Reklama

Reklama

Zločiny Velké Prahy

(seriál)
Česko, 2021, 11 h 3 min (Minutáž: 63–69 min)

Režie:

Jaroslav Brabec

Kamera:

Pavel Berkovič

Hudba:

Jan Ponocný

Hrají:

Jaroslav Plesl, Jiří Langmajer, Denis Šafařík, Lenka Vlasáková, Sabina Rojková, Darija Pavlovičová, Lucie Žáčková, Miroslav Táborský, Jiří Bartoška (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dne 1. ledna 1922 došlo ke sloučení centrální Prahy s třiceti osmi městy a obcemi, které ji obklopovaly. Vznikla tak Velká Praha a pražská státní policie začala pracovat tam, kde dosud působilo jen četnictvo. Byl to prostor méně bohatý a vznešený, ale o to pestřejší a živější. Velká Praha byla tvořena nejen klasickou městskou zástavbou, ale i vesnicemi, lesy, zemědělskými statky, továrnami, bohatými vilami i chudinskými slumy. Hlavní postavou je inspektor Budík, muž velmi lidský, zmítaný nectnostmi i slabostmi, nicméně také mimořádně bystrý, všímavý a především schopný velké psychologické exhibice, kterou se vyznačují slavní detektivové. Zmítá se ale územím Velké Prahy - ani městem, ani venkovem - odsunutý z centra města bank, restaurací, divadel, která tak miluje. Stále elegantní se brodí v blátě a hnoji předměstí a soustřeďuje svůj mozek na nečekané zkratky a obraty. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele EllienPM k tomuto seriálu (3)

Dáma v studni (2021) (E01) odpad!

Nej koment: flanker.27 *** Zajímalo by mě, zda to nesnesitelné spojení "v studni" je záměr nastiňující staré časy anebo je to jen neznalost naší mateřštiny. Člověk by si myslel, že v roce 2021 nebude problém srozumitelně nazvučit seriál. Je to rádoby "dobově" zakalené a šumivé jako některé nudy od Dušana Kleina. Po třetině lobotomického vysvětlování - kdo, kde, co, proč, konečně došlo na mrtvolu. Obsazení - nic proti Denisovi, ale jeho bych snesl jedině předabovaného. Na divadle může být zajímavý, do televize se nenarodil. Plesl, moje láska, tady hledá především sám sebe a já hledám cokoliv pozitivního, co by som vypichol. Muchlovačky a too much kokain a nepřirozenost na hraně karikatury a úsměvnosti. To asi ne - na neděli večer. Zápletku vůbec nehodnotím, ta tam byla navíc. Po prvním dílu neodsoudím, ale dojmy Zatím Voní Průserem. ()

Loutkohra (2021) (E02) 

Jednu chvíli mi bylo paní Aleny Mihulové až líto, když ji "tvůrci" (ano, ta banda diletantů) nechali nandavat návštěvě moučník rukou. Nevídáno. Jak prvorepublikové... Velmi, velmi špatné. Opět. Umělé nahození obrazu do rádoby historizujícího nažloutle rozmazaného odstínu je silně iritující, účinkem se míjející a již tak bídnou kvalitu ještě níže srážející. Denis je vskutku netalent, hrůza. Je mi ho líto. Snad prozře a pochopí, že pro kameru se nenarodil. Nebýt A. Mihulové, dal bych odpad. Ale to její hraní, ten její výraz, ty její oči... Nelze ji nemilovat. To je Paní Herečka, Alena Mihulová. Za ni jedna hvězda. Snad jen jediná scéna byla vtahující - matka miminka, houpajíce malé ve světnici, Langoše svádějící. To jsem se pousmál. Jinak prostě hrozné, průhledné, hloupé, nenapínavé, nenápadité, strojené, nevěrohodné, nezapadající ani do doby, ani do atmosféry, ani do mluvy, ani do ducha. Prostě do ničeho. Je mi skutečně jedno, z čeho byly okapy v záběru, ale ta duše té doby - tu tohle nikdy mít nebude. Scénáristé to postavám bohužel nedokáží vnuknout a postavy si to z prstu bohužel nevycucají. Ještě by mě zajímalo, jaký byl rozpočet. Vypadá to tragicky lacině. Denis na kole jezdící sem a tam to nezachrání. Jeho románek s holkou (když je náš) s velkýma vodnatýma očima to celé ještě víc ztrapňovává a třeba ten nový plot kolem školy mohli tvůrci alespoň trochu upravit, natřít, namočit do bahna, aby nebyl taková pěst na oko. Opravdu papundeklové peklo, nejen to divadélko (pár neposlušných plachet, křivolaká prkna (kdyby pod nimi byl aspoň poklad, že)). ()

Nedohraná etuda (2021) (E04) odpad!

Peklo dostalo své jméno. Zločiny Velkého Pekla. ()

Související novinky

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Reklama

Reklama