Reklama

Reklama

Preacher

(seriál)
  • Česko Kazatel (neoficiální název) (více)
Trailer 1
USA, (2016–2019), 33 h 48 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Dominic Cooper, W. Earl Brown, Joe Gilgun, Elizabeth Perkins, Ruth Negga, Lucy Griffiths, Tabatha Shaun, Jamie Anne Allman, Brian Huskey, Ricky Mabe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(43)

Jesse Custer, kazatel v jednom malém městě v Texasu, je dosti složitý případ. Má ho v moci jakási tajuplná entita, která mu propůjčuje nadpřirozenou sílu. Custer se ve společnosti své bývalé přítelkyně jménem Tulip a Ira Cassidyho vydává na cestu, aby - a to je míněno doslova - nalezl Boha. (AMC Czech)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (154)

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Třebaže laťku nastavenou černým Heimdallem překonat nelze, tvůrci komixových seriálů stále dokazují, že se na ní dá přinejmenším pěkně pohoupat. Ikdyž Marvelu nelze upřít jistou hru na SprávňákGeist, proč podobným způsobem prznit jeden z nejkvalitnějších příběhů z protilehlé dílny, nesoucí se na vlně temné jižanské westernovky? Je s hrůzou sledovat, jak se chmurný a cynický kovbojský příběh mění v utípnuté nic, nevybíravým humorem sršící upír v prostoduchého laciného žvanila a jedna z největších komixových blond koček v přehrávající etiopskou pipku. Za Jesse Custera jsem si vždycky přál jít na Comic-Conu, ale po téhle do detailu zprzněné splácanině bych se sám za sebe musel stydět. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bůh jako CGI trik? Uvěřím bez intrik?" Varování: Seriál není vhodný pro děti, těhulky, kojící mámy a už vůbec ne pro pravidelné návštěvníky kostela. † † † †  Všichni něco hledáme, už odnepaměti. Dobří lidé víru, zlí taky, jen ne v Boha, ale v Satana (a ti i oni imho marně), hodní upíři hledají stín a krevní konzervy, zloději hledají co kde šlohnout, drsné zlodějky hledají lásku a komu kde dát na budku a csfd uživatelé hledají dobré seriály. A někdy je to naopak. Preacher si našel mě a už nepustil. Bizarní božská mozaika o ztrátách a nálezech a o tom, že před svou minulostí se neschováš ani v kostele. Komiksem nepolíbení (jako já) se musí prokousat úvodem a vydržet (mé ženě se nepovedlo, škoda), ale postupně děj zdivočí a zahrne vás spoustou vašich vlastních nočních můr, perverzit všeho druhu, černého humoru. Též kreativním vykreslením Pekla (týrání Hitlera), humorně retardovaným potomkem Ježíše, našlapanou akcí (top je zásah komanda mužů v bílém, se sluchátky proti smrtícímu božskému hlasu Jesse) a někdy i nečekaně dojemných scén. Např. když věčně mladému Cassydimu umírá syn, nyní již velmi starý muž, ale stále mu říká tatínku. Kamarádský upír, drsňačka Tulip a její pochybující zhýralý kazatel. Pětkrát se pokřižuju. Must see. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Zatím největší seriálové zklamání tohoto roku. Zbytečně natahovaný, kdy se ve spoustě epizod skoro nic moc nestane. Kdyby celá první řada měla jen 6 dílů(viz. první řada The Walking Dead)tak by to fungovalo mnohem lépe. Nejvíce zamrzí, že je vidět ten potenciál, který seriál má a nedokáže ho nebo ho nechce prokázat. Velká škoda. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pradani cernocerna komiksovka, kterou nahoru tahnou herecke vykony skvele vybranych hlavnich hercu a cernocerny humor. Mozna to pro nekoho muze byt trosku dejove rozbredle, ale me to ani neprislo na skodu. Moc se mi libil styl, do ktereho to Rogen a Goldberg polozili. Neco takoveho mi chybelo a tesim se na nasup. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl mě lehce zklamal. Prozatím se to komiksu moc nedrželo, šlo to vlastní cestou a na geniální předlohu to rozhodně nemá, přesto to není žádný průšvih. Čekal jsem ale víc černého humoru a vlastně tak celkově i víc všeho. Cassidy si krade celou epizodu pro sebe, zkvělé ztvárnění Josepha Gilguna mě nachlo. Dominic Cooper nezklamal, postavu mu věřím a na Kazatele je rozhodně tou nejlepší volbou, jen se ještě musí trochu rozehrát. Zato Tulip je zklamání, jak herecky, tak i tím jak je napsaná. V komiksu byla naprosto skvělá, tady bohužel ne. V Pilotu se vlastně nic nestalo, ale seznámení se s postavami bylo skvělé a opravdu ve velkém stylu. Navíc tato epizoda přinese pravdu o Tomu Cruisovi, takže za ten povedený vtip (?) rozhodně nějaké bodíky navíc. 80%. + Jesse, Cassidy, Quincannon, Pistolník - za celou sérii se tam vůbec nic nestalo, promarněný potenciál a hlavně Tulip Desátý díl: No, nevím, dost se mi to nelíbilo, ale... ale. Na druhou stranu nám tvůrci konečně dali vědět, že se závěrem první série dostali na začátek celého komiksu (takže první série jako prolog zpětně dobrá), takže do budoucna se těším na nějaké pevnější souznění s předlohou, protože závěr nasvěčuje tomu, že se konečně začne něco dít. Poslední epizoda je samostatně pro mě jedna z nejhorších a vlastně skoro nic včetně splaškové dekonstrukce Anville mi absolutně nesedlo a tentokrát ani Dominic Cooper, Gilgun a opravdu extrémně otravná Ruth Negga. Takže 70%. Ale celá první série po tomhle finále působí mnohem lépe, kompaktněji a jako vlastně docela povedený a originální prolog do děje komiksu. Takže uznávám svou chybu a těším se na za rok, kazateli. ACHTUNG: V této sérii má velkou úlohu i Adolf "Fucking" Hitler. První série Preachera byla sice fajn, ale strašně se vlekla a nic zajímavého neukázala, opravdu jsem z ní nebyl příliš nadšený. Její poslední díl ve mně ale probudil naději v to, že by ta druhá mohla být dobrá. A byla. Zatímco na tu první jsem koukal vlastně tak nějak ze zájmu a zvědavosti, ta druhá mě naprosto pohltila už od první minuty a já jsem z ní naprosto nadšen. Scénáře jsou fantastické, postavy, hlášky, všechno funguje (Hitler, Herr Starr, Prdelman), z každého dílu jsem byl naprosto nadšený a z každého také o něco více než z toho předchozího. Druhá řada Preachera je jedním z nejlepších seriálových zážitků, se kterými jsem měl letos tu čest a je to skutečně něco nevídaného. Originální, zábavné, plné nápadů. A já už se strašně moc těším na další řadu - kdyby nebyla, byl by to hřích. Preachera jsem si zamiloval, chvíli to sice trvalo, ale o to víc je ten cit teď silnější. A dokonce i ta Ruth Negga mi přestává vadit, což je taky obrovskej pokrok. Skvělá práce, úžasná zábava. 90% ()

