Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chain Saw Massacre (více)
Trailer 2

VOD (1)

Sally se dozví, že vandalové údajně znesvětili hrob jejího dědečka. Spolu se svým ochrnutým bratrem Franklinem a přáteli se pouští do vyšetřování. Po návštěvě staré rodinné farmy zjistí, že v jejím sousedství žije skupina šílených, vraždících psanců. (Cinemax)

Recenze (544)

dacek 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát jenom 4, ale plnému hodnocení se tady neubraním. Realistické pojetí, kde chybí natahované pronásledování většiny obětí (napětí vůbec v první hodině chybí), zvyšuje u diváka dojem, že takhle se to mohlo stát. O to je potom napínavějších a nechutnějších posledních dvacet minut. Navíc dnešní hororové herečky se mají od tehdejších co učit, pač tenkrát si dokázaly před kamerou opravdu vyřvat plíce. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Slušný horor aj na dnešnú dobu s takmer 40 ročnými efektami ! PLUS: slušná atmosféra, dobré efekty, kvalitné výkony, dostatok hnusnej hororovej atmosféry, MINUS: urevaná pištiaca slečna, šprintujúca pomedzi kríky naháňaná 100 kilovým zamaskovaným killerom s reťazovou pílou - táto scéna bola hlúpa, naivná, smiešna až parodická. Inak dávam filmu 4. PS - netuším ale, prečo sa v hororoch ľudia častokrát správaju tak zvláštne ( sadnem si chrbtom k potenciálne mrtvému, proti vrahovi zoberie lyžičku namiesto revolveru atď..) aj tento film mal dostatok vážne nepochopiteľných okamihov... ()

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Priam komicky nadhodnotený snímok, ktorého legendárnosť bola dosiahnutá asi iba dobrými komerčnými postupmi, pretože na dobu, v ktorej tento počin vznikol bolo filmové umenie o pár stupňov vyššie. Film zakladá na reálnej udalosti, ktorú samozrejme dofarbuje i keď, a to musím oceniť, autori sa pokúsili zachovať aspoň miernu autentickosť a to vo forme (nanešťastie) zdĺhavého začiatku a (naopak príjemnejších no na horor nemiestnych) malebných scenérií štátu Texas. Prvý znak, ktorý vo vás bude evokovať siahnuť po nižšom hodnotení je fakt, že herci a herecké výkony vo filme sú na úrovni nereálneho amatérskeho vystúpenia. Postavy nie sú dostatočne opísané a charakterizované, ich logika je proti srsti a iracionálne myšlienkové postupy vás nútia počas filmu polemizovať na hlúposťou hlavných protagonistov. Film sa rozbieha až po neuveriteľných 40 minútach a to práve čo očakávate sa vám dostane v obmedzenom množstve až v posledných 7 minútach, čo by vám až tak nevadilo, ak by sa to celé neskončilo predčasne bez akejkoľvek odpovede či vysvetlenia. Niečo tak chorobne neuzavreté a otvorené som azda vo svojom živote ani nevidel. Autori sa neunúvali ani čiastočne vysvetliť veci ako: Kto sú títo ľudia, prečo cestujú, ako je možné že sa tak ľahko dajú chytiť, ako je možné, že nikto si nevšimol nič podozrivé keďže dom hlavných sadistov je pri hlavnej ceste, ako je možné že postavy sú také hlúpe, prečo je dom Leatherfacea tak extravagantne vyzdobený, kto sú tí, čo s ním spolupracujú a mnoho ďalších... Ako sami vidíte, vy vlastne neviete čo tým chcel autor povedať. A ak by sme sa mali orientovať a hodnotiť samotné prvky hororu, tak naháňačka po lese je slabá, povrchná a nudná a neskutočne nereálna, väčšina vrážd prebehne rýchlo bez akéhokoľvek gradovania deja, málo krvi, málo nápadov, nulová zábava. Jediné čo naozaj môže vyzdvihnúť sú v skutku profesionálne spravené kulisy a rekvizity spolu s celkovo farbami hrajúcimi sa zábermi a to je smutne málo na dielo "takýchto veľkých" rozmerov. 35% ()

Voorhees 

všechny recenze uživatele

Hrůza a strach a šílená surovost. Film nešetřící nikoho, ovšem tak super mi fakt nepřišel. nemůžu se furt zbavit pocitu autentičnosti, což mě děsí, ale zároveň mi na filmu něco vadí a to herci. Ve slasheru by měli být postavy sympatické a né takové, že jen čekám kdy dostanou motorovkou. A ta ukřičená na konci taky mohla vzít za svý :D . 60% ()

