Reklama

Reklama

Arrow - Série 1

(série)
USA, (2012–2013), 16 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Willa Holland, Paul Blackthorne, Colin Salmon, Jacqueline MacInnes Wood, Annie Ilonzeh, Roger Cross (více)
(další profese)

Epizody(23)

Obsahy(1)

Je miliardář a pět let ho považují za mrtvého. Teď se vrací jako samozvaný hrdina Arrow a vyhlašuje tajnou válku všem, kdo by chtěli škodit jeho rodině a městu. (Netflix)

Recenze (19)

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Docela temná a dobře natočená komiksárna, která stavbou zapadá do sorty typu Person of Interest (prakticky co díl, to nové jméno, se kterým se hlavní hrdinové musí vypořádat). Na rozdíl od PoI ale dokáží tvůrci Arrow mnohem lépe zajistit pestrost - hltám zejména flashbacky z ostrova, které jsou nejen atraktivní, ale chytrým obloukem dovysvětlují příběh - a dobře napsat četné spektrum postav, ty jsou dostatečně různorodé, takže se člověk pořád bezpečně orientuje. Škoda někdy až příšerně naivních a místy otravných rodinných i milostných vztahů, které všechno opakovaně a s trapností rozpitvávají, tím se to celé značně shazuje. Pokud to člověk překousne, jde ale hlavně o kvalitní akční a dobrodružnou podívanou. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série vlastně jednoho ze dvou původně kvalitních DC seriálů pod hlavičkou CW mě minula už před dávnými roky svou premiérou na tehdejší stanici TV Fanda, abych ji zkusil a už se od ní nemohl odtrhnout. Velmi brzo se Arrow stal závislostí mého snad 13 letého já a co nejdřív dychtil po pokračování. ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

7,5/10. - ,, I must become someone else. I must become something else. ,, Seriál Arrow je jeden z mála superhrdinských seriálů, který mě dokázal hodně zaujmout, čerpá svojí komiksovou předlohou od všech různých superhrdinů. Batman, Iron Fist, Daredevil, Hawkeye a dále vás zaujme svým oblekem. Seriál má v sobě hrozně chyb. Za prvé neměl se pouštět do dlouhé telenovely, bohatě svou premisou by vystačil klidně i na 3 série, ale soudruzi ze CW to museli protáhnout. To třeba hrozně odrazuje od koukání na seriál, ale pokud jste zaangažován do postavy a baví vás seriál dá se na to koukat. Seriál je uměle natáhlej a je jasný že bude nudit. Dále se mi třeba líbí že jak je Arrow svým originem podobný Iron Fistovi, a od seriálové adaptace Iron Fist (2017) se Arrow dokázal vyvarovat jeho chybám a perfektně podkládá minulost flashbacky a dokážete víc pochopit postavu Olivera Queena a o to je to i víc záživnější, jeho charakter je skvěle napsaný a dokážete se do něj vcítit, projevuje emoce, jeho herec Stephen Amell je charizmatický sympaťák a libově si ho Arrowa dává. Zbytek postav mě nezaujalo. Seriál je dobrá kombinace detektivky, superhrdinská dobrodružná akčňárna, dialogy dokáží částma bavit, ale ve svý podstatě jsem se akorát nudil, jak je seriál uměle natáhnutý. Actually ten začátek seriálu fakt začal opravdu mistrovsky a nemohl jsem si stěžovat, suprový origin přítomnost podkládána flasbacky, ale po 10 ep už začalo na umělé natahovanosti seriálu přituhovat a dopadlo z toho to co dopadlo, ale prostě musím uznat, že jsem se bavil a mohu s čistým štítem i tak doporučit. ,, You have failed this city ,, ()

Mr.Baboon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně bych vyzdvihl realističnost a temné prostředí po čas celého příběhu. Nicméně je tu plno romantických na city brnkajících scén, ohraných klišé atd. Ve většině případů je vše předvídatelné a už od začátku každého dílu vlastně víte, jak to nakonec dopadne. To například seriálový Daredevil nemá, proto podle mě patří k tomu nejlepšímu, co může komiksový seriál nabídnout. 23 dílů bylo na mě moc, ale CW to prostě jinak neumí. Příběh byl natahovaný a když nad tím tak přemýšlím, trvalo mi skoro celou sérii, než mi došlo, o čem hlavní dějová linka vlastně je a to asi není moc dobrá vizitka. Snad 2. série nabídne víc. - 50% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

My name is Oliver Queen...For five years i was stranded on an island with only one goal - Survive! Now I will fulfill my father's dying wish-- to use the list of names he left me and bring down those who are poisoning my city. To do this, I must become someone else. I must become something else. ()

Galerie (367)

Zajímavosti (2)

  • V této epizodě zazní skladba „Radioactive“ od Imagine Dragons. (danielsaf2)
  • Hlavní záporák této série Dark Archer alias Malcolm Merlyn se poprvé objevil v komiksu „Justice League of America číslo 94“ z listopadu 1971. (JG9)

Reklama

Reklama