Reklama

Reklama

85. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 85th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2013, 173 min

Režie:

Don Mischer

Účinkují:

Seth MacFarlane (moderátor), Joseph Gordon-Levitt, Jeremy Renner, Anne Hathaway, Channing Tatum, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na začátku každého roku se pozornost společenství zábavního průmyslu a filmových fanoušků upře na nadcházející udílení Oscarů. Všeobecné očekávání vrcholí v únoru přímým přenosem ze slavnostního galavečera, kde se ceny Americké filmové Akademie udílejí. Milióny milovníků filmu netrpělivě sledují okouzlující ceremoniál, při kterém se rozdělují nejprestižnější ocenění ve světě kinematografie. Každoroční předávání Oscarů se stalo nejslavnější aktivitou Akademie filmových umění a věd. V pořadí již 85. ročník bude moderovat Seth MacFarlane a bude to jeho Oscarová premiéra. Nenechte si ujít přímý přenos z divadla Dolby Theatre v Hollywoodu, v pondělí 25. února od jedné hodiny ráno na HBO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

No tak u mě stále vede minulý rok. Byl uvolněnější a rychlejší. Asi jsem od Setha čekala takový výkon jaký podal Hugh Jackman v roce...tuším 2008. Bohužel, ničeho takového jsem se nedočkala. Přesto, výsledky potěšily, hlavně výhra Anne Hathaway (Thanks Anne for your emotional speech :´)) Adele krásně zpívala, Les Mis krásně vystoupily...byl to krásný večer (noc)...a tak na závěř řeknu poslední věc, která se zdá být možná pro většinu zbytečná, ale přeci jen si ji neodpustím... "Ladies and Gentlemen, our next presenter needs no itroduction..." Seth MacFarlane for Meryl Streep ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane svoji úlohu zvládl velice dobře, většina jeho ne vždy zrovna korektních vtípků mě docela pobavila, oproti např, Českým lvům to bylo hodně svěží. Parodie na Let byla bezkonkurenční, postupem času sice fórků výrazně ubylo a důraz byl kladen na rozdělení cen, ale i tak mě několikahodinový ceremoniál ani chvilku nenudil. Jedním z nejhezčích momentů byl emotivní projev Anne Hathaway, která tím získala mnoho mých sympatií. Odpustil bych si vystoupení paní Obamové. Časté reklamní pauzy přišly vhod na občerstvení, i když chápu, že doma u televize mohly působit dost otravným dojmem. Ceny byly rozdány dle mých přání a celkem i očekávání, snad jen tu sošku za režii bych si dokázal představit více v rukou nenominovaných Bena Afflecka či Quentina Tarantina. Ale za největší omyl letošních Oscarů považuji ignoraci The Dark Knight Rises, nějaké ty nominace by si zasloužil (hudba??!!!), podobně jako Atlas mraků, kde měla být nominace minimálně za masky. Také bych rád poděkoval organizátorům za perfektně připravenou Oscarovou noc v kině Světozor, byl to skvělý zážitek, který si za rok určitě nenechám ujít. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vrcholně vzrušující a fascinující podívaná, u níž mé srdíčko cinefila více než pookřálo. Opíjet se v nočním Světozoru a sledovat při tom udílení Oscarů pro mě letos bylo něčím jako satisfakcí za všechny ty nekonečné večery strávené sledováním filmů - považuji za otázku soukromé prestiže, že jsem obeznámen nejen s většinou oceněných i nominovaných děl a tvůrců, ale i většinou filmových celebrit, které se v této impozantní show objevily. Samotné výsledky jsou zde podle mě tak trochu vedlejší, ty si může každý přečíst v ranních zprávách a na (ne)oprávněnost jejich udělení vlastně sere pes. U téhle show je na prvním místě defilé všech těch krásných íbrmenšů z Hollywoodu a skládání holdu světu stříbrného plátna, což se letos realizovalo s odzbrojující mírou nápaditosti a zábavnosti. Show v tomto měřítku si nelze představit jinde než v Americe a díkybohu za to - nic velkolepějšího než udílení Oscarů jednoduše neznám. Když jsem vycházel z kina, maje dosud v hlavě čerstvé dojmy z tohoto výjimečného večera, vzpomněl jsem si na každoroční nesnesitelnou trapnost spojenou s udílením Českých lvů - toto srovnání je vážně k pláči. ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

O udelení cien rozhoduje reklama, ména tvorcov, krajina pôvodu a kopu ďalších vecí, len nie samotná kvalita. O dobré filmy ani neškrknu a tlačenkami tlačenými hŕbou peňazí a inými záujmami to len srší. Udelovanie oskarov je komerčná propagácia predražených sračiek....a každým ďalším rokom to je horšie a horšie. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Viděno živě, na HBO v původním znění. Vezmu-li to stručně hlavním pozitivem večera byla hudba - muzikálová vystoupení, Bondovské variace (Shirley Bassey i Adele), Barbra a Memories na památku Marvina Hamlishe, a nakonec báječná Norah Jones. S vítězi jsem taky spokojená, letos si hlavní kategorie rozebrali herci zpravedlivě, z každého snímku něco, a Pí taky nezůstal pozadu cenou za vizuální efekty, hudbu a režii (nakonec největší hereckou hvězdou byl stejně Richard Parker, tak ho ocenili alespoň takhle). Finále z Bílého domu bylo taky dobré. No a Seth MacFarlane předvedl to, co se od něj tak nějak čekalo ("dude" sexistické vtipy, narážky všeho druhu), ale i něco navíc (zpěv a taneční čísla), takže ve mě zanchal taky vcelku pozitivní dojem. Ale ve skrytu duše stejně doufám, že to příště vážně dostanou na starost Tina a Amy. P.S: Meryl vážně nepotřebuje uvést... ()

Zajímavosti (10)

  • Film Láska (2012) je prvním filmem od snímku Tygr a drak (2000), jenž byl nominován jak v kategorii nejlepší film, tak i nejlepší cizojazyčný film. (jezurka42)
  • Oscara za nejlepší film ohlásila první dáma Michelle Obama přímo z Bílého domu. (karlik4801)
  • Slavnostní večer se konal v den, kdy slavila Emannuelle Riva, nominovaná v kategorii nejlepší herečka v hlavní roli, své 86. narozeniny. A i když nevyhrála, Jennifer Lawrence, která cenu získala, ji v děkovné řeči popřála všechno nejlepší k narozeninám. (jezurka42)

Reklama

Reklama