Reklama

Reklama

Umění zapadnout

  • USA The Art of Getting By (více)
Trailer 1

VOD (1)

Freddie Highmore si zahrál George, osamělého puberťáka odevzdaného osudu, který se dostal až do posledního ročníku střední školy bez toho, aniž by hnul prstem. George se spřátelí se Sally (Emma Roberts) - krásná a komplikovaná dívka v něm vidí svou spřízněnou duši... (HBO Europe)

Recenze (196)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem, je to také o ničom. Dejová linka až tak prevratná nie je a niekedy je film až príliš jednoduchý alebo sa tam nič nedeje. Celé to ťahá sympatické ústredné duo a soundtrack. Je to priemerné, no miestami som uvažoval aj nad 4*, keďže som sa v tom tak trochu videl, no budem viacej objektívny - slušné tri. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nemyslela jsem si,že mě takové jednoduché a mnohdy ohráté a dohromady pospojované situace zaujmou...Ale podle mě to mělo své prazvláštní kouzlo, které mě nutilo občas uronit slzu a tu a tam se usmát nad pár dialogy a celkově jsem u tohoto snímku pocítila úlevu ba dokonce i mírný klid v duši...Mě se to prostě líbilo :-). ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Áááále, jestli tohle měl být pokus o hlubokomyslnou sondu do ztracené duše jednoho teenagera, tak je to hodně laciné. Z mého pohledu je hlavní hrdina pouze nehorázný flákač, který mi jen těžko může být sympatický (ačkoliv může být talentovaný, literatury znalý či nadmíru vnímavý). Může to být dáno tím, že režisér prakticky vůbec nevysvětluje, z čeho by onen laxní a fatalistický přístup ke světu mohl vycházet. Letmo je v příběhu naznačen vztah s otcem a následně otčímem či situace v rodině, což mi ovšem naprosto nestačí. A navíc je to zakončeno tím hloupoučkým "hepáčem", který se tam vůbec nehodí a pouze a jen naznačuje, že v životě vždy dostanete druhou šanci a také, že vše lze dohnat za "3 týdny" - směšná a nebezpečná myšlenka. Myslím, že výrazně lepší studii zmatené duše dospívajícího člověka lze nalézt ve snímku "Něco jako komedie" - taktéž s Emmou Roberts. Škoda, dosti jsem se těšil. 4/10! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Freddie Highmore už není dítě, musím si ho v hlavě konečně vyřadit z těch rolí typu Arthur a Minimojové, Karlík a továrna na čokoládu, Kronika rodu Spiderwicků, Hledání Země-Nezemě apod. Ale musím říct, že nehorázně vychrtlý je pořád, jakoby vyrostl jen do výšky, samá ruka, samá noha. Co se týče Emmy Roberts tu mám spíš spojenou s rolemi trapných populárních puberťaček, ale popravdě ona vlastně ještě nehrála v žádném dobrém snímku, takže tohle bude asi její první "decent movie" podle mého mínění. To zamyšlení nad životem je tu hodně cítit, někdy vám to přijde, že tyhle filmy už musí omrzet, ale pokud jsou tam příjemní herci, zajímavý doplňující příběh, který se liší prostředím například, tak to asi neomrzí a můžete jich vidět na tohle téma kolik chcete. Takže já jsem spokojena - 4*. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Spousty dětských talentů se v dospívání vytratí a není o nich moc slyšet (např. Haley Joel Osment). A tak jsem byl zvědav jak si Freddie s rolí flákače, který si místo učení a dělání úkolů raději maluje poradí. Zvládl to skvěle a s Emmou Roberts jim to parádně sedlo. 7/10 ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Všetci si hľadáme to svoje miesto v spoločnosti, niekto sa rád prispôsobí okoliu, no to neplatí pre hlavného hrdinu. George je taký malý rebelant / pozor, vôbec nie je zlý, a ani nerobí zle veci ! / čo nechce to nespraví, no raz príde do jeho života jedna dievčina a skamaráti sa sňou ... no a jedného dňa preskočí iskra ... a chlapec sa bude musieť rozhodnúť čo chce a čo nie, len aby už nebolo neskoro ... Spoiler !!! Taký koniec som čakal, bol to koniec zo srdca, tak ako by to skončiť malo, žiaľ tak to v živote nekončí a človeku ostanú len spomienky ... Spoiler !!! ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

To co je na tomhle filmu nejlepší, ale bohužel asi také to jediné co člověka zaujme je postava George. Dokonale promyšlená a do detailů popsaná osobnost a ještě celkem dobře zahraná (což bylo od Freddieho Highmora příjemné překvapení). Pak možná ještě hudba by stála za zmínku, ale to je asi tak všechno. Naprosto v rozporu s postavou George je postava Sally- tak jednoduchá stupidní a předvídatelná- jako na konec celý děj- i přes to jak skvěle se jevil na začátku. To co mě ale úplně znechutilo (...možná trochu silné slovo) byl konec, který ačkoli je hřejivý naprosto ničí začátek filmu a i jeho atmosféru. Za George - 3 trochu silnější hvězdičky. ----"I read a quote once when I was a kid "We live alone, We die alone. Everything else is just an illusion." it used to keep me up at night."---- ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Pekný,inteligentný snímok o živote nesmelého stredoškoláka ktorý rieši existenčné otázky,fláka školu a cestou sa mu do života pripletie krásna Sally ( Emma Roberts) .Škoda toho presladeného konca,ale celú dobu som sa dobre bavil, takže dávam 4* ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Zase Emma Roberts, a zase jeden takový snímek ze života. Námět se řídí pravidlem v jednoduchosti je síla, a vychází to. Do hlavních rolích dali mou oblíbenou Emmu, a k ní poměrně neznámého Freddieho Highmore. A jak to celé funguje? Výtečně. Mezi nimi to klape přesně jak má, je zde dobře zvolená stopáž a celkově to ubíhá pěkně rychle. I když to nepatří zrovna mezi perfektní filmy, přihmouřím oko za Emmu, a přidávám jednu star navíc. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Nejen George, ale ani film vlastně neví, co chce. Ukázat na nejistotu dospívání? Ono je to jedno, dospělí si většinou nejsou o moc jistější. Volba (příliš mnoho možností), otázky budoucnosti, hledání spřízněné duše. No proč ne, ale the Art of Getting By je nudné a tak trochu falešné. P.S. Obsah je úplně mimo. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Přestože není The Art of Getting By, přiznávám, nic nového pod sluncem, dokáže oslovit mnohé ALTERNATIVNĚJI SMÝŠLEJÍCÍ diváky (díky možnému ztotožnění se s protagonistou), přičemž, nutno říci, je natočen řekněme mainstreamově (děj coby konstrukt, šablonovité postavy, fabule líčená chronologicky…). Avšak na tuto poměrně obligátní kostru je nabalena moc příjemná nadstavba, opravdovost, lidskost, cit, smysl pro umění, podstatu… Wiesenova prvotina je zkrátka tak trochu klasický i neklasický teenagerský romantický film situovaný do podzimního NY, s příjemnými postavami (i herci) a skvělým soundtrackem! ~ Nekomplikovaný, odpočinkový film, který ve své podstatě příliš zjednodušuje, idealizuje a jeho děj je ne zcela možný odraz reality. To může být pro někoho plus, pro jiného nepřekonatelný problém… ~ ~ Zákeřná, sadistická malá potvora. / Taky tě miluju. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Ten film by se měl jmenoval Female: The Movie Už dlouho jsem nikde nesnášel tak jednu postavu a v některých pasážích jsem se nařval víc jak u hokeje. Od Snídaně u TIffanyho tu nebyl film, který by tak dokonale popsal ženskou mysl, ale pořád je to tak 0,000001 % skutečnosti 8/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já pořád čekám. Pořád čekám na teen film o studentovi, který nebude jak přes kopírák, bude prostě skutečně "divný" a spolužáky nepochopený, ale nebude to žádný obří nerd nebo hipsterský pseudoumělec s (nemusí být, ale může) nihilistickými sklony. Jako jo, třeba Oliver Tate se trošičku vymyká oběma skupinám, ale přece jen pořád spadá do té druhé kategorie. A George z tohohle filmu, Umění zapadnout, je rozhodně ta stejná skupina. Sice bych ho v některých věcech chápal, ale v některých chvílích byl na facku. George je prostě študák, co věří tomu, že je všechno na hovno a že jednou stejně chcípne, takže totálně kašle na školu i na blížící se maturitu. Má sice talent na kreslení, ale i tak neví, co se životem, ani kam se posunout dál, takže na všechno sere. A tak si nějak přežívá. A pak, zničehonic, se o něj začne zajímat Emma Roberts. Proč, se nedozvíme. To, že je ta scéna totálně nerealistická (4 roky s nikým na střední nemluvíte a najednou za vámi přijde holka a začne se s vámi bavit? Tomu mám fakt věřít, jo?), film úspěšně ignoruje. Pak ho Emma Roberts seznámí se svými kamarády a on s nimi začne kamarádit taky (tak ještě jednou, fakt se s někým tak rychle spřátelí, když celé 4 roky žádné přátele neměl?). On se pak zamiluje, pak se stane pár totálně klišovitých a (pokud jste viděli pár podobných filmů) lehce odhadnutelných "zvratů", ale jelikož jsou to spoilery, tak je zde vypisovat nebudu. A nakonec se vyléčí z depek, dockvane mu, co od života vlastně chce a má to happy end. Nejhorší na tom všem je, že tomu filmu chybí nějaká uvěřitelnost nebo aspoň něco, co by z toho udělalo něco víc, než průměrné kýčovité teen drama o outsiderovy. Umění zapadnout se od jemu podobných filmů nijak neliší a i když jsem se s hlavním hrdinou ztotožnil víc, než u neskutečně přeceňovaného a kýčovitě přeslazeného The Perks of Being a Wallflower, i tak prostě víc jak lepší 2* dát nemohu. Chybí tomu ta realističnost, uvěřitelnost. Btw, kde bral prachy, když chodil s tou holkou na večeře a občas s ní jel taxíkem, když peněz jeho rodina moc nemá? A pochybuji, že takový přemýšlivý depkař chodí někam na brigádu. Lepší 2* ()

vykur! 

všechny recenze uživatele

Sally Howe: I have fears but I thought they were pretty run-of-the-mill: pain, death. George Zinavoy: Not me. I fear life. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Hudba je dokonalá, Freddie Highmore je skvělý, film zprvu pokulhává, ale nakonec z něj vyjde impozantní dílko. ...George našel správnou cestu. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Postava Highmora na můj vkus byla až moc sebelítostivá a zároveň sebestředná až pyšná, že to zkazilo i jinak nadprůměrné momenty filmu. Jeho podrážděnost, pohrdání vším a pocit ublíženosti by byl o dost snesitelnější, kdyby netrval asi 83 z 84 minut filmu, takhle z toho vznikla nadhodnocená povrchní otrava, která je sice hezky natočená, je ale těžko snesitelná. Navíc mě, jako ženě, se opravdu těžko věřilo Robertsový, že by chtěla trávit tolik času s tim egocentrickym, nedomrlym ,antikoncepčnim ufňukancem Highmorem, ze kterýho bude použitelný jedinec mužského pohlaví asi až v příštim životě, takhle to fakt nefunguje. ()

Matrinx 

všechny recenze uživatele

Podivné, nereálné, umělé a tak poměrně nepříjemné. Spíš budu věřit, že si jakýsi opičák hraje kulečník s planetama, než, že tento baby nihilista dopadne tak, jak dopadl... ale Emma Roberts byla fajn. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to úprimný film o tínedžerskom živote despievania. Hlavní predstavitelia sú vo svojich úlohách veľmi dobrí a scenár im obom umožňuje zažiť chvíle, ktoré znamenajú, že im fandíme ako ľuďom. 6/10 ()

Reklama

Reklama