Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele Renie42 k tomuto seriálu (9)

Mandalorian (2019) 

První sérii jsem viděla už před čtyřmi lety, ale nějak jsem se nedostala k recenzi a teď mám dokoukáno druhou a chystám se na třetí. Od první série se vztah Manda a malého Grogu zesílil, je pro něj vším a vnímá ho jako svého syna, kterého musí chránit i když on disponuje velkou sílou, ale kterou neumí ovládat. Po zjištění, že jejich nepřítel je stále naživu a chce malého stále dostat, musí učinit rozhodnutí, že ho dopraví k rytířům Jedi, nebo aspoň někomu kdo zůstal. Chce také nalézt další mandaloriany, jestli ještě nějací zbyly a poznává nové spojence jako je třeba Ashoka Tano, Boba Fett a nebo Bo-Katan. Těším se na třetí sérii, kdo by nemiloval toho malého roztomilého prcka. A díky tomuto vím, že Yoda a Grogu není ta stejná postava, ale dvě stejné rasy a poslouchat v originále sexy hlas Pedra Pascala je lahodící pro ucho. Poznámka ke třetí sérii: Super zakončení seriálu, ale bůh ví, jestli někdy něco v budoucnu bude pokračovat. Skvělé, že Bo-Katan dala dohromady skupinu mandalorianů, kdy chtěla zachránit domovskou planetu, aby mohli žít v poklidu podle jejich kréda. Sílící vztah Grogu a Dina Djarina, kde jsem při posledním díle byla dojatá od pádu lodi do sídla impéria až po létající žábu. Co k tomu dodat, leda tak "This is the way". ()

Kapitola 1: Mandalorian (2019) (S01E01) 

Kdybych náhodou neobjevila na internetu článek o "Baby Yoda", tak by mě ani nenapadlo, že nějaký takový seriál existuje. Líbí se mi SW, ale nejsem až tolik zapálená, abych znala všechny galaxie a planety a obyvatele, co ve SW universu existují. A ten malinký padesátiletý Yoda, ten byl tak roztomilý, takový miminko bych brala všemi deseti a pokaždé jsem čekala na scénu, kde bude a v duchu jsem si říkala, že bych ho tak poňuchňala. ()

Kapitola 2: Dítě (2019) (S01E02) 

Ty zvířata mi připomínali vyhynulý tvory ani ne tak z období dinosaurů, ale potom z třetihor, takové chodící cosi, které si můžete osedlat a velký chlupatý nosorožec s obřím rohem. Mandalorian je drsný chlap, ale malé mimi ho trochu zjemňuje a ukázal, že v sobě něco má a ta síla tam je. ()

Kapitola 3: Hřích (2019) (S01E03) 

Když to napíšu blbě, tak prostě žeru každou vteřinu a při scénách, kdy už to vypadá, že to nedopadne dobře, si zakusuju dokonce i nehty :-). Je vidět, že Mandalorian má přece jen srdce a není mu jedno, co s malým Yodou bude. ()

Kapitola 4: Útočiště (2019) (S01E04) 

Myslela jsem, že tento díl bude trochu oddechovější, co se týče názvu, ale všude, kde se objeví Mandalorian, se stane něco, aby bojoval a kde taky hledají malýho Yodu. Mandalorian pomalu, ale jistě jihne, když má u sebe prcka, ale stále bojující ze všech sil. ()

Kapitola 5: Pistolník (2019) (S01E05) 

Mrňouse tam moc nebylo vidět, spíš to byl díl, který byl malinko slabší, ale stále dobrý. Uvidím, co přinesou další díly, protože konec byl tak nějak otevřený. ()

Kapitola 6: Vězeň (2019) (S01E06) 

Tak tenhle díl měl šťávu, akci a taky o pár minutek delší. Banda mimoňů jela osvobodit dalšího mimoně a když se to v jednu chvíli obrátilo a myslela jsem, že to Mando nezvládne, tak všechno zvládnul. Je čím dál tím lepší. A ještě ten závěr neměl chybu. ()

Kapitola 7: Zúčtování (2019) (S01E07) 

Tak tady jsem to opět hltala minutu za minutou. Nějak se to muselo otočit a Mandovi byla nabídnuta možnost očistit své jméno. Ten závěr epizody jsem těžko rozdýchávala a moc už chci vidět další díl. Věřím, že malý prcek Yoda jim propere šunky a ukáže pořádně svoji sílu. ()

Kapitola 8: Vykoupení (2019) (S01E08) 

Epické zakončení první série. Jak do mrňouse bouchali na začátku dílu, to se mi nelíbilo, ale on to zvládnul a světe div se, málem mi ukápla slza při sebedestrukci "droidí chůvy" IG-11. Prostě "This is the way" a "I have spoken". (i když už to tam nezaznělo) ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama