Reklama

Reklama

Avengers: Endgame

  • USA Avengers: Endgame (více)
Trailer 7
USA, 2019, 182 min

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Benedict Cumberbatch (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hrozivé události způsobené Thanosem, který vyhladil polovinu života ve vesmíru a silně oslabil Avengers, vedou zbylé superhrdiny k tomu, aby ve strhujícím finále 22 filmů studia Marvel zvaném Avengers: Endgame sebrali poslední síly a pokusili se vrátit úder. (Falcon)

Zajímavosti (214)

  • Spoiler: Dle režisérů byla smrt Tonyho Starka (Robert Downey Jr.) nejtěžší realizovanou scénou. I proto ji štáb udělal až poslední den natáčení. (Geralt z Rivie)
  • Spoiler: Bratři Anthony a Joe Russovi prozradili, proč Black Widow (Scarlett Johansson), na rozdíl od Tonyho Starka (Robert Downey Jr.), neměla ve filmu pohřeb. Po Avengers: Endgame se objevila ještě ve filmu Black Widow (2020). Tony už se po Endgame v žádném filmu neobjevil, čtvrtí Avengers byli tedy poslední možností se s hrdinou rozloučit. Nataša měla naopak před sebou ještě vlastní spin-off. (tyzmrde)
  • Spoiler: Panovala velká pravděpodobnost, že se prozradí smrt Tonyho (Robert Downey Jr.). Skutečnou pravdu znalo jen minimum herců, včetně Gwyneth Paltrow (Pepper Pots). V jejím případě bylo nutné, aby se dostatečně připravila na projev maximálního smutku a zdrcení. (tyzmrde)
  • Spoiler: Peter Parker (Tom Holland) se vrací po „problipnutí“ na Midtownskou střední a objímá Neda Leedse (Jacob Batalon). Vlevo kolem nich prochází blondýnka s růžovým baťohem a černou sukní s bílou pavučinou. Fanoušci komiksů měli jasno, že se jedná o Gwen Stacy. Pavučiny, blond vlasy (v culíku) a růžová barva patří Spider-Gwen z komiksové série „Spider-Verse“ (součást Secret Wars) od Dan Slott. Též jsme ji mohli vidět v Spider-Man: Paralelní světy (2018). Původně se však jednalo o „obyčejnou“ ženu bez superschopností a Peterovu první lásku (viz „The Amazing Spider-Man #31“ z roku 1965). (3T)
  • Spoiler: Nejdražší scénou byl pohřeb Tonyho Starka (Robert Downey Jr.), zejména kvůli účasti velkého množství původních herců. (NiaWolf)
  • Spoiler: Scenáristé napsali celou řadu replik, které Iron Man mohl říct během umírání, ale Robert Downey Jr. rozhodl, že neřekne nic, protože sledovat takhle užvaněnou postavu, jak jí utekla slova, bude pro diváky nejtraumatičtější. (Geralt z Rivie)
  • Spoiler: Sebastian Stan se vyjádřil k otázce, proč jeho postavě nepřipadl ikonický štít Kapitána Ameriky (Chris Evans). Rozhodnutí prý dává dobrý smysl, Sam Wilson (Anthony Mackie) je prý důvěryhodnější. Bucky možná na takovou zodpovědnost dosud není mentálně připraven. (CrypzzXD)
  • Spoiler: Joe Russo prozradil, proč Kapitán Amerika (Chris Evans) v Endgame nezemřel, jak mnozí očekávali. Do velké míry za to mohl právě divácký přístup, neboť tvůrci chtěli své publikum překvapit. (tyzmrde)
  • Spoiler: V jedné z verzi scénáře měl zemřít Hawkeye (Jeremy Renner), ale studio odmítlo zabít postavu s rodinou; místo toho došlo ke změně v příběhu. (tyzmrde)
  • Spoiler: Při rozhovoru s vlastním otcem se Tony Stark (Robert Downey Jr.) setká i s Jarvisem (James D'Arcy) z masa a kostí. Herec tuto postavu ztvárnil již v seriálové Agent Carter (od r. 2015). Jedná se o historicky první přeskok z marvelovského seriálu do celovečerní nejvyšší ligy. (CrypzzXD)
  • Spoiler: Steve Rogers (Chris Evans) nastoupí do výtahu prakticky shodného se stejným zařízením z Captain America: Winter Soldier (2014). Dokonce je tu i stejné osazenstvo. Jak získat Lokiho (Tom Hiddleston) kopí bez boje? Kapitán Amerika zareaguje velmi důvtipně, když jednomu ze známých agentů Hydry pošeptá do ucha známé heslo „Hail Hydra“ a odnese si důležitý artefakt bez boje. Jde nejen o odkaz na starší marvelovku, ale také na nedávnou komiksovou reimaginaci Kapitána Ameriky coby dlouholetého dvojitého agenta Hydry. Pasáž vzbudila velké rozhořčení a nedalo se tak úplně čekat, že si z ní Marvel bude takhle rychle dělat legraci ve filmovém MCU. (CrypzzXD)
  • Spoiler: Režiséři Joe a Anthony Russovi odhalili, že Starkova (Robert Downey Jr.) ikonická hláška předtím, než luskne prsty a zničí Thanose (Josh Brolin) s jeho armádou, byla přidána až na poslední chvíli. Teprve při finálním sestřihu tvůrce napadlo, že by si hrdina podobný moment neodpustil. S konkrétní podobou repliky odkazujícího na prvního Iron Mana (2018) přišel nakonec až editor Jeff Ford. Scéna pak byla dotočena. (CrypzzXD)

Související novinky

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

Druhý Gladiátor byl extrémně drahý

26.02.2024

Loňské stávky se nějak podepsaly snad na každém natáčení. A čím větší produkce, tím více studia pravděpodobně krvácela, když se práce na filmu zastavily. Své o tom ví Ridley Scott, který loni na… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama