Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 11
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 11

Recenze (475)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě trošku šokoval scénář, moc kvalitní mi nepřišel, hlavně proč tam je zas Dr. Isaacs. Ale postupně to všechno začalo dávat smysl a nakonec i po příběhové stránce je poslední díl série Resident Evil dobře ukončen. Ve filmu je opět velké množství akce, Milla Jovovich je super a celkově asi dobré zakončení série. I když bych se nezlobil, kdyby se natočil ještě jeden díl, kde by nám ukázali, jak kosí zbytky nepřátel a jak znovu dají do pořádku svět. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení této ságy, které má šmrnc, napětí, dobrou akci a i hudbu. Vše, co měly předchozí díly měl i tento. Najdeme pár zajímavých scén, připomeneme si i počátek, což vítám. Ukončení je všelijaké, ale grády má. Dostaneme lehký náběh na další díl a budu jeden z mála, který by ho uvítal s otevřenou náručí. Bohužel neočekávám .. 8/10 = 83% ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Název Poslední kapitola naznačuje šmitec, finíto, šlus. Jenže když je před tím napsáno Resident Evil, jeden nikdy neví... Takže se klidně může stát, že za pár pátků půjdu do kina na Resident Evil: Prodloužení, a pak na Resident Evil: Penalty. Půjdu ale zvesela, protože i když objektivně to vždycky bylo, je a případně bude o tomtéž, kvůli čemu už byly vynalezeny Toitoiky, podání je tak svižné, zábavné a úderné, až by si jeden myslel, že by to tak vážně mohlo být. Ono kdo ví, co se třeba takovému Trampovi doopravdy honí hlavou, doufám, že tuhle sérii nikdy neuvidí... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oproti predošlým dvom mizerným dielom, som si tento záverečný, ale stále slabý, aspoň trošku užil a môžem povedať, že som spokojný. Samozrejme s tým, že táto série už končí. Anderson sa nikdy nenaučí točiť dobré filmy, sem tam sa mu niečo podarí, nejaký dobrý nápad alebo akcia ako v tomto filme, ale ako celok je to slabé. No na druhú stranu lepšie a hlavne zaujímavejšie ako predošlé dva. Posledná kapitola sa vracia späť ku koreňom čo je fajn a našťastie aj akcia sa zlepšila a už to nie je taký digitálny bordel, ale predovšetkým čo poteší je príbeh, ktorý predošlé diely moc neposkytovali. Nie je to nič extra, ale celkom ma bavil záver. Možno aj tým, že som sa konečne tešil na koniec, pretože mám pocit ako keby som túto skoro nekonečnú sériu pozeral celý život. 55% - 3* ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Stříhá se tu jak o život, ale zároveň se tu pořád něco děje ... občas se do toho vmísí hloupé dialogy a pokus o nějaký zvrat, ale hlavně se jedná o akční béčkový výplach jak vyšitý. Kdo neočekává Shakespeara, a vyživá se až v epileptickém střihu (jinými slovy "hádej, co se zrovna děje"), tak si film užije. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Zatímco předchozí film byl velmi stylizovaný a plný zpomalených záběrů, tak tento díl se režisér Paul W.S. Anderson rozhodl natočit více realisticky a bez efektních zpomalených záběrů. (Bathory)
  • Původně měl být snímek rozdělen na dvě části. (Bad Guy)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama