Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 2
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (737)

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo nic. Udělat z poslední knížky (asi nikterak valné kvality) pětihodinové dvoudílné finále, to je velký sousto. Ani Jackson to s Hobitkama nezvlád a tady to bylo ještě zoufalejší. Akce bylo málo a když už, tak byla nepřehledná. Spousta promyšlených pastí, ze kterých se dá lehce zdrhnout. Spousta dobrých mrtvých a slaďoučké finále, aby bylo proč brečet. Spousta keců s vážnou tváří a přitom o ničem. Poprava naaranžovaná tak okatě, že i mě došlo, co se stane. Jestli mě něco bavilo, tak herectví Sutherlanda a povaha Galea, jinak už jsem tomu hold věkově utekl. ()

werty 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi 2 a 3 *. Ale když je to ten poslední díl, tak dáme za 3. První půlka je ale hooodně nezáživná. Ve druhé už se něco děje, ale ta pravá aréna tam asi fakt chybí a bylo to to, co dělalo tuto sérii něčím jiným. Nejlepší byla Vražedná pomsta, pak jednička a nakonec tenhle poslední dvoudíl (kde je to tak zhruba nastejno). ()

nattyxh 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se toho bála a říkala jsem si že to snad nebude horší než první část. Nakonec z toho vyšlo to, že to pro mě byl asi nejlepší díl vůbec. Akční scény krásně od začátku a objevují se po celou dobu filmu. Katniss mi nepřipadá jak taková hysterická kráva jak v předešlých dílech. Mnohem lepší díl než hrozně nudná první část. Jelikož jsem četla knížku, tak jsem věděla kdo kdy umře ale stejně jsem byla šokovaná když někdo umřel (většina z nich si umřít nezasloužila...). Snow si v jednu chvíli zahrál na Merkelovou (,,Všechny uprchlíky zvu k sobě domů") a to s tou Coinovou mě mrzelo, protože jsem jí nějak měla ráda no. Atmosféra byla vynikající, jelikož jsme v kině byly s kamarádkou skoro samy. Lekačka ve stoce byla fakt jako krutá no (ještě k tomu pro člověka, kterej se lekne všeho), dojemných scén tam taky pár bylo SPOILER například Finnickova nebo Primina smrt.. KONEC SPOILERU. Nejlepší scéna byla ve stokách, to jsem seděla jako zmrzlá a jenom sledovala co se děje. Takže za mě spokojenost :) a určitě bych se na to podívala znovu. ()

kiararaftl 

všechny recenze uživatele

Ja vlastne ani neviem rpeco davam 4 hviezdicky. Knihu som citala a bavila ma. Najviac opat vynikol Josh Hutcherson, ktory je po tejto sage mojim oblubenym hercom. Krasny Liam Hemsworth vlastne ani nemal co hrat. Uz v knihe mi bolo luto osudov niektorych postav, SPOILER: azda najviac som to priala FInnickovi a mrzelo ma, ze zomrel tak bezvyznamnou smrtou. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že jsem si kladl na závěr celých Hunger Games až moc velké nároky a proto nemohu dát plný počet, ač jsem si z kina neodnesl pocit zklamání. Trochu mi vadilo, že filmu dlouho chyběl spád, ale dostavil se v čas. Druhou polovinu jsem byl jak na trní a prožíval každou minutu děje. Jediné v čem jsem se opravdu zklamal bylo, že se v závěru nedostavil žádný "wau efekt" na který jsem tak čekal... Vše bylo vcelku předvídatelné. Chuť mi však spravil sladký happy end, který jsem snad jediný nečekal. Ač je můj kometář lehce negativní, tak jsem si film velice užil a stálo to za to. Přeci jen při závěrečných titulcích vás přepadne taková příjemně nostalgická nálada, když si uvědomíte, že je této výtečné serie konec. A výtečná serie to opravdu byla. Po dlouhé pauze jsem se k celé sérii vrátil a prožil si to znovu hezky za sebou a musím uznat, že to bylo zase úplně něco jiného. Poslední díl byl vážně konec srdeční záležitosti a po ozmyšlení své hodnocení zvyšuji na plný počet. Rozhodně si to závěrečná část zaslouží. Hodtím tedy 5* ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Po konci dvojky som avizoval veľkolepé finále, ktoré sa ale nedostavilo. Musím povedať, že z progresívneho nápadu sa vykľul iba akčný výplach, ktorého monumentálnosť sa skončila v stokách Kapitolu. Záver zbytočne presladený a prezident Snow...myslím, že jeho koniec mal byť skutočne významne lepší....Nemení to ale nič na fakte, že Hunger Games je moja obľúbená séria a aj keď záver neprekročil očakávania, vždy možno túto sériu považovať za jednu z najprogresívnejších, ktorá zrodila hereckú megahviezdu a megatalent v podobe Jennifer Lawrence. Vďaka za to. 80 % ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Jedna vec je, že to šlo podľa knižnej predlohy - ale tá nuda, nuda a ešte raz nuda, v druhej polovici troška "naspeedovaná" ale totálne odfláknutá.... Tie "pasce", následný "únik" do podzemia, presné zorientovanie do tigrej, či akej ženy.... booože tak nezornané a na hrane robené... prepadák!!! Dve hviezdičky za koniec celej ságy. BTW: Okupovanie Kapitolu trvalo neviem koľko mesiacov a obyvatelia hnaní rebelmi nakoniec v poslednej chvíli utekajú do Snowovej villy??? Kde sa podela armáda, ktorá predtým jednou strelou zotrela celú budovu??? ()

simoneo 

všechny recenze uživatele

Nepáčilo sa mi to. Keďže ide o sériu filmov a rád by som ich posudzoval aj vzhľadom k sebe samým, tak musím byť prísnejší a dať 2* (odhliadnúc od filmov série a pre porovnanie v rámci môjho hodnotenia by to dostalo asi 3*). ()

