Reklama

Reklama

USA, (1996–1997), 19 h 53 min (Minutáž: 45–46 min)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Michael Dorn, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Colm Meaney, Armin Shimerman, Alexander Siddig, Nana Visitor, Aron Eisenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Zajímavosti (8)

Star Trek: Hluboký vesmír devět - Další trable s Tribbly (1996) (epizoda) (S05E06)

  • Pro použití záběrů z epizody Trable s tribbly muselo být sehnáno povolení od herců původního seriálu. Zajištění všech těchto povolení trvalo tři měsíce. Walter Koenig poznamenal, že za použití těchto záběrů mu bylo zaplaceno osmkrát víc než za původní epizodu. Koenig přijel na natáčení a osobně ukázal Colmu Meaneymu (O'Brien) a Alexanderu Siddigovi (Bashir), jak zacházet s původním vybavením. [Zdroj: trekkies.cz] (padina)

Star Trek: Hluboký vesmír devět - Další trable s Tribbly (1996) (epizoda) (S05E06)

  • Když se O'Brien domnívá, že poručík Freeman je kapitán Kirk, jedná se o narážku na to, že představitel poručíka Freemana – Paul Baxley – dělal Williamu Shatnerovi stuntmana při natáčení nebezpečných scén. [Zdroj: trekkies.cz] (padina)

Star Trek: Hluboký vesmír devět - Další trable s Tribbly (1996) (epizoda) (S05E06)

  • Přestože bylo hodně natáčeno před zeleným a modrým pozadím, bylo vytvořeno i velké množství kulis a modelů, které co nejpřesněji odpovídaly těm původním. Herci kulisy spatřili až při natáčení, aby byla jejich užaslá reakce co nejvěrohodnější. Modely Enterprise i stanice K-7 musely být vytvořeny znovu a byly zkoumány pod lupou, aby všechny detaily co nejpřesněji souhlasily s předlohou, jelikož fanoušci si všimnou každé malinkaté nedokonalosti. Jednalo se o nejdražší jednodílovou epizodu seriálu v čase jejího natáčení. Režisér Jonathan West ji díky svým zkušnostem natáčel stejně jako by byl rok 1967. Stejnými dobovými postupy a technikami a dokonce na dobový film s jinou barevností a zrnitostí, než který se používal v devadesátých letech. Původní záběry z epizody Trable s tribbly (1967) byly však zakomponovány digitálně, aby mohlo být odstraněno co nejvíce rozdílů mezi nimi a nově pořízenými záběry. [Zdroj: trekkies.cz] (padina)

Star Trek: Hluboký vesmír devět - Další trable s Tribbly (1996) (epizoda) (S05E06)

  • Při návratu do minulosti měl být Worf – kvůli velkému rozdílu v maskování Klingonů v obou seriálech – původně vynechán. Nakonec však byla zvolena konfrontace těchto rozdílů, aby byl fanouškům poskytnut alespoň nějaký důvod, který by nebyl vyloženě absurdní. Odo a Bashir se tedy táží na tehdy fanoušky nejnavrhovanější varianty, na genetickou manipulaci a virovou mutaci. Tyto dohady byly kanonizovány až později v seriálu Enterprise (od r. 2001). [Zdroj: trekkies.cz] (padina)

Reklama

Reklama