Galerie (1 368)

Zajímavosti (24)

  • Když se nechá Tulip (Ruth Negga) postřelit, dostane stejnou vestu, ve které byl zastřelen Cassidy. Když si vestu obléká, není v ní průstřel hrudníku, který zabil Cassidyho. Když je Tulip postřelena a zvedne se na nohy, průstřel hrudníku po Cassidym už v ní ale je. (Habansz)
  • Když se andělé DeBlanc (Anatol Yusef) a Fiore (Tom Brooke) snaží dostat do Pekla pomocí auta, která je vyzvedne na osamoceném místě u silnice, můžou v tom někteří vidět odkaz na seriál Perníkový táta (od r. 2008), kde když někdo potřeboval zmizet, postupovalo se úplně stejně. Na seriál odkazuje i scéna, když andělé Fiore a DeBlanc čekají na autobus do pekla v 9. epizodě 1. série "Finish the Song". Jde o to samé místo, na kterém v seriálu Perníkový táta čeká Jesse a následně i Walter na člověka, který je má nechat zmizet. V obou seriálech také při odjezdu postav přeběhne přes silnici pes. (vyfuk)
  • Eugen (Ian Colletti) stejně jako v předchozí epizodě zpívá píseň „Closing Time“ od Semisonic. (griph)

Související novinky

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

Tak co dál, Darrene? Na Sibiř?

10.10.2010

Nakonec to zřejmě všechno bude jen víření mediálních vod před premiérou jeho mysteriózního thrilleru Black Swan, ale momentálně to vypadá, že Darren Aronofsky je na roztrhání. Byla mu nabídnuta režie… (více)

Škrtáme a odsouváme na neurčito

Škrtáme a odsouváme na neurčito

21.04.2010

Začalo to včera Hobitem, dnes to bude horší. Nedávno dal od nové bondovky ruce pryč Sam Mendes, protože už asi věděl, co bude následovat. Než se studio MGM vzpamatuje, agent 007 si může vzít… (více)

Reklama

Reklama