Reklama

Reklama

Longinovo kopí, jinak též Kopí osudu či Svaté kopí, bylo ukuto před tisíci lety a bylo jím prokláto tělo Krista. Nyní je kopí dobře skryté, protože tomu, kdo ho vlastní, dává obrovskou moc a nepřemožitelnost. Před Napoleonem je spolu s pokladem ukryl Wolfgang Goethe a cesta k němu je dlážděna důmyslnými skrýšemi, hádankami a indiciemi. Mladý archeolog Eik Meiers a jeho snoubenka Katharina Bertholdová spolu s profesorem Bachmanem by je chtěli najít... Jednoho dne se oběma mladým lidem Bachman ztratí při exkurzi do přírody. Při jeho hledání se Eik a Katharina ocitnou v jeskyni a posléze v tajné podzemní laboratoři. Najdou tam nahrávku, na níž profesor Bachman předvádí starý deník, který objevil a jehož písmo se chce pokusit rozluštit. Je to deník samotného Goetha. Podle nahrávky se podaří sestavit jeho stránky a do práce se pouští Eikův kamarád Justus: je třeba rukopis prověřit. Bádání přivede tři přátele na myšlenku, že další indicií by se mohla stát Schillerova lebka: Goethe totiž často pracoval s touto lebkou na stole. Schillerův hrob se nachází ve Výmaru, kam se také Eik, Katharina a Justus vypraví. Eikova dcera Krimi odjíždí na školní výlet, více ji ale očividně zajímá pohledný mladík, s nímž se k otcově nelibosti objímá u autobusu... O Kopí osudu se ovšem zajímá ještě někdo jiný: bohatý baron von Hahn, který tvrdí, že kopí je majetkem jeho rodu, protože Goethe je ve skutečnosti pouze ukradl. Hahn má k ruce asistenta Erlangera a zejména mistryni v bojových uměních Judith. Dva posledně jmenovaní budou tři přátele po celou dobu jejich hledání pronásledovat a klást jim nejrůznější pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se německým tvůrcům moc nepovedlo. To už natočili jiní a mnohem líp. Nejedná se o nic objevného v daném žánru, protože to nemá šmrnc snímků typu Indiana Jonese, Lovců pokladů, Flynna Carsena, Lary Croft či Šifry mistra Leonarda, z nichž byl příběh poskládán, takže o originalitě nelze hovořit. I po stránce kvality byly podobné americké filmy mnohem dokonalejší a nápaditější. To bych srovnávala nesrovnatelné. Postrádalo to dávku napětí, která k těmto filmům patří o vtipu či humoru nemluvě. Ani hlavní hrdinové mi k srdci nepřirostli. Kladně bych hodnotila přírodní lokace v nichž se natáčelo a fakt, že jsem si v klidu odcházela od televize uvařit čaj a vyřídit telefony, aniž by mi něco podstatného uniklo. ()

Anniysha 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za snahu herců a za to , že mě rozesmála ta jejich dcera. Nějaká ta láska musí v dobrodružném filmu být :D. Vtipná byla taky dvojice 'fanouška a boxerky', ty jejich rádoby dramatické vstupy, no pardon, to fakt mělo vyznít dramaticky? Problém těchto filmů je v tom, že jeden je jako druhý a neděje se v něm nic, co by vás překvapilo. Čekala jsem na nějaký zlom, např že první artefakt bude zároveň i kopím, aby ten film měl nějaký zajímavý obrat v ději. Později jsem si uvědomila, že od tak jednoduchého filmu nelze očekávat něco jako překvapivý konec. Musela jsem se tedy spokojit se zářícím kýčovitým kopím v útrobách Brandeburské brány. Škoda! ()

Reklama

Shinnie odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bola asi najväčšia blbosť ktorá vznikla v dejinách kinematografie. Ok, preháňam, ale určite patrí k najhorším. Po nesmiernej dávke nelogickostí, trápností a typického zhovadeného príbehu tuctových dobrodružných filmov, si už prinajmenšom najbližší rok nepozriem žiadne "pátranie za pokladom" teda ak vobec pretože z tohoto žánru sa ťažko nájde pozerateľný kúsok. Avšak napríklad aj Flynn Carsen je oproti tomuto nesmierne kvalitný. Achjaj... ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Bral bych to jako cokoliv jiného z této škatulky " C " filmů, nebýt toho ( urychleného a zpackaného ) konce, kdy se zkrz 10 centimetrovou zeď, po dvou ranách jakýmsi svícnem, dostaly na koleje metra, + taky moc nedávala smysl scéna, kdy na soše oběvily vstup do podzemí - vedoucí skrze sloup. Pokus se podívám pořádně na umístění sochy, sloupu a oběveného vstupu, tak ani jeden tento moment dohromady nemůže fungovat. Ostatně " kiksů " by se tady dalo najít ještě spousta. Němci si z tím evidentně hlavu moc nelámaly. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I když existuje pár výjimek (Gansel, Tykwer), tak německá tvorba stojí za jednu hodně velkou píču. Kopí osudu je příkladným zástupcem téhle definice, protože ta půl hvězdička, kterou ode mě dostalo, dávám pouze a jenom za vtipnost, která ovšem nebyla zamýšlená. Jinak to byl čistý odpad!, protože taková sračka se jen tak nevidí. 10% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme sa niekoľkokrát spomenie, že Kopija osudu pomáhala vojvodcom ovládnuť svet - napr. Napoleonovi či Alexandrovi Veľkému. Avšak Kopija osudu získala moc až prebodnutím Kristovho boku. Alexander Veľký žil 356 až 323 pred Kristom. Ten ju teda vlastniť nemohol. (BUBO26)

Reklama

Reklama