která se připravuje na neodvratný osud jejího člena, ve kterém přímo exceluje vynikající C. Diaz, do které bych to nikdy neřekl, že by dokázala zahrát tak perfektní zarytou ochranářskou "máti". ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

veľmi silný príbeh, ktorý pekne poukazuje na to, akú rolu zohráva v živote človeka to najdôležitejšie, a to zdravie a aká veľká dokáže byť láska rodičov ku svojmu dieťaťu, čo všetko dokáže matka urobiť, len aby jej dieťa bolo zdravé a šťastné..každý film s takouto tématikou je veľmi dojímavý a precítený, pretože hovorí o tom s čím sa stretávame každý deň, čomu musíme čeliť, nie je to film po zhliadnutí ktorého si človek povie "O čom to vlastne bolo?", ale je to film, ktorý hovorí o bežných útrapách a bolestiach, s ktorými bojujú ľudia po celom svete.."My sister´s keeper" si budem ešte dlho pamätať, pretože je to film, ktorý nenechá nikoho chladným a každého citlivého a empatického človeka chytí za srdce.. ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Jedná se na můj vkus o moc drsný snímek, leč nemohu mu upřít naprostou reálnost a výjimečnost v řadě jemu podobných. Smutné, drastické, psychologické, plné těch nejsilnějších lidských emocí. ()

Kate9 

všechny recenze uživatele

I když dávám 5*, znova bych tento film asi vidět nemusela, neb mi z něj nebylo úplně dobře. Tohle je docela silný kafe i na mě...ale stojí zato vidět už kvůli tomu, že si opravdu uvědomíte jednu dost podstatnou věc. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Co to? Já, divák, který se nechává rád citově vydrat, nyní u utrpení Sofie Vassilievie ani nehne brvou... Naštěstí tu je středobod tohoto filmu, Abigail Breslin, která je fantastická, její role je snad jako jediná přesvědčivá, společně tedy ještě s kvalitní rolí Aleca Baldwina a soudkyně. Vadily mi příliš viditelné linky, tahle citová ždímačka prostě nefunguje, navíc pro český národ odcizené - ať je to uvedený rodinný vztah, luxusní nemocniční prostředí a způsob řešení sporu přes soud? U nás by člověk umřel stářím, natož na neléčitelnou rakovinu, než by soud rozhodl. Na nervové zhroucení doporučím něco jiného - bombastický citový doják, kde se taktéž umírá na rakovinu. Camino. To je jiná liga. ()

goni 

všechny recenze uživatele

Drsny film, ktory zachytava tazky zivot rodiny postihnutej zakernou chorobou, ako aj postupny proces vyrovnavania sa s bliziacou sa smrtou. Zaverecna pointa je velmi zaujimava, aj ked sa uz ku koncu filmu dala vytusit [11/2013]. ()

miawallacova 

všechny recenze uživatele

nemám ráda to zaběhlé klišé, že děti na smrtelné posteli jsou vyspělejší než rodiče... budiž. Tak moc se film snaží diváka rozplakat až to na mě mělo opačný vliv... ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Určite je to snímok nadpriemerný, určite aj najlepšia rola od Cameron a je kopec ľudí ktorí tomu dajú bez zaváhania plný počet , ale asi som predsa len trochu náročnejší, medzi úplnu špičku to u mňa isto nepatrí. Napriek tomu veľmi dobrý film, chválim. A ak by s a dalo odkázať Cameron - určite by som ju videl rád vo viacerých podobných postavách. 85% ()

jsemzuzu 

všechny recenze uživatele

Všichni mi tento film velmi doporučovali, ale já si z něj na zadek nesedla. Citové vydírání od začátku až do konce, Cameron Diaz mi byla nejvíc protivná a když děti jednají dospěleji než rodiče, tak jsem zaplakala nad scénářem. Ovšem, jestli se chcete mrknout, jak probíhá rakovina, tak vřele doporučuji. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Emotivní, smutný, kvalitní film, který se mi moc líbil svým zpracováním. A zároveň zde hraje má oblíbená herečka Abigail Breslin, zde předváděla super výkon. A Cameron Diaz celkem ušla. Film je určitě lepší než letošní Hvězdy nám nepřály. 75% ()

beckham- 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh s ještě silnějším tématem, většině nejspíše ukápne slza. Člověk si hned uvědomí, jaké má štěstí, že je "zdravej" jako rybka a měl by být za to vděčný. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Život není jen pohádka a tady je vše naservírované tak přirozeně a nevtíravě, že tomu věříte každý malý detail. Výborné výkony dětských herců. ()

Reklama

Reklama