ConyM 

všechny recenze uživatele

Tak jsme byli s přítelkyní na posledním díle Hunger Games. Přítelkyni se závěrečný díl líbil, po dlouhé době prý film, který si užila. Já jsem spíše zklamán. Myslím si, že tomu uškodilo komerční rozdělení na dva díly – třetí díl byl zbytečně víc ukecaný a ve čtvrtém díle bylo zase příliš akce. *SPOLER START* Nicméně po ten výbuch v kapotilu se bylo na co dívat, děj našlapený až k prasknutí. Trochu mi nepasovalo okamžité vpasování presidentky Almy Coin ihned do role nového diktátora a její úmysl uspořádat vlastní Hry. Nejvíc mě ale asi naštvalo, jak hrozným způsobem odbyli to, k čemu spěly všechny čtyři díly – Katniss si bude muset vybrat mezi Peetou a Galem. Smést její rozhodnutí za pomoci smrti Prim mi přišlo jen jako spisovatelská berlička, kdy si autorka nebyla jistá, jak tohle dilema vyřešit, aniž by naštvala jednu nebo druhou skupinu fanoušků. Lépe by udělala, kdyby radši některého z nich nechala zemřít místo Prim. Následné zakončení romantické linky bylo už přespříliš, až z toho bolely zuby a i tak tomu člověk moc nevěřil. Osobně bych bral jako působivější zakončení filmu, kdyby film skončil vystřelením šípu na nově zvolenou guvernantku *SPOILER END*. Když se ohlednu zpět za všemi čtyřmi díly, stále u mě vede díl druhý – nejlepší herecké výkony, příběhově nejcelistvější a nejkomplexnější, co se týče projevených emocí postav. ()

Vasyl odpad!

všechny recenze uživatele

Předchozí 3 filmy jsem byl překvapenej, že příběh sice kokotina je, ale film je to solidní a dívat se na to dá. Tak jsem se na ten čtvrtej snad aji těšil. A překvapil mě mnohem víc než ty tři předchozí dohromady. Negativně. Upřímně říkám, že takovou sračku jsem dlouho neviděl, a to chodím co 14 dní na Zbrojovku. Su toho zhnusení úplně plnej, možná by to vyšlo i na pár áčtverek komentáře, ale jdu spat s úmyslem zapomenout co nejdřív všechno co jsem dneska viděl. ()

FRANTACZ1 odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem poslední film série vůbec nepochopil. Nepochopil jsem, jak někdo může všechno předchozí totálně zabít takovýmto způsobem. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Tak končí naše komédie, zlo prohrálo a dobro žije ... by asi napsal Cimrman. Poslední díl šel hezky do hloubky a i když se asi nikdo nedozví, jak "to" ve finále bylo (nechci spoilerovat), shodneme se asi na tom, že to dopadlo dobře. Rozhodně ukázkově zavřenej konec. Jinak celej díl byl celkem důstojným koncem série, na kterou nezapomenu. ()

darebacek 

všechny recenze uživatele

Bohužel tu sérii ukončili teda dost mizerně, krom bitky, s nějakýma rádoby mrtvolama v podzemí to byla totální nuda :-( ()

NightScene 

všechny recenze uživatele

No.. Zakončení Hunger Gamesů je celkem čekané. Vlastně skoro vše v tomto díle jsem čekal. Připadá mi jako by režisérovi a jeho poskokům došly nápady. Každopádně světlé chvilky se objevily. Akční scény celkem slušné, emoce vyhrocené a příběh dotáhnutý do konce. Čekal jsem větší řežbu mezi Kapitolem a Kraji, které se mi bohužel nedostalo. Moc se mi líbilo, jak Peeta znovu přichází k sobě a Katniss mu v tom pomáhá. Ale tento díl nebyl, až tak moc povedený. Dávám 60%. Pro mě nejlepší 2. díl! P.S. Jennifer s Natalií Dormer jsou skvělý! :3 ()

Cundroklepac odpad!

všechny recenze uživatele

Vodpad !..... Píta Meláárk i když byl připochcanej ubrečenej a ještě mu vypláchli kebulu, tak je z něj nakonec frajer a fotr vod rodiny ... konec toto ! Kačka Evadýýýnová tam schytala dobře do čumáku ...s timhle by měl problém i Rambo ale pohoda ...film je vodpad a knížku číst nebudu. Koneč tečka ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

Tak jsem čekal další marxisticko-leninskou agitku, ve které bude ta tupá škaredá lukostřelkyně po vzoru Vladimíra Iljiče zase blbnout hlavu spokojeným občanům a poňoukat je ke svržení cara, tady vlastně prezidenta, a ono to zase tak hrozný nebylo. Pár keců na začátku, trapný sentiment na konci a mezi tím celkem slušný akční nářez. Navíc se skvělým Donaldem Sutherlandem a působivými davovými scénami ála Norimberk 1936. No jasně, slizoun Josh alias přiteplalý Pééťa je tady taky, ale naštěstí nedostává moc prostoru. Usnul jsem u toho jenom jednou, takže hodnotím překvapivě celkem kladně. ()

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama