Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Strážci galaxie: Volume 3 od Marvel Studios se oblíbená parta vesmírných ztroskotanců zabydluje na Kdovíkde. Jejich spokojený život však brzy naruší ozvěny Rocketovy bouřlivé minulosti. Peter Quill, který se stále trápí ztrátou milované Gamory, musí vypravit svůj tým na nebezpečnou misi s cílem zachránit Rocketův život, přičemž nezdar v této misi může znamenat konec Strážců tak, jak je známe. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 6

Recenze (810)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo funkčný origin movie o Rocketovi, kde funguje scenár i emócie - čo sa za posledné roky o komixovkách povedať nedá. Trošku som mal ale pocit, že to boli také posledné lúče kedysi žiarivej éry, a je to Gunnova rozlúčka, než presedlá do temnej situácie DC od WB. Prajem veľa trpezlivosti, Jamesi! ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Zklamání a hype overload. Lidem po bídné Fázi 4 stačí asi fakt málo. Přitom to mohl být GOTG Logan nebo Endgame, jenže to by Gunn nesměl honit tolik zajíců, tedy potvor, motivů, postav (proč mají Strážci deset členů a polovinu z nich nesympatickou?) a tedy i minut stopáže. Spousta věcí nemá hlubší smysl a jen zahlcuje a tím ředí sílu hlavní, působivé linie s Rocketem. Osobnější momenty s ním nebo se Star-Lordem, tedy potenciální finálním zúčtování s touhle fajn partou, bezdůvodně ředí naprosto prázdná linie s Adamem Warlockem, a pak i třeba s vězněnými dětmi, ozubenými potvorami, prostory pro Strážce z druhé ligy nebo vlastně s celou explozivní mezihrou na kopii Země. Důvody, proč tam všechno tohle cpát vlastně vůbec nechápu, když je jádro příběhu násobně silnější. Cringe na úrovni Ant-Mana 3 byla naštěstí jen pasáž na organické základně, s ohavnými triky a infantilním humorem i kostýmy, ale zbytek mě bavil jen na střídačku, a to i když jde o Gunnovo typické vtipkování (Drax to drží) nebo asi dvacet nových "stylových" klipových koláží. Ve výsledku už moc geekec, jak od Waitiho šikovnějšího bratrance. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hovnotí tuze na hovno. Jako jo, dokázala sem pochopit, že se Džejms Bouchačka rozhodnul zavděčit všem a tak do třetích strážců nasral co nejvíce duhy v podobě zachraňování dětiček a zvířátek a Rocketův vypíčenej život před tím, než se stal tím super cynikem. Určitě nejednomu člověku slza ukápla, když mu zastřelili Mrožíka, Kjájíčka a ... co byla vlastně ta jeho Vyholená? Vypadalo to jako potomek lasičky, kterou prcal tuleň. Každopádně na mě tohle žádnej dojem neudělalo. Ne, nebrečela sem, emoce to ze mě neždímalo a max mě ta parta nedodělků, co kromě lasičky měly IQ max na to, aby si nenasraly do plen, kolosAnálně srala. Koukajíc jak mrož na vozejku hraje na babu s pavoučím králíkem, Rocketem a tou lasičkou, to byl porod. A ty jejich jména..."Budu Nazemi, protože ležím na zemi." "Já budu Zupy, pjotože mám zuby." no ty kokot to si snad dělaj prdel, že nějakého diváka, po této smršti sraček, fakt dojme, že je postříleli...Humor místy funguje, místy je strašlivě trapnej až to téměř fyzicky bolí...Takže toto bych hovnotila jako sračku. Na druhou stranu nám Bouchačka naservíroval snad nejvymrdanějšího záporáka v celé hysterii komixáren. Týpka, kterého budete z duše nenávidět, ultimátního zmrda, totálního pračůráka, kde naopak emoce tuze fungujou (jelikož sem se snažila přes televizi vlézt do filmu a rozmrdat mu hlavu o beton). A víte, co je na tom nejkrásnější ?? JE ČERNEJ !! Konečně někdo kdo se nebál, z ubrečeného bývalého sběrače bavlny, udělat padoucha. Nigga záporákem vraždícím zvířátka a děti. Hip hop hurá, 3x díky, protože tohle naše bavlňáky muselo tak ukrutně nasrat, že je úplně živě vidím jak hulákaj, s banánem v ruce, něco o extrémním rasismu. Za to, a akční scény, plnou palbu. Tááák a co teď ? Na jednu stranu sračka, hrající na citlivé emoce, co nefunguje a na druhou stranu megazápornej nigga, kterého opravdu nenávidíte a tam vše naplno funguje. No bylo by to za tři, ALE jelikož už sem dlouho nebyla obviněna z rasismu, tak dám plnou palbu čistě pro tu radost, že největší záporák ve vesmíru je černej zmrd. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Návrat Jediů pro strážce. Je to uspokojivý konec, který je v některých ohledech nejsilnější ze série. Vše okolo Rocketa, jeho minulosti, cesty a vztahu se záporákem funguje mistrovsky. James Gunn je šikovný a zručný režisér, který každou scénu pozvedá svým provedením a stejně tak je to šikovný scénarista, který miluje každou jim stvořenou postavu. Jenže film se v prostředku ztratí ve slepenci vtípků a gagů, kde se plácá a neví, jak přesně a efektivně rozvinotu a zužitkovat všechny postavy, který nejsou Rocket. Oproti Návratu Jediů to ale v třetím aktu celé zachrání a ukočíruje a naservíruje vynikající finále. I přes uspokojivý konec série a postav se nemohu zbavit dojmu, že být ten prostředek lepší, mohlo to být naprosto dokonalý, takhle je to "jen" skvělý, což je škoda. Nejslabší Strážci s největšími ambicemi, kteří ale skvěle fungují, baví a dojímají. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem od Jamese Gunna očekával podstatně lepší jízdu, neboť je v současnosti snad poslední tvůrce, který je schopný plodit koukatelné snímky dle komixů. Příběh mě tentokrát nijak zvlášť neoslovil, humor zde nefunguje takřka vůbec. Je to těžká zívačka. Jediné zajímavé pasáže jsou tak snad pouze flashbacky do minulosti Rocketa. Taktéž mi vadila značně přepálená stopáž. Absolutně nechápu ten všeobecný hype kolem této (doposud) trilogie.  [50 %] ()

Galerie (60)

Zajímavosti (73)

  • Tento film vytvoril rekord pre najviac použitých make-upových pomôcok v jednom filme, pričom sa použilo viac ako 23 000 protéz na viac ako 1 000 hercov. (Pat.Ko)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama