Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 3

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (471)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že můj názor může být zkreslený kinosálem plným pubertálních retardů, což bych nechal bez dalšího rozvádění, a díky čemuž zvážím domácí repete (kurva, proč já na ty horory do těch kin vůbec lezu...???). Asi se nubráním srovnáním s hejtovanou jedničkou. Tu tento prequel poráží na úrovni příběhu, kde jednička působí jako přeblaflá tuctovka, navíc se scénáristům podařilo pěkně (prvoplánově) oba díly spojit. Co se strašení týče, ujde to, ale koncept záporáka (logicky) zůstal stejný, takže přidaná hodnota ve vztahu k panence nula, zbytek typu haunted house, krypl na scéně, krucifix jsou klišé všech klišé, navíc je film neúměrně dlouhý, takže i když jsem rád za vysvětlení kořenů zla Annabelle, nadšený nejsem, spíš jsem čekal víc, přičemž ve vztahu k atmosféře v sále svých peněz docela lituju. Jednička se mi líbila víc. 65% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď výrobca hračiek príde o svoju milovanú dcéru, rozhodne sa po dlhých rokoch smútku pomôcť dievčatám zo sirotčinca a spolu so sestrou ich pozve do obrovského domu. Chce tým potešiť aj svoju manželku, ktorá je ťažko chorá a detský smiech jej po smrti dcéry urobí radosť. Radosť ale nepotrvá dlho. Ich dom je totiž aj domovom prekliatej bábiky Annabelle, pre ktorú sú nevinné dievčatá práve tým, na čo dlhé roky čakala. - Prvý diel Annabelle nebol podla mňa zlým hororom. To len pán John R. Leonetti nebol po rokoch za kamerou pripravený režírovať mainstreamový horor. Pán David Sandberg je však úplne odlišným príkladom. On si velmi dobre pamätá časy, keď ešte pred pár rokmi odkladal každý cent a investoval ho do svojich hororov, a preto si kormidlo u tohto prequelu zaslúžil a svoju šancu patrične využil. Bol som až prekvapený, ako velmi sa v tomto snímku straší, pretože v podstate takmer každá druhá scéna má za úlohu vystrašiť a nie je tu zbytočne strácaný čas na nezmyselné dialógy. Parádnu réžiu doplnili herecké výkony talentovaných dievčat, o ktorých v tomto žánri ešte určite budeme počuť, hudba pána Benjamina Wallfischa, ktorá síce dosť pripomína prácu z jeho predchádzajúceho hororu A Cure for Wellness, ale zase má znamenitý a po dlhej dobe zapamätatelný soundtrack, a v neposlednom rade sa mi velmi páčili aj lokácie, v ktorých sa natáčalo. Scéna po záverečných titulkách ukazuje, že v budúcom roku sa teda vyberieme do Rumunska, kde sa pozrieme na príbeh Valak, a opäť sa tu stretne talentovaný režisér a vynikajúci casting. Či sa to už luďom páči alebo nie, séria The Conjuring jednoducho vládne modernému hororu. A aby som nezabudol. Dobre ma pobavil jeden z posledných príspevkov v diskusii k tomuto hororu, kde očividne dosť zaostalá slečna píše, že na monitore nič nevidela. No ani sa tomu nečudujem, keď sa pozerá na nejaký ruský CamRip, v ktorom nie je nič vidieť. + Joseph Bishara + herečka z Deliver Us from Evil a Ouija: Origin of Evil + herečka z Hostel: Part III, The Purge, Underworld: Blood Wars a Lights Out + herečka z The Hive ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nie sme už nejak moc zhýčkaní? Pred prvým Insidious by sme za takýto horor predali obličku a dnes sa tu veselo trojkuje. Akože wtf? Je to neoriginálne ako napríklad Conjuring. A to je všetko, možno ešte zopár klišé. A osraté trenky. Jeden z najlepších hororov posledných rokov, s prvým dielom totálne neporovnateľný, asi tak skoro 5 hviezd. Ešte pár filmov a Sandberg bude lepší jak Wan. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkný horor. Opuštěná krajina, kde se střídá silné světlo a ponurá tma. Filmu dominuje obrovský dům, ve kterém si staří manželé vytvořili ve spolupráci s jeptiškami dětský domov pro malé holky. Už první film se odehrával v minulosti, konkrétně v 60. let, takže Zrození jde ještě o deset let hlouběji do minulosti. Té si ale není nijak zvlášť neužijeme, protože jsme na venkově, který se přeci jen tolik nemění. Stejně jako jednička je druhý díl Annabelle solidně natočený, ale také je zde průměrný příběh. Není příliš zajímavý a nemá moc zajímavé postavy. Možná jsem necitlivý, ale chápu, že manželé přišli tragicky o dítě, ale takové to, že jsou permanentně nabroušení a zdeptaní mi připadá hodně hollywoodské... a hodně otravné. Taky mi přišlo nelogické jak - když to scénář potřebuje - dítě nekřičí, když ho v noci něco vystraší. Dům je totiž sice velký, ale i tak by ho někdo uslyšel a přiběhl. A příběh potřebuje chvilku tu fázi, kdy ještě nikdo nevěří tomu, že se zde děje něco strašidelného a nebezpečného. Jediné, co se v příběhu opravdu povedlo, je úplný konec, který spojuje tento film s předchozím. Celkově ale solidní. (6/10) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zlá panenko Annabelle, dalas tomu na prdel. Kdo tě ruší v noci temné, bez pardónů bídně zhebne. Snad přežiju celičký, když dám jen dvě hvězdičky. Na příští díl Zlo se vrací přeju větší koncentrací. (Hele, vážně. Nejsem žádnej Nebojsa, rád v kině prdím strachy do židle, ale tady mě vylekala až uklízečka, když na konci rožla) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo se od 27. července do 15. srpna 2016 v Los Angeles. (rafix)
  • Pickup Samuela Mullinse (Anthony LaPaglia) je Chevrolet One-Ton z roku 1941. S ním souvisí i jedna z chyb ve filmu. Když se dívky ke konci pokusí utéct v pick-upu, snaží se Chevrolet nastartovat spínačem na sloupku řízení. Tento typ spínače nebyl běžný až do konce šedesátých let. Náklaďáček z éry 40. let měl zapalování na palubní desce. (biker)
  • Niektoré herečky sa hrozivej bábiky báli, napr. Stephanie Sigman (Charlotte) s ňou nikdy nechcela zostať osamote. Keď sa dozvedela, že pri nakrúcaní prvého filmu o Annabelle celému štábu požehnal kňaz, žiadala to isté. Režisér David F. Sandberg jej vyhovel. (krasomama)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama