Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (458)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svižná a atmosférická hororová jednohubka, která za Wanovými předchůdci zaostává méně než bych čekal. Obzvláště v první polovině se fungujícími lekačkami rozhodně nešetří. Škoda, že v poslední třetině už to celé podstatně ztrácí dech a celé se zvrtne jen v nenapínavou variaci na závěr předchozích dílů. I přesto ale tato série pořád nečekaně baví. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že tady máme potřetí tentýž film? Ono to kupodivu funguje pořád stejně a stále si v rámci hollywoodský hororový produkce udržuje svoje kvality. není to laciný a ač je tam halda skok lekaček, žádná z nich nepůsobí zbytečně nebo trapně. Tvůrci vždy zcela záměrně upřou divákovu pozornost na určitou část obrazu, aby ho pak mohli šokovat úplně odjinud, odkud by to nečekal. Leigh Whannell se navíc s režií popral s naprostou bravurou a sebevědomě servíruje za doprovodu parádní kamery, výbornýho nasvícení a skvělýho soundtracku nápaditý mrazivý scény, který nejsou sice objevný, ale v záplavě dnešních rychlokvašek vynikají snad ve všech ohledech. Co naopak zklamalo byly jistý momenty, který bych spíš čekal v akčním béčku, než v hororu ("Come on, bitch!") a taky finální záběr by šel určitě vymyslet jinak. Celkově je třetí INSIDIOUS ale výborná hororová jízda, která byť vznikla spíš pro prachy, stále má díky dobrým tvůrcům co nabídnout. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si to pustila v noci v obavách, že zase čtvrt roku budu muset spát při svíčkách, protože mi k usínání zase začne samovolně hrát dětské piánko (real story). To jsem ale netušila, že nastala doba, kdy i áčkovému hororu poslouží k vrcholnému vybudování napětí týpek zmatlanej bahnem. Pochopila bych, že to může být horor pro ženu v domácnosti, jíž sebou takto zapatlaný manžel flákne o bílé sófa, ve mně jako vyznavačce Spartan Race a podobných závodů to však žádné děsuplné emoce nevybudilo. Jedinej klad, kterej tenhle film má, je Lin Shaye v hlavní roli, alespoň ta mě bavila, protože co si budem povídat, při každém jejím vážném pohledu jsem si vybavila jak porcuje kuřata V 2001 Maniacs: Field of Screams, což mi minimálně vyvolalo úsměv na tváři. Takže úplně bez emocí sledování tohohle nepovedenýho cestování mezi dvěma realitami (a ještě bez hasičské sirény) nebylo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten pátek, co se Leigh Whannell probudil ve špinavé umývárně a společně s Dr. Gordonem museli čelit jednomu z nejdokonalejších filmových zabijáků a jeho "Live or die, make your choice" hře. Insidious: Chapter 3 si nevede vůbec špatně a Leigh na režisérské židličce obstál velmi dobře. I tak však tato zatím poslední kapitola originální hororové série nepřináší nic, co bychom už neviděli v předchozích dílech. Klasický formát rozvíjejícího se příběhu nepřekvapí téměř ničím novým, ale lekačky jsou zpracovány výborně. Zjišťuju, že u takových duchařin už prostě nevydržím, co dřív, takže spoustu momentů, kdy člověk ví, že tam prostě něco ze tmy vyskočí, nebo že temná entita číhá na správný okamžik, si prostě "odvážně" zakryju oči ovladačem a čekám, až je po tom:) Jeden šok jsem chvílu rozdýchávala a to ani nemusel útočit žádný duch. Je to scéna, kdy ona si tam prostě tak stojí na té silnici a... kdo viděl, tak ví. Celý příběh hodně táhne Lin Shaye a je až s podivem, že tato úžasná "hororová babča" se dostala do širšího podvědomí až s Insidious. Je výborná. Dokonce Joseph Bishara v tomto díle užívá své mistrovské hudby velmi poskrovnu. Celkově přináší Insidious 3 vydařené pokračování, které této sérii rozhodně nedělá ostudu, ale zároveň přináší recyklaci již viděného. I když... možná se objeví i Darth Maul a ta hnusná, děsivá Baba v černém:) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je dosť pravdepodobné, že svojim hodnotením preháňam, no mne sa posledné pokračovanie "Insidious" pozdávalo najviac. Potešil nový vizuál zmrda, ktorý konečne nevyzerá, ako by ho na ksicht nejakému "parchantovi" nenakreslila študentka, "zväzácka brigádnice", počas dňa strašidiel na Bojnickom zámku. Čo sa týka lakačiek, ako to už prezentoval samotný Wan, je ich rozhodne viac, ako mäsa v "Tresce Exclusiv od PRETA". Určité pasáže dostatočne atmosferické, takže "finally" aspoň miestami došlo na vzbudenie nejakých emócií. Dej je omnoho jednoduchší, menej komplikovaný ako pri predchádzajúcich story, no v tomto prípade mi to nijak neprekážalo, ba priam naopak, skôr nečakane potešilo. Človek si nemusí počas plynutia deju nič v hlave odčítať, deliť či násobiť, ale len vnímať, čo tvorcovia ponúkajú. Citlivá pasáž záveru síce nijak neurazí a je pomerne milá, no mne tento spôsob "spadnutia opony" proste nijak nevyhovuje. Rozuzlenie nemôže nikoho prekvapiť. Jedine že by bol buď komplet tupý, alebo začal túto doposiaľ trilógiu sledovať od "trojky" - 69,99 %. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Dej filmu sa odohráva v roku 2008. Predchádzajúce diely sa odohrávali v roku 2010. (Marceloo)
  • Když "Specs" sledují pohyb ducha v bytě Brennerových na obrazovce přístroje, můžeme si všimnout, že obrazovka je značky TESLA. Televizory a monitory TESLA se vyráběly v Československu (poté v České republice) v podnicích TESLA Strašnice (zánik 2007) a TESLA Pardubice (zánik 2011). (BrianStorker)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama