Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 3

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (316)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Všechny spinoffy conjuringu budou mít prostě vždycky své fanoušky a své odpůrce. Já se zařadím asi spíše k těm krajnějším fanouškům, ale že bych to hltal jako blázen, to asi ne. Obrovské plus nové Annabelle je, že už tady nestraší jenom ona, ale přenechává místo pro velké množství dalších bubáků, kteří mají konečně možnost si zazářit na plátně a někteří z nich si určitě zaslouží svoji sólovku (Převozník, nevěsta). Ty 4 hvězdy patří k tomu "zlatému standartu", který Conjuring série prostě má a zaslouží si, nicméně její ambice vyšší nejsou a nejspíš ani nebudou a je tady jenom proto, aby postrašila lidi v kině a byla prostě "viděna". Film si od začátku budoval jistou atmosféru a lekaček sice nebylo moc, ale zato mě jedna fakt vytrhla ze sedadla, a to jsem toho viděl už hodně, takže za mě palec nahoru. Dalším pozitivem jsou místy komické a vtipné scény, které zde fakt sedly. Ačkoliv je to lehčí nadprůměr, myslím si osobně, že z Annabelle už se toho vytřískat víc nedá a přesunul bych se k jiné postavě, ze kterých si po tomhle díle je z čeho vybírat. Za kino to stálo a film vyloženě neurazí a ani nenadchne, ostatně jako všichni jeho předchůdci v této sérii. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Noc, havárie, objížďka. Auto se zastaví u bran hřbitova a zhasne. Koberce mlhy se strašidelně plazí kolem a z ní začnou vyrůstat duchové zemřelých. Annabell odpočívající na zadním sedadle je totiž jako magnet na duchy. A tím končí veškeré naděje na děsivý film. Celá série Annabell stojí za prd, ovšem tenhle kousek je nejhorší, tedy nejslabší. Než začne vůbec nějaký pokus o strašání, hrozí, že člověk usne nudou. Jediným světlým momentem je finále v podzemní místnosti, jenže vše se odehraje až moc snadno a rychle. A konec? Já bych si představil výživný narozeninový masakr, tvůrci bohužel ne. Tohle už nevyděsí ani děti. Jediné plus je, že konečně rejdy duchů nedoprovázejí výstřely z kanónu a padající hrnce, což jest ovšem žalostně málo. Doufám, že tímto jde ohyzdná panna do důchodu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Psal jsem to již minule ale Conjuringovému vesmíru zjevně dochází dech. Je alespoň potěšující, že jsme tentokráte na to tvůrci jdou trošku jinak. Opět se nekoná žádný gore, spoléhá se jen na strašení a v hlavních rolích jsou teenageři. První hodinu se prakticky neděje nic zajímavého. Vůbec jsem nepochopil schované klíče od komnaty s démonickými rekvizitami. Ve finále jde Annabelle zpátky do skříně a jsem zvědavý zda ji v brzké době někdo vůbec chtít vytáhnout. 50% ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí Psycha sa niektorí ľudia báli sprchovať, po Čeľustiach plávať v mori. Po Blair Witch stratili chuť na dlhšie prechádzky v lesoch mierneho pásma a po Upírovi z Feratu šliapnuť na plyn. Dúfam, že niekto napíše knihu alebo štúdiu o podmienených reflexoch viažucich sa na kinematografiu, môžem prispieť vlastnou skúsenosťou - po Annabelle 3, ak niekomu spadne na podlahu ťažšia minca a začne sa niekam kotúľať, napr. smerom ku mne, dostanem anafylaktický šok. Duchárska vlna posledného desaťročia je nepochybne silne ovplyvnená estetikou krátkych strašidelných videí - fejkových i skutočných - ktoré v ohromnom množstve kolujú internetom. Túto "novú vlnu" vítam, možno konečne režisérov naučí poctivo budovať atmosféru, keď už nemôžu pracovať s vnútornosťami. Jedna hviezda dolu za prebytočného vlkolaka. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velmi příjemné překvapení, které mě dokonce přimělo k zájmu o předchozí díly série, kterou jsem do té doby neznal (a která si podle mě drží velmi dobrou úroveň). Obsazení a herecké výkony sice za moc nestojí, samozřejmě nechybí nezbytná klišé, a dějově to celkově není nic, co bychom neviděli už stokrát jinde, ale osobně mě prostě bavilo na to koukat a párkrát jsem u toho slušně v kině nadskočil. Atmosféra a soundtrack nemají chybu, byť mě celou dobu strašně sralo, že celý děj je postavený na tom, že nějaká slepice vleze někam, kam je jí desetkrát zopakováno nechodit - byť se to film snaží vysvětlit jejím zájmem o kontakt s duchem mrtvého otce, osobně mě takové scenáristické berličky hrozně iritují. Jak jsem k tomu byl původně skeptický (mj. kvůli graficky ohavnému plakátu), o to víc se mi to nakonec líbilo. Stále ale tvrdím, že mi na té panence jako takové nepřijde nic strašidelného. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Samurajské brnění, které se nachází ve Warrenově okultním muzeu, je založeno na démonickém válečníkovi Oni z japonské mytologie. (KGBelik)
  • Panenka Annabelle se objevila ve dvou filmech DC Comics, Aquaman (2018) a Shazam! (2019). Na oplátku se v tomto filmu objevují některé komiksové knihy DC. (KGBelik)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama