Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele hrumsrt k tomuto seriálu (2)

Mandalorian (2019) 

Jeden ze skvostů posledních let.. ANO, Pedro Pascal je můj oblíbenec - líbil se mi v Narcos, či Game of Thrones. Má skvělé pohybové a vyjadřovací schopnosti. Ale v tomhle seriálu dokázal něco úžasného tyhle svoje výrazy převedl i do postavy Mandaloriana, i když má po celou dobu na sobě masku. Já osobně fakt cítím ty jeho pohledy i přes helmu z beskaru. Co se týká samotného děje, tak ten podle mě těží ze svojí extrémní jednoduchosti, což je něco od čeho se nové SW filmy odpojily. Favreau a spol. za mne celkem úspěšně pokračují v odkazu světa George Lucase. Z úvodu jsem nebyl z úvodní série úplně odvázaný, postava Baby Yody byla fajn, ale na zadek jsem si z ní nesedl. Mně osobně chvíli trvalo, než mi seriál ukázal svojí výjimečnost. Zcela přelomový pro mně byla 5. epizoda 1.série, která trošku poslala seriál jinou cestou a ukázal nám poprvé Mayfelda. Celkově 1. sérii hodnotím na hodně pozitivně, ale mouchy se našli. Presto všechno šlo o něco nového, velmi povedeného, ALE něco tomu chybělo. To "něco" se objevilo v 2.sérii, kde už o nepochybuji. Výborné nové postavy (Bobba Fett), které jsou protkané těmi již osvědčenými (např. Mayfeld). Opět si nemyslím, že si Yoda ukradl sérii pro sebe, protože bez Pascalova Manda bych se na to nikdo nedíval. Těším se, co seriál přinese do budoucna, kdy je jasné že původní linka je u konce, takže právě teď se to bude lámat a věřím, že tahle TV show ukáže svoje kvality. 1. série - 90%, 2. série - 85%. 3. série - 75%. ()

Season 3 (2023) (S03) 

Prakticky letos nebyl očekávanější seriálový návrat než Mandalorian.. Předchozí série mě hodně bavily a teda přestože si myslím, že první byla o něco lepší, tak rozhodně tohle byl projekt, kde jsem vyhlížel každou další epizodu.. Možná malinko kopanec, že téhle sérii ještě předcházel příběhový oblouk v rámci Book of Bobba Fett, jenž usoudil, že bez Grogua to asi nepůjde (škoda)... Takhle, vnímám problémy, které Mandalorian v produkci měl. Že mu v rozepři odcházeli herci, že jde o vlajkovou loď celého Star Wars univerza. Nicméně tohle všechno jsou spíše komplikace, které se pořád daly nějak přejít. Jenže nakonec ten výsledek není takový, jaký bych očekával... A důvodem je vize tvůrců.. Ti se totiž rozhodli, že Mandalorian už nebude jen antologie zakázek, jaké hlavní hrdina odkroutí a jde se dál.. Nýbrž tvůrci se rozhodli okolo naší hlavní postavy začít budovat nějaký svět. Jenže Mando není žádný výjimečný bojovník, o kterém se dají pět hrdinské eposy, takže jeho zapletení do něčeho tak velkého malinko nefunguje. A protože se navíc rozhodli, že podpoří celý universe, tak hodně prostoru dostávají i další postavy - Bo Katan. Akorát, že pak už to není ta westernově laděná pecka, kde charizmatický týpek jde od jednoho kšeftu ke druhému. Celé se to převtěluje do záchrany Mandaloru, což už je zkrátka příběh, kde náš hlavní hrdina spíš nemá co dělat... Uznávám, že z toho dýchají Star Wars, že to je nejvelkolepější série, akorát že já to měl rád pro jiné věci.. Takže nejlepší mi logicky připadá úvodní linka s vykoupením, a pak epický dojezd. Jenže ono se to nějak musí pospojovat, no a právě tohle propojení je to, co třetí sérii podráží... Ve skutečnosti jsme tak dostali třeba epizodu, kde prim hrají postavy maximálně třetího ranku, která je podle mě prostě pro příběh série zbytečná a bez pay-offu.. Přijde mi, že i tvůrci mají zájem ukázat, že jsou schopní napsat něco většího, akorát, že se jim to nepovedlo napasovat do tohoto epizodního formátu... Je to pořád dobré, akorát už nerozumím, co po nás někdy tvůrci chtějí a párkrát mám pocit, že někomu dávají vytrestat, že jim neodklepli další spin-offy, na což pak stejně doplatí divák.. Někdy se to točí v kruhu, někdy to zbytečně sebevědomě zkouší něco nového. Jen je už pomalu jisté, že Din Djarin si tu masku už asi nikdy nesundá, jelikož by nás to čekalo znova... Abych měl na začátku takový hype a v průběhu na nové epizody málem zapomínal, to už jsem dlouho nezažil.. 75% ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama