Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (966)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Klasická Marvel šablona se vším dobrým i špatným. Kupředu to táhne parádní devadesátkové zasazení, hláškující Jackson a božský kocour Goose. Veškerá pozemská taškařice je povedená na jedničku a fakt to šlape! Problém nastává v momentě, kdy je v popředí bezpohlavní hrdinka a neosobní akční digifest, který prostě ne a ne chytnout za koule. Ale fajn popcorn. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Versová (Brie Larson) si nepamatuje nic ze své minulosti. Její mentor a velitel Yon-Rogg (Jude Law) se z ní na planetě Hala, kterou obývá rasa Kree, snaží při společných trénincích udělat neporazitelnou bojovnici... Film jsem si užil a z kina odcházel spokojený. Marvelu se podařilo rozšířit filmový vesmír o postavu, která může diváky zavést do velmi vzdálených koutů vesmíru. ZAČÁTEK MOŽNÉHO SPOILERU Stan Lee má cameo, které odkazuje na jeho roli ve film Flákači neboli v originále Mallrats (1995). Versová (Brie Larson) narazí na Stana ve vlaku, kde čte scénář k Mallrats a zrovna si opakuje repliku: „Trust me, true believer.“ Versová Stana schovaného za scénářem držícím před obličejem divákům v kině odhalí a oba se na sebe příjemně usmějí. KONEC MOŽNÉHO SPOILERU THANK YOU STAN LEE. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celý film sa točí okolo hlavnej hrdinky hľadajúcej svoju minulosť. Bohužiaľ to, čo malo byť odrazovým mostíkom k príbehu á la Agent bez minulosti (2002), skončilo ako veľmi slabý odvar spomínaného, ​​kde absencia spomienok a minulosti postavy spôsobuje nemožnosť sa s ňou naozaj zžiť. Väčšina zvratov je totiž zle vykonaných - dajú sa čakať alebo pôsobia nedôveryhodne vzhľadom k doterajšiemu vývoju postáv. Navyše nie nadarmo sa hovorí, že hrdina je len tak silný, ako jeho záporák. A ten chýba. Hlavný antagonista tu totiž nie je pre hrdinku skutočnou výzvou a celý jej súboj s ním tak pôsobí len ako ďalšie odškrtnuté políčko v recepte, na ktorého konci čaká origin story. Výsledkom je, že ani jedna z dejových línií nie je zaujímavá, prekvapivá alebo napínavá. Všetko sa to deje, ako sme to už videli diať sa toľkokrát, len s inými tvári. Lenže napríklad taký Doctor Strange (2016) mal aspoň vydarenú vizuálnu stránku a charizmatické hlavné postavy. Tomuto snímku chýba oboje. Ako sme už zvyknutí, akcia speje k počítačom vygenerovanej bitke na konci tretieho aktu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tento film chystal, tak jsem byl jak nevěřící Tomáš. Vážně má Marvel v plánu celé superhrdinské univerzum zachránit jednou superhrdinkou, o které nikdy pořádně nebyla ani řeč? I na plakátu mi Brie Larson neseděla. Vypadalo hrozně…uměle. Jenže to jsem se sakra přepočítal. Kapitánka Marvel je skvělý film. Má od všeho trochu a ještě k tomu je slušným, v podstatě úvodem, do vzniku pojmu Marvel. Přitom jsem při sledování vůbec neměl pocit, že bych koukal na superhrdinku, jako spíš na nějaké slušné sci-fi. Mohly za to skvělé efekty, které nejenom, že vypadají jak z Hvězdných válek, ony zřejmě i kus ze Star Wars mít budou, když na nich dělalo stejné studio. K tomu přimíchejte nějaké ty emoce, nějaký ten vtípek, řadu narážek, které Vám tvůrci naservírují buď náznaky a nebo jen pohledem některého z herců a nějaký ten příběhový obrat, který se v případě tohoto filmu doslova povedl. Dokonce i u té Brie jsem si v půlce filmu říkal, že lepší superhrdinka snad ani nemohla být. Marvel zde dal opět na frak DC a já musím říct, že naprosto oprávněně. U mě ten vztah k Marvelu vznikal pomalu, ale o to intenzivnější teď je…Captain Marvel je takřka geniální vsuvkou mezi dvěma díly Avengers. Líp to naplánovat snad ani nešlo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco se svět pokoušel nenávidět hlavní představitelku za to, že v interview odpověděla na otázku, na kterou byla tázána, já jsem spokojeně vyčkával. Brie Larson je a bude svá a já jen děkuji všem zúčastněným za to, že se odvážili ji obsadit do přísně sledovaného originu nového charakteru. Právě ona byla několik let mojí vymodlenou Marvel a vidět ji konečně v obleku na plátně je pro mě malým velkým svátkem. Film sice zakopává v samém úvodu, kdy konfliktu Kree a Skrullů chybí větší náboj, ale pozemská nálada, okořeněná drobnou účastí Coulsona, neodolatelným Goosem, geniálně věrnou devadesátkovou atmosférou a hlavně zjištěním, že se s přimhouřením oka jedná o Avengers 0.5, funguje po všech stránkách. Dokonce i bez dostatečného prohloubení charakteru hlavní hrdinky, která je tak životními okolnostmi v minulosti i současnosti spíše vláčena, ale o to bližší je divákovi při nalézání poslání i vlastního já. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • V České republice navštívilo film o premiérovém víkendu 168 145 diváků. Ze všech filmů, patřících do Marvel Cinematic Universe, měl u nás dříve lepší start pouze film Avengers: Infinity War (2018) s 240 353 diváky. (Andrew78)
  • Muž z ochranky, se kterým mluví Captain Marvel (Brie Larson) poté, co přistane v prodejně Blockbuster, je skutečný ředitel ochranky Marvelu Barry Curtis. (NiWi)
  • Brie Larson, která představuje Carol Danversovou/Captain Marvel, a Lashana Lynch, jež ztvárnila zkušební pilotku Marii Rambeauovou, společně navštívily vojenskou leteckou základnu Nellis Air Force Base v Las Vegas, aby zde podstoupily velice exkluzivní výcvik a na vlastní kůži si vyzkoušely let ve stíhacím letounu F-16. Brie Larson měla také možnost setkat se a strávit čas s brigádní generálkou Jeannie Marie Leavittovou, která se v roce 1993 stala první stíhací pilotkou americké Air Force a byla také první ženou, která byla pověřena velením letky stíhacích letounů. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama