Reklama

Reklama

Žraločí invaze

  • Kanada Avalanche Sharks (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Svet už postihli mnohé netradičné žraločie živly: piesočné, močiarne i veterné žraloky. Nie je tak veľkým prekvapením, že sa tieto obvykle vodné živočíchy adaptovali na ďalšie, značne exotické prostredie. Obrovský žralok pochádzajúci ešte z prehistorických čias sa nečakane objaví na každoročnom lyžiarskom festivale v malej horskej dedinke, plnom krásnych mladých ľudí. Teplota je síce výrazne pod bodom mrazu, ale o horúce situácie rozhodne nebude núdza... (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Film odsýpa nezaujate, mimo ľudskej mysle, mimo priestor. Babráctvo a spodina týchto filmov je hodných ničenia a pálenia. Zakázané zvitky, more utópie, výsmech. Nevhodná satira, brutálne predpeklie. Vízia žralokov na zjazdovke je problém ani nie tak filmový, ako medicínsky. (videné 23.01.2020, Filmplus archív) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co se žraločí tématiky týče, viděl jsem už díky šíleným scénáristickým nápadům snad už opravdu ledasco. Žraloky ve vesmíru, písku, bažinách, žraločí tornáda, chodící žraloky, zombie žraloky, vícehlavé žraloky, žraloky zkřížené s jinými živočišnými druhy a samozřejmě i žraloky ve sněhu a ledu. Takže mně podobná zápletka moc nešokovala. Ujeté a bizarní nápady mě však čímsi magicky přitahují, ačkoliv pořád brblám nad stupiditou jejich tvůrců, stejně se na ně dívám pořád znovu a znovu. Já už se prostě asi nikdy nezměním. Tentokrát v tom nemělo prsty ani Asylum ani Nu Image a svým způsobem ani Syfy. Což mnohé nejspíš překvapí, ale i Kanaďané dokázali vyprodukovat už spoustu neskutečných céčkových braků. V tomto případě se mi nejvíce líbila samotná příroda (ta byla vskutku pěkná) a pak samozřejmě zástup pohledných dam. Asi nikoho nepřekvapí, že některé z nich se objevily v erotických soft filmech, ale našlo se tu i několik známějších „normálních“ hereček. Problémem však byl samotný scénář – ten byl natolik naivní a špatný, že většina dialogů vám poleze neskutečně na nervy, stejně jako většina postav. Samotní žraloci – nebo spíš pěkně naštvaní duchové se však docela činili. Mrtvých tu bylo dost, krve a laciného gore taky, ovšem některé scény vypadaly docela dobře. Což je taky důvod, proč tento film neodstřelím rovnou do céčkové žumpy. Avalanche Sharks balancoval někde na hraně, ale vyložená katastrofa se nekonala. Několik úsměvných momentů i vtipných hlášek se tu najde a navíc to netrvá ani moc dlouho. 30% ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tradičná žraločia hovadina, aké zvyknú bežne vypúšťať napr. Asylum či SyFy, v tomto prípade je to taký kríženec "Snow Shark" a "Sand Sharks". Takže kto takéto filmy môže, sklamaný nebude a kto nie, tak nech to radšej obíde. Žralokov tu najprv príliš neukazujú, takže to aspoň nekazia tie smiešne triky a ináč je to celkom sranda; proste si tu plávajú pod snehom v zimnom stredisku a žerú ľudí. Pekné zimné prostredie, pekné baby, klasicky naivne hlúpe postavy, pár veselých úmrtných scénok a ja som sa proste nenudil. Od takýchto filmov snáď nejaký sofistikovaný zážitok ani nikto nečaká. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla ultimátní sračka jako je sice pěkné, že to vzniklo na popud fanoušků Sharknada, ale tím to asi končí. Herci jsou příšerní ženské jsou tam zmalované jako někde v bordelu někdy se i tak chovají (ta Asiatka nebo co to bylo) a film je tragický navíc z neznámých důvodů tam lyžují v bikinách (v zimě) a ani vtipné to není . Jako zvykl jsem si, že v těchto filmech, když mizí lidí to má někdo vždy na háku (šerif, starosta, prezident atd.) , ale tady už je to těžký úlet šerif 3/4 filmu se buď opaluje nebo vykecává s ženskýma , aby na konci na popud ženské s kterou šoustá (asi) vydal něco dělat a hned se z něho dělá hrdina druhý šerif pro změnu nedělá už vůbec nic a pak až to zjistí, že tam je žralok chcípne radši. Film má strašně malý bodycount (tipuji, že více jak 10 lidí tam neumřelo) a na nějaké chuťovky v sežrání jako v Sharknadech rovnou zapomeňte. Ke konci to už zavání parodií (ten mariňák těžce přehrává). ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Odlehčená ptákovina, která dělá ze žraloků duchy, dává jim schopnost pohybu sněhem a předhazuje jim jejich nejoblíbenější kořist - prázdninující studenty. Třeskuté, ale docela uvědomělé béčko se smyslem pro sebeironii, ale nedostatkem kreativity a těžkým docházením dechu v poslední třetině. Žraloci jsou nepěkně digitální, holky jsou pěkně rostlé a navzdory horské scenérii povětšinou spoře oděné, potěší solidní bodycount s několika vtipnými zabitími (převážně ovšem v první polovině) a občas dobře udělaným nedigitálním gore efektem. Nadhled se však postupem času ztrácí, film se začne topit v klišé a absolutně nevyužije potenciál závěrečného hromadného útoku žraloků na lyžaře po lavině, kde místo odvázané zabíjačky dojde jen na zmatené pobíhání sem a tam. A závěr, byť v rámci subžánru až překvapivě originální, je naprosto antiklimaktický. Škoda, náběh na cheesy sharksploitation kult tu částečně byl, ale nápady na plné zúročení možností chyběly. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Brooke Hogan byla kvůli častým konfliktům vyhozena z natáčení filmu. (Fenk)

Reklama

Reklama