GudMen 

všechny recenze uživatele

Z mnoha kvalit původního Masakru jmenujme například dementní a totálně vylízaný skript tolik typický pro hororová díla té doby, který snad musel Hooper napsat rtěnkou na kus hajzlpapíru v nějaké kadiboudě zfekalizované k nevysrání, nebo bravurní završení plné rozjařeného tance a smíchu, to chceš. ()

AmonGoeth 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se rozhodně nenudil, ale tenhle snímek mě nejspíš konečně přesvědčil, že hororům nikdy na chut nepřijdu. ()

ardno5 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná nuda. Tupé a hluché záběry, které NENAHÁNÍ strach.. Možní v té době to spoustu lidí vyděsilo, ale v dnešní době pro mě nekoukatelné a nechápu některé názory lidí co dávají 5*, ale každý máme jiný vkus. Ale jedno se musí nechat, na tak krátký film vytvořit tak nudný film je umění. Připadalo mi, že jsem zabil 3 cenné hodiny a když se pak podívám na délku filmu, tak jsem si oddechl. Naštěstí mi to vzalo jen hodinku a půl života.. Už to snad nikdy neuvidím. Remake je pro mě lepší volba, kterou jsem viděl asi 3x. Dávám 40% ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Jedna z najväčších klasík! Hlavný záporák - Leatherface je neskutočný a celkovo jeho spôsob zabíjania je bezchybný. Príbeh samotný je tiež celkom slušný a po celý film sa nenudíte. Obsadenie je skvelé a napätie maximálne. Tobe Hooper dokázal aj s malým rozpočtom urobiť divy. U mňa jednoznačne plný počet. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru určitě jedna z klasik (teprve druhý horor natočený barevně). Je to naturalistické, žádné lekačky, přidává tomu samozřejmě to, že je čerpáno ze skutečných událostí - Ed Gein aka Leatherface. Některé scény zbytečně zdlouhavé, ale u některých jsem se vysmál (přivázaná ruka k opěradlu lavičky, pokus dědy o zabití vězněné ženy). Už jsem viděl horší věci. Zkusím i remake s krásnou Biel. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Snad se nenajde člověk, nebo minimálně fanoušek hororů, který neslyšel o tomto snímku. Film, který odstartoval subžánr Slasher horor, tak to je přesně Texaský masakr motorovou pilou režírovaný Hooperem. Nenudilo ani na minutu. Až někde ke konci jsem se spíše smál, což jsem asi neměl. ()

WheX 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se této horové klasiky bál, ale velice mile mě překvapila. Opravdu kvalitní počin slasherového žánru a je právoplatně hodnocen jako jeden z nejlepších hororů vůbec. Po trochu delším začátku se na scéně objeví leatherface a už to frčí, atmosféra je hutná, vidláci řádně slizcí, kamera stylově ártová a překvapivě film není až tak přehnaně nechutný a krvavý jak jsem si původně myslel, což hodnotím kladně. Když člověk odpustí výstřelky a styl natáčení filmů 70. let, tak se dá říct, že tato klasika nestárne a užije si ji i dnešní divák. ()

Gekon 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně brutální přímočarý horor. Kutlovní film tohoto žánru, remake byl také dobrý, ale originál zůstává nepřekonatelný. ()

pepino 

všechny recenze uživatele

Oproti americkému remaku naprosto fascinující, svou atmosférou a stylem natočení blížící se až k polodokumentu.... Žádné zbytečnosti a samoučelné scény, prostě syrovost a věrnost největší. Samozřejmě bez krve o není, to musí být snad každému jasné... ()

dobbin 

všechny recenze uživatele

Zatím ****, možná po druhém zhlédnutí půjde počet nahoru. Není to film, který bych si cenil pro herecké výkony, výpravu nebo precizní scénář. Je to pravděpodobně mizanscéna a rámování, co tu hraje první housle. Často slýchám, že nejvíce se bojíme toho, co nevidíme. Tady je to naruby a já se bojím toho, co vidím. To je zajímavé, klobouk dolů, pane režisére. ()

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Až mne děsí jak tenhle film za těch třicet let zestárnul. Vynikající režie a syrovost spojená s nervujícím kraválem bohužel nezachrání film od řady dnes už nechtěně směšných momentů (ano myslím ty NECHTĚNÉ) každopádně film má stále ten náboj jaký měl již před lety jen tomu v porovnání s remakem a jeho prequelem už v moderní době něco chybí. ()

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

James Wan chystá Prokletí Salemu

James Wan chystá Prokletí Salemu

24.04.2019

Éra filmových adaptací hororů od Stephena Kinga pokračuje. Producent a režisér James Wan (V zajetí démonů, Insidious) teď čerstvě oznámil novou verzi Prokletí Salemu, které bylo v minulosti… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama