Reklama

Reklama

Amityville: Probuzení

  • USA Amityville: The Awakening (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bella, její dvojče James a malá sestra Juliet se se svou matkou přestěhují do nového domu. Hlavním důvodem je, že potřebují ušetřit peníze, aby mohli pro Jamese, který je v kómatu, zaplatit nákladnou zdravotní péči. Zkrátka jsou v situaci, kdy si příliš vybírat nemohou a dům Amityville jim po všech stránkách vyhovuje. Navíc James nejen nečekaně nabyde vědomí, ale začne se zázračně uzdravovat. Bohužel to je pro obyvatele domu pravděpodobně poslední dobrá zpráva. Jejich radost totiž netrvá dlouho. V domě se začnou dít i další nadpřirozené jevy a ty už nejsou tak radostné. Spíše děsivé. Bella začne matku podezřívat, že jim o jejich novém domově neřekla úplně všechno. A její tušení se brzy potvrzuje. Dozvídá se, že žijí v nechvalně známém domě Amityville, o kterém se už několik desetiletí vypráví děsivé a krvavé historky. Nyní se potvrzuje, že to nejsou pouhé legendy. Boj o přežití v domě plném zla právě začíná. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Matka sa spolu s troma deťmi nasťahuje do nového domu. Ten kúpili za výhodnú cenu a preto môžu financovať drahú liečbu ich syna, ktorý je po nepríjemnej nehode v kóme. Čo je však najhoršie je to, že sa práve nasťahovali do jedného z najstrašidelnejších domov v Amerike a ani o tom netušia. - Už z toho totálneho chaosu s distribúciou a vydaním tohto hororu bolo jasné, že pôjde o nevydarený príspevok do beztak stagnujúcej hororovej série. Dej je vlastne totožný s väčšinou nových Haunted House hororov a jediné, čo mi prišlo inovatívne, bolo to, keď školáci pozerali film The Amityville Horror v dome, v ktorom sa odohráva, pretože to by som rád zažil aj ja. Inak je to však značne nefunkčné, slabšie natočené a nezaujímavé. Taktiež si myslím, že ak bude Bella Thorne pokračovať vo svojej kariére podobne ako tu, o pár rokov bude označovaná za najhoršiu hororovú herečku. + herečka z Scream a Boo! A Madea Halloween + herečka z Morgan + herec z Vampire Academy + herečka z The Darkness + herečka z Suburban Gothic a Frankenstein ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|45%| Obdobné novodobé, duchařské záležitosti mám rád. Občas se ale nepovedou, jako je tento případ. Vyloženě zlé té není, nejprve jsem dal nejslabší možnou 3*, ale nakonec jsem se rozhodl, že si ani tu tento slabý snímek nezaslouží. Veškeré hororové prvky jsou zde dost utlumené, občas tu máme alespoň nějakou tu lekačku. Nic výrazného se tu ale neděje. Přesto mě to moc nenudilo. Máme tu pár zajímavých prvků. Celkem dobře zahrané postavy, docela mě zaujala postava nemocného bratra hlavní hrdinky, závěr nebyl špatný, i když byl takový jednoduchý. Žádnou hlubší chybu to nemá, jen to prostě nemůže moc ničím upoutat pozornost. Tak jako tak je to podprůměr. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se do kin dostávají filmy jako Conjuring, Lights Out nebo nové It nemůžete snad ani takový zbytečný, nudný a primitivní brak myslet jako tvůrce vážně. Každý ocas si myslí, že může točit duchařský či démonský horor a že se atmosféra udělám třema lekačkama, temnou hudbou a strašidelnou storkou o podvném a prokletém domečku a že když se to všechno pojmenuje jménem známe značky, půjde to samo, ne nepůjde. Khalfoun natočil jeden slušný film, jinak je to zcela unylý rutinnér a nudař. Další zbytečná sračka natočená zcela bez zápalu, bez nadšení, bez invence. Stejně na hovno jako nový Poltergeist, stejně rutinní a nudné jako Les sebevrahů. V konkurenci nadaných duchařských tvůrců jako je James Wan, Andy Muschietti a nebo David Sandberg, nemáte s takovým brakem sebemenší šanci, navíc když vám dá někdo už napsanou látku která má svojí historii a vy nemusíte nic vymýšlet, jen máte sakra natočit děsivé scény a vy na to prcáte jak na placatej kámen. Dokud budou tihle mrdkaři placení předem a nedostanou jen % z toho co film vydělá, snažit se nebudou. Každý nadšenecký dvd horor má větší naději, než tyhle předem odsouzené kino zbytečnosti. Co víc, když už jejíž předloha a několikeré zfilmování stojí za hovno. Jediný důvod film vidět je luxusní prdelka Belly Thorne v krajkovaných nasrávačkách. Trapná zívačka, 30%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo vážne prebudenie, ale do zlého sna... Podľa ohlasov som nečakal nič prevratné, ale predsa len som si tie tri hviezdičky predstavoval - hrá tu zaujímavá herečka, ktorú som od istého času začal sledovať a navyše hororový cyklus Amityville sa v priebehu tých desaťročí stal už pojmom. Preto som tajne dúfal, že si autori dajú záležať. No chyba lávky - nekonzistentné, príbehovo nezaujímavé, málo strašidelné, málo napínavé a s postavami, ktorým by mal súdny psychiater priklepnúť IQ 10. Jediné na čom to tu stojí sú ľakačky, ktorých je pomerne dosť, avšak bohužiaľ len máloktorá zafunguje. Sklamanie. Podpriemer. 40/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na Bellu Tŕňovú to je vysoko nadpriemerný film, to ona sa vyskytuje len v samých sloních výmetoch. Prihliadnuť treba aj na to, že film sa 6 alebo 7 krát odkladal, takže keď ho už konečne mohli vydať, už by to urobili aj keby tam bola prerábka Megalodona v réžii Honzíka Veselého. Takže veľké očakávania nemohli byť, strašidelná bola akurát tak tá matka, hoci to nebolo zámerom, no a ak niekto narieka, že stratil čas, tak vo filme mal predsa varovanie. Boli vo filme muchy? Boli. A na čo muchy sadajú? Tak vidíš. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný plán pre tento film bol "Amityville: The Lost Tapes", teda koncept okolo stratených pások zo strašidelného domu. Zápletku napísali Casey La Scala a Daniel Farrands a využili uhol nájdených záberov. Zápletka zahŕňala „ambicióznu stážistku v televíznom spravodajstve, ktorá je na pokraji prelomenia najslávnejšieho prípadu strašidelného domu na svete, ktorá vedie tím novinárov, duchovných a paranormálnych výskumníkov do vyšetrovania bizarných udalostí, ktoré sa stanú známymi ako The Amityville Horror, len aby nevedomky otvorili dvere do neskutočného, ​​ktoré možno nikdy nebude môcť zavrieť." Po niekoľkých odkladoch natáčania bol tento koncept nakoniec zrušený. (Arsenal83)
  • Dům, který vidíme v tomto filmu, byl postaven v El Dorado park na Long Beach v Kalifornii. (veronikajel)

Reklama

Reklama