Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (965)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem nemám povědomost o ženách - superhrdinkách a tak jsem si tuhle svou první užil. Brie Larson je emancipovaná, drzá, skvělá a také dělá chyby. Metá blesky a je dost žádoucí. No a taky jde o boj mezi dvěma národy, který není na první pohled takový, jak se zdá. S mírou dávkované devadesátky a skvělý SL Jackson, já jsem spokojen. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympatická oddechovka bez velké dramatizace Avengerů, kterou ale nepotřebuje. Emocionálně rozebírá pouze hlavní postavu, ostatní jsou buď pro pobavení, nebo záporáci s plánem překvapit. Zasazení do Los Angeles (a pouštního okolí) devádesátych let nabízí spoustu cool vtipů, určuje celkový odlehčený tón filmu (Samuel je nesmrtelný!). Tím mě Captain Marvel bavil nejvíce. A Brue Larson moc fajn. Že do její role nevybrali supersexyci typu Amber Heard filmu jenom prospívá. Larson je lidovější, přirozenější a cute. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný průměr. Nikoho neurazí, ale proč se k tomu vracet? Sterilní komiksová adaptace, která nepřináší nic zásadního a až zbytečně hraje na sentimentální notu. Celá ta atmosféra okolo "girl power" filmu mi nevadí, ani ta sentimentalita v mnoha scénách, už vůbec ne ultimátní schopnosti hlavní postavy, které vůči ostatním hrdinům působí přehnaně. Co mi přijde smutné je, že film je až zbytečně pomalý, vleče se (snahy o záchranu pomocí vtipu a chemie mezi postavami vše nezachrání). Kromě hodně mluvení je zajímavé, že je to stejně tak origin Captain Marvel jako skoro-origin Shieldu nebo Furyho (stejně s čičinou krade film Brie...). Ani závěr nemá epický rozměr, který by vzal dech. Za mě se zítra vzbudím a zrovna k téhle marvelovce se nebudu mít důvod v budoucnu vracet (Doctor Strange je minimálně odvážnější, Black Panther akčnější). PS: první potitulková scéna je jediný zásadní moment pro Endgame a osobně mě překvapil (tipuju, že tohle se stane tak ve 30-40. minutě filmu), ale překvapení. druhá potitulkovka je slabá... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fury by kupoval Whiskas. Teda ne jako špión za Studené války v Bělehradě, to by bylo podezřelé.. Brie Larson je sympatické stvoření i v tom kostýmu zlatohlávka, ale až v poslední třetině to začne být alespoň trochu atraktivní i pro ty, co si myslí, že Stan Lee je otec Bruce Leeho. Produkt marvelovské pásové výroby, který ani moc nezakrývá, že jeho maximální ambicí je vyplnit těch pár týdnů čekání před velkým finále.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po dlouhou dobu příjemný devadesátkový origin. Marvelovský vesmír se začíná stále více nafukovat a díky Carol Danversové obsahuje i superhrdinku, která je mnohem mnohem mocnější než nějaký Captain America s Hulkem i Iron Manem dohromady. Thanos se má určitě na co těšit ve finálním zúčtování. Tyhlety návraty do minulosti můžou v budoucnu znamenat dost zajímavé zpestření celého universa, ale minimálně by se Kevin Feige neměl dopustit chyb, které udělali X-Meni. Tam těch časových hrátek bylo již přes příliš. Něco mě ale říká že Marvel si to v pohodě uhlídá. Film zase úplná pecka není, miliardu vydělal a za pár let si na něj prakticky nikdo nevzpomene. Taková Disneyovská klasika. 60% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Pro roli kocoura Goose uspořádali tvůrci filmu konkurz, aby se nakonec rozhodli pro kocoura jménem Reggie. Reggieho doprovázel tým tří dalších kocourů – Archie, Gonzo a Rizzo – a každý z nich se specializoval na specifickou činnost. (Zdroj: Falcon)
  • Jude Law (Yon-Rogg) ztvárnil svou vůbec první komiksovou roli. (Ratemus)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno