Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 10

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 10

Recenze (320)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jednička pro mě měla kouzlo jakési superhrdinské pohádky pro dospělé z neokoukaného vodního světa (bylo to před Avatarem), poutavý příběh a sympatického hrdinu. Ve dvojce je sice všeho na první pohled vic, ale vodní magie se někam vytratila, příběh o starodávném zlu je jako z pomocné školy, a Arthur se z jakéhosi důvodu stal oprsklým teenagerem. Až na skvělé akční scény a vizuál downgrade ve všech směrech. [HBOmax] ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Já bych to nedramatizoval. Po všech těch průtazích, přetáčkách a hejtu kolem poo poo královny to dopadlo ještě nad očekávání. Z hlavy se to vypaří rychleji než špatně uvařený piko, blbý to je jak syn televizní rosničky a vesnického vidláka, ale celkově s tím vlastně nemám vůbec problém, byť to na víc než 3 není. I tak ty 2 hodiny utečou jako voda, hah hah, a vizuálně se opět jedná o velice pěknou podívanou. Místy to hrozně spěchá, aby to diváka nenechalo moc přemýšlet a tím pádem atmosféru spíš nahradila akce. Té není vůbec málo, na druhou stranu je solidně zábavná. Prostě pohodová akční pohádka, která nemá to něco navíc co první díl. Bratrská chemie a škádlení taky funguje docela slušně a hudební podkres u Black Manty je stále prostě top. 65%! ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

3* za povedené efekty, což se dnes jen tak nevidí, solidní akci a zábavnou stránku filmu. Jinak je to absolutní ždímačka značky co nemá vůbec co říct. Příběh je úplně o ničem a ve střižně se asi museli zbláznit aby to dostali na 2h aby na to vůbec nĕkdo do kina zašel a dopadlo to jak to dopadlo. Uspěchaná blbost ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

DCEU končí a Aquaman a ztracené království ho v jisté formě zvládá uzavřít uspokojivě. Wan sice nezvládl úplně navázat na kvality původního Aquamana, na filmu je vidět, že se s ním něco zásadního dělo v post-produkční fázi. Přesto jde vlastně pořád o fajn dobrodružný blockbuster, který sice tentokrát nezvládá vyloženě evokovat Star Wars pod vodou, díky nejednomu zásahu ovšem mohl rozhodně výsledek dopadnout o poznání hůře. Výsledkem je tak neurážející blockbuster, který sice jeden propojený svět neukončuje na vrcholu, zároveň ho ovšem neuzavírá s totální neúctou…. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#15 DCEU. Závěrečný film DC Extended Universe je Aquamanův sequel. Film šlape jako hodinky, vychází z klasického konceptu buddy movie, ve kterém se úhlavní nepřátelé z jedničky stávají pod vlivem okolností parťáky a společně bojují proti novému nepříteli. Což je něco naprosto ideálního pro feel good divácký zážitek. Jason Momoa a Patrick Wilson mají charisma na rozdávání, podmořský svět je velmi atraktivní na pohled a je fajn vnímat všechny ty architektonické nápady a faunu a floru. Pro filmaře je něco takového vždycky zajímavou výzvou, ostatně koncept Atlantidy láká ke zpracování už od antických časů. V kině to musela být pastva pro oči. Samozřejmě bych si užila víc prostoru pro Kidmanku/Heard/Lundgrena/Morrisona, ale vzhledem k tomu, jak dlouho se na film čekalo, je výsledná podoba víc než ucházející. Jednička byla věnována dvojici Aquaman/Mera, dvojka je o dvojici Aquaman/Orm. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) v tomto filmu obléká novější elegantnější oblek, který je založen na jeho kostýmu Silver Age z komiksu „Aquaman“. (Johnny.ARN)
  • V čase 01:28:00 vidíme Stingray (Jani Zhao) se šrámy na obličeji. V další scéně z ponorky už má obličej zahojený. (Pravus)
  • Vincent Regan (Atlan) se již dříve objevil v seriálu BBC Atlantída (od r. 2013). (Johnny.ARN)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama