Reklama

Reklama

Škola skončila, zkoušky jsou složené a nastal čas vrhnout se do opravdového života. Ale předtím než se 13 kamarádů z Mezinárodní střední školy v Praze rozuteče do světa, hodlají uspořádat večírek, jaký tady ještě nebyl. Nápad uspořádat nelegální párty v největším místním bazénu je přijat všemi a její přípravy jsou v plném proudu. Ale co začne jako noc všech nocí, se rychle změní v boj na život a na smrt. Tajemný maskovaný zabiják začíná svůj lov. Studenti panikaří a začíná jim docházet, že vrahem musí být jeden z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (276)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že krom účasti českých hereček, které vidím vždycky rád krvácet, jen těžko hledám, co bych na tomhle filmu pochválil. Vrahova maska je naprosto trapná, vypadá jak postava z počítačové hry, k zabíjení používá jen mačetu, a to vesměs velice nenápaditým způsobem - snad jen jeji použití v tobogánu na Lindu Rybovou lze považovat za uspokojivé. Teenageři sice vypadají docela cool (především ta potapěčka), ale jediný, kdo předvádí nějaké hraní, je kupodivu Geislerová, umírající ještě během úvodních titulků. Jejich neschopnost vyjádřit nějakou emoci je do očí bijící, nijak na ně nepůsobí nález prvních mrtvol, a v podstatě jen bezduše pobíhají po exkluzivně vypadajícím aquaparku z místa na místo. Není tu žádné napětí, žádné tajemství, nic co by film vyzvedlo ze zástupu slabomyslných slasherů bez nápadu. Pro českého diváka je ovšem film i tak povinností... ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Při prvním setkání s touhle stupiditou, někdy před 10-ti lety, jsem si ještě coby žák prvního stupně základní školy myslel, jak moc není Bazén brutálním a fakt "hustym" hororem. Dnes už můžu s klidem říct, že se jednalo jen o v dětských očích zkreslenou hovadinu. Nemá cenu se pouštět do hlubších rozborů, většina nedostatků tu už byla krutě avšak trefně vržena na pranýř posměchu a co se týče kladů, práci s jejich hledáním si dá snad jen opravdový nadšenec daného žánru. ()

Reklama

darwin 

všechny recenze uživatele

Němce mám rád, mimo jiné i proto, že umí udělat věci pořádně. Tohle však není případ Bazénu. Zkrátím to: Je to shit nejtěžšího kalibru. Němci si hrají na americké teenagery a v tomto duchu je proveden celý film. Místo "token black guye" máme "token Argentince", místo japonských aut německá a místo New Found Glory nebo Blink 182 hrajou němečtí Donots. Samotné provedení filmu je otřesné, počínaje hereckými výkony, scénářem konče. Tohle se Němcům prostě krutě nepovedlo. Slasherové kousky mám rád, ale Bazén je prostě megashit. Teď přemýšlím, čím zdůvodním tu svou jedinou hvězdičku... ...hmm... ...řekněme, že mám rád Donots. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Zajimave, v tomto druhu filmu je vetsinou uzavrena skupinka lidi masakrovana tajemnym vrahounem, ktery je jednim z onech uveznenych lidi. My tak muzeme sledovat jak nam jednotlivi clenove druzstva jeden podruhem odpadaji v poradi po vetsinou urcene zajimavosti postavy ci jeji sympaticnosti. Zde vsak poprve dochazi k jevu, kdy nam scenarista a pan reziser jaksi pozapomneli na dva cleny odvazne, avsak vystrasene skupinky. Proste v jednu chvili se krci v koutku a pak uz o nich do konce filmu neni ani zminka a pokud se nam strachy nerozpadli, krci se nam v koutku libereckeho aquaparku dodnes. Mozna az si v nedelnim odpoledni pujdete s rodinou navstivit liberecky aquapark, budou se stale kdesi v koutku vystrasene krcit. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Slasher klasicky krvavý a bohužel i klasicky dementní. Ale některé scény jsou natolik dementní až vás buďto pobaví nebo vám vytvoří doživotní strach z jízdy na tobogánu. Anebo z šaten u bazénů. Celkově je to ale kinematografický omyl a bohužel (nebo naštěstí? přeci jen pohled na naše české holky je fajn, zvlášť na Rybovou a Geislerovou (takové hezké české jméno, že ano?)) Za poslední zmíněné věci taky dávám tu jednu hvězdičku, která má i tak odřené uši. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kdy vyjde Svenja (Linda Rybová) z bazénu a jde k tobogánu, má mokré vlasy. Při následné jízdě je má ale suché. (Sufferer)
  • Přestože příběh filmu je zasazen do Prahy, interiéry bazénu se točili v Liberckém aquaparku a exteriéry v Příbrami. (x_silver)
  • Ve scéně, kdy se před školou absolventi domlouvají na noční illegální párty, je v záběru dívka, která si zapaluje cigaretu. Avšak ihned po střihu si tu samou cigaretu zapaluje znovu. (x_silver)

Reklama

Reklama