Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (261)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní, že tenhle řemeslně pěkně zvládnutej film s poměrně dobrým a originálním námětem (na poměry subžánru "skupina mlaďasů je konfrontována s lesními burany") má potřebu hlásit se názvem k sérii Wrong Turn, která se po prvních dvou dílech utopila v totálních sračkách a je v podstatě nekoukatelná. Když s ní nemá v podstatě nic společnýho. Imho z toho není ani žádnej benefit, spíš naopak. Protože pro těch pár lidí, co dosud zajímá přiblblá série Wrong Turn, tohle bude nuda s pro ně zbytečnými snahami o nějaké společensko politické přesahy. Naopak já jsem lehce příjemně překvapenej, a to ve mne někdy před měsícem informace o rebootu vyvolala málem záchvěv odporu. Chtělo by to spoustu věcí doladit - např. nabrat sympatičtější skupinu postav, vyložit víc o fungování The Foundation - a pak to mohlo být dokonce velmi dobré. Takhle jenom dobré. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se, že se film ponese v duchu předchozích Wrong Turn, což se naštěstí nestalo! Kvituji, že se scénárista původního snímku neopakoval a pojal jej zcela jinak. Nářek tedy nad chybějícími souvislostmi je falešný a ubohý. Samozřejmě omladina je otravná, huláká v lese, neposlouchá rady moudrých (nescházet ze stezky), zbytečně provokuje místní, na každém kroku si dělá selfie (tedy někteří, jedna...) a v přírodě se chová jako slon v porcelánu. A v momentě ohrožení se většina rozlítne, jako když do vrabců střelí, a myslí jen na sebe. Místo mutantů je tu jakási nadace, no spíše sekta v duchu Vesnice, která se sice uzavřela před okolním světem, ale pohybovat se v něm jí nedělá problém. Báječný les, skvělé, i když nijak inovativní pasti, kopa mrtvol, byť otevřeným gore se poněkud šetří. Nejhezčí je samozřejmě scénka s kládou. Sice tedy dědek s baterkou běhající mezi skálami se choval stejně, jako hulákající omladina, ale nechť. Asi bych dal 3*, ale čtvrtou dávám za konec s dodávkou a také proto, že na jednu hvězdu to fakt není, jak si kdejaký pseudoexpert myslí. A samozřejmě už dávno je mi v tomto žánru jasné, že filmaři chtějí ukázat, jak se v přírodě nechovat, proto jsou postavy tak hovadské. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Úsměvný pokus o posunutí známé béčkové slasher série směrem k tematicky obsažnějším hororům jako Midsommar, navíc cestou rádoby chytré dekonstrukce žánrových klišé (The Cabin in the Woods). Bohužel pokus stejně blbý jako předešlé filmy, a bez přiznané blbosti již ne tolik guilty-pleasure zábavný. Koukatelný pouze skrze zvědavost, jaké další nečekané zvraty vytasí, aby působil inovativně, přestože si jen mechanicky půjčuje všechno možné odevšad (finální stylizace hlavní hrdinky do lukostřelkyně z Hunger Games potvrzuje diváckou cílovku). Jen ten dovětek mi nějak vrtá hlavou. Ten byl brilantní jak od Jordana Peelea za časů Get Out. A Bill Sage v něm poprvé za celý film nepůsobil jako levná béčková verze Raye Winstonea. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Presne takto sa píli konár pod vlastným zadkom. Nechápem, čo si “McElroy” sľuboval od toho, keď svoj ďalší hororový zárez opätovne pomenoval podľa svojho predchádzajúceho, veľmi úspešného snímku z 2003, no toto mu deti dávnej generácie (+expert), ktoré sa nebudú vedieť odosobniť, zrátajú tak, že bude trvať ďalších 18 rokov, aby natočil ďalší “Wrong Turn”, vďaka ktorému by si napravil svoju reputáciu (a treba dodať - tak mu treba!). Stručne a v skratke: “Wrong Turn” okamihovo (teda terazky) zarobí na základe titulu, ktorý “zneužil”, no do budúcna, sa to (pravdepodobne) tvorcom nijak nevyplatí, ľudia im to zrátajú. Čo sa v rámci žánru týka, toto je až na jadro, ktoré prezradilo podstatu, či samotnú myšlienkovú absurditu, celkom obstojne spracovaný hixploitation, ktorého sledovanie na jeden krát nijak extra neurazí. Medzi 2-tri, ani o milimeter viac či menej. Ja sa prikloním k dvom, lebo gore scén mohlo a malo byť rozhodne viac, ako bolo divákovi pôvodne dopriate. Príležitostí bolo určite viac než dosť. P.S.: začína sa “maratón” hororov ❤️🤗❤️ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dá se čekat, že progresivní mladí lidé se budou v lesích Virginie cítit stejně nekomfortně, jako když se rudokrký vydá do velkoměsta na východním pobřeží a ocitne se v mileniálském zajetí Redditu, Starbucks a obnovitelných zdrojů. Navíc název i úvodní dění svádějí k dojmu, že Tříprsťák před teplou večeří posvačí kolegy vojína Jasánka z časopisu Rudá vatra a budou mu přitom asistovat místní xenofobní vidle zamotané ve vlajce Konfederace a s příznačným nápisem na přezce opasku: „Nikdo nikdy neznásilnil osmatřicítku“ (myšleno samozřejmě revolver). Jenže pozor na Nelsonova dvojitého Nelsona pod vedením trenéra McElroye! Směr apoštolních slunovratů sice není úplně wrong, ale bylo tam několik věcí, které kazily dojem z jižanské pohostinnosti. Nechtěné náběhy na parodii, absence zábavy nevyvážená hororovou intenzitou, pofidérní mytologie, přemrštěná stopáž. Finále za doprovodu závěrečných titulků ovšem velmi pěkné. Naposledy byla značka STOP takhle symbolická v Eyes Wide Shut.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)
